Kartal ligin en hırçını

34 hafta süren sezonda, futbolcularına toplam 8 kırmızı ve 93 sarı kart çıkan Konyaspor, sarı ve kırmızı kart sıralamasında ikinci sırayı alarak en hırçın takım olarak dikkati çekti

34 hafta süren sezonda, futbolcularına toplam 8 kırmızı ve 93 sarı kart çıkan Konyaspor, sarı ve kırmızı kart sıralamasında ikinci sırayı alarak ‘en hırçın’ takım olarak dikkati çekti. Slovak oyuncu Grajciar, Konyaspor’un en golcü ismi oldu

 

Sezonu 24 puanla 17. sırada tamamlayarak Süper lige veda eden Konyaspor’da yeni sezon hazırlıkları, yönetim kurulu toplantısında masaya yatırılacak. Bakan Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar’ın katılımıyla önceki akşam yapılması gereken toplantının, bir günlük ertelemeyle dün akşam yapılacağı kaydedildi. Yeni dönemi 30 milyon lira dolayında borçla girecek olan yeşil-beyazlı takımda, yönetimin karşısına en önemli sorun, para olarak çıkıyor. Öncelikli olarak takımda kalması istenilen futbolcuların alacakları ödenecek ve iskelet korunacak. Bahattin Karapınar başkanlığındaki yönetim göreve devam etmesi halinde teknik direktör sorununu çözerek transfere çalışmalarına başlayacak. Yönetim kurulunun yeni sezonda görev almaması halinde ise ivedilikle olağanüstü genel kurul kararı alınması ve yeni yönetimin bir an önce belirlenerek çalışmaları başlaması gerekiyor. 

KONYASPOR 8 KIRMIZI, 93 SARI KART GÖRDÜ

Süper Lig’de 2010-2011 sezonu, Fenerbahçe’nin şampiyonluğuyla geride kalırken, 18 takımdan futbolcuları kırmızı kart görmeyen olmadı.  Toplam 83 kırmızı ve 1390 da sarı kartın gösterildiği bu sezon, kırmızı kart rekorunu Beşiktaş 9 kez ile kırarken, Kayserispor ile Kardemir Karübükspor’a ise sadece 1’er kırmızı kart çıktı. 34 hafta süren sezonda, futbolcularına toplam 8 kırmızı ve 93 sarı kart çıkan Konyaspor, sarı ve kırmızı kart sıralamasında ikinci sırayı alarak “en hırçın” takım olarak dikkati çekti. Bu sezon futbolcuları en fazla sarı kart gören takım olan Medical Park Antalyaspor’un futbolcularına 96 sarı kart çıktı. En az sarı kartı ise 59 ile Gençlerbirliği futbolcuları gördü. Bir karşılaşmada 9 ile en fazla sarı kart, 29. haftada İstanbul’da oynanan Fenerbahçe-Gaziantepspor maçında, konuk ekip oyuncularına çıktı. Bu karşılaşmanın ardından Konyaspor 7, Sivasspor ve Beşiktaş da 6 ile bir maçta en fazla sarı kart gören takımlar olarak sıralandı. 32. haftadaki Bursaspor-Beşiktaş maçının iptal edilmesi nedeniyle 305 karşılaşmanın yapıldığı bu sezon, maç başına ortalama 4.54, hafta başına ise 40.88 sarı kart, 2,44 de kırmızı kart düştü.

KARTALIN EN GOLCÜSÜ: PETER

Konyaspor’un, en golcüsü Peter oldu. Spor Toto Süper ligde 34 maçlık sezonda toplam 28 gol atan Kartal’ın gollerinde 15 futbolcunun imzası bulunmakta. Gollerin 17’sini sezonun ilk yarısında, 11’ini ise ikinci yarısında atan Konyaspor’un gollerden 7’sini kaydeden Slovak oyuncu Peter Grajciar, en golcü oyuncu olarak istatistiklere geçti. Türkiye Futbol Federasyonu resmi kayıtlarına göre, Konyşaspor’un attığı gollerden 27’si kendi oyuncularından, 1’i ise rakip takım oyuncusunun kendi kalesine atmasıyla geldi. Yeşil beyazlı takımın en golcü ikinci ismi,  ara transferde büyük umutlarla ve büyük paralar ödenerek transfer edilen Polonyalı oyuncu Marcin Robak oldu.  Robak,  Bucaspor, Kayserispor, Beşiktaş ve Kasımpaşa maçlarında toplam 4 gol kaydetti. Kartal’ın, attığı 28 golden birini Bucaspor ile 21.haftada deplasmanda oynanan mücadelede Jose Leandro Gomes kendi kalesine gönderdi. Mahamoudou Kere ise, 13. haftada deplasmanda oynanan ve 2-2 berabere sonuçlanan Beşiktaş maçında, Kamil Zayatte ise 33. haftada iç sahada 1-1 berabere sona eren Sivasspor maçlarında kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadı.

Konyaspor’un 2010-2011 sezonunda attığı gollerin oyunculara göre dağılımı şöyle: Peter Grajciar (7): Kardemir D.Ç.Karabükspor, Ankaragücü, Fenerbahçe, Beşiktaş (2), Kayserispor, Sivasspor Marcin Robak (4): Bucaspor, Kayserispor, Beşiktaş, Kasımpaşa Ali Dere (2): Manisaspor, Kayserispor Erdinç Yavuz (2): Trabzonspor, Gençlerbirliği İvan Lietava (2): Eskişehirspor, Kardemir D.Ç.Karabükspor Adnan Güngör (1): Eskişehirspor Montona (1): Gaziantepspor Hakan Aslantaş (1): Bucaspor Serkan Şahin (1): Kasımpaşa Tazemeta (1): Kasımpaşa Emre Toraman (1): Gaziantepspor Mahamoudou Kere (1): Gençlerbirliği Kamil Zayatte (1): Kardemir D.Ç.Karabükspor Mehmet Seyfettin Sedef (1): Kasımpaşa Musa Çağıran (1): Gençlerbirliği.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri