Kartal: Lige iyi başlamak önemli

TFF 2. Lig 2. Grup mücadele edecek olan Konya Şekersporun Bolu Gerede kampı dün yeniden start aldı.

2. etap çalışmalarına her gün sabah ve akşam olmak üzere çift idman yaparak başlayan yeşil-beyazlılar geçtiğimiz günü izinle geçirdi. Dün öğleden sonra kamp merkezinde yeniden bir araya gelen Şekerspor, çalışmalarını yoğunlaştırırken, Teknik Direktör İsmail Kartal’ın oyuncularının çalışma temposundan oldukça memnun kaldığı gözlendi.

Hafta sonunu sabah akşam yapacağı çift idmanla tamamlayacak olan yeşil-beyazlılar, Pazartesi günü Adıyamanspor turnuvasında ilk maçına çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Adıyamanspor ile karşı karşıya gelecek. Şekerspor’un gücünü deneyeceği ve futbolcuların son durumlarını görme imkanı bulacağı turnuvada Sakaryaspor ve Gebzespor takımları da mücadele edecek.
Kamp çalışmalarının yoğun geçtiğini belirten Kartal sezona tam hazır gireceklerini söyledi. Kartal yaptığı açıklamada, “Konya Şekerspor olarak, geçtiğimiz sezon elde ettiğimiz dereceden çok daha iyi bir derece hedefliyoruz. Bu amaçla çalışmalara erken başladık, fazla yükleme yapmak istemiyorum. Ne var ki, futbolcularım olağanüstü gayretliler. Başarılı olmayı çok istiyorlar, bu nedenle kendileri tempoyu artırdı. Bu durum, elbette benim teknik adam olarak hoşuma gidiyor. İnşallah önce Yükselme Grubu, ardından da Bank Asya Ligi’ne yükseleceğiz. Yeterli kapasitemiz var, tek derdimiz 12. adam. Geçtiğimiz sezon verilen desteğin, daha üzerinde desteğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
KARTAL: İLK MAÇTA GALİBİYET HEDEFLİYORUZ
Konya Şekerspor’un fikstürünü değerlendiren teknik direktör İsmail Kartal, lige iyi başlamanın son derece önemli olduğunu söyledi. Şekerspor’un ilk maçında deplasmanda Turgutluspor ile karşılaşacağını hatırlatan Kartal, şöyle konuştu: “Ligin ilk 5 haftasında üç deplasmanımız, iki de kendi sahamızda maçımız var. İlk maçımızı Turgutluspor ile deplasmanda ikinci maçımızı ise kendi evimizde Alanyaspor ile oynayacağız. İlk 5 haftadaki Turgutlu, Alanya, Denizli Belediyespor, Eyüpspor ve Sarıyer maçları son derece önemli. Bu haftalarda iyi sonuçlar alabilirsek, grupta iddialı bir konuma gelebiliriz. Bütün çalışmalarımızı sezonun ilk maçında galibiyet üzerine kuruyoruz. Geçtiğimiz günlerde oynadığımız özel maçlarda iyi bir performans ortaya koyduk. Ayrıca önümüzdeki hafta içinde oynayacağımız turnuva maçlarında takımın son durumunu görme imkanımız olacak. Bu maçların neticesinde eksiklerimizi görmeyi hedefliyoruz. Takıma yeni isimlerin alınıp alınmayacağına ise bu maçlardan sonra karar vereceğiz. Şu anda genç ve kaliteli bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. Önümüzdeki sezon oldukça zorlu geçecek. Biz lige iyi ve moralli başlayarak istediğimiz hedefe ulaşmak için mücadele edeceğiz” diye konuştu.
Bolu Gerede kampının ilk etabının ve ikinci etabın istenilen şekilde sürdüğünü ifade eden Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence ise; “Yeni sezon çalışmalarımız istediğimiz şekilde sürüyor. Takım içindeki uyum sorunu çözülüyor. Futbolcularımızın antrenmanlarda sergiledikleri performans teknik heyeti memnun ettiği gibi bizi de memnun ediyor. İkinci etap çalışmalarında hocamız iskelet kadrosunu oluşturmaya çalışacak. Oynanacak hazırlık maçlarında ise takımımızın eksiklerini görüp bunları gidermeye çalışacağız” dedi. Sezona sorunsuz başlamak istediklerini belirten Başkan Erence” İyi bir hazırlık devresinde sonra sezona sorunsuz başlamak istiyoruz. Bu sezon genç ve yetenekli futbolculardan oluşan bir kadro oluşturduk. Konya Şekerspor olarak her branşta başarılı oluyoruz. Futbolda da geçen sezon olduğu gibi bu yılda başarımızı sürdürmek istiyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri