Kartal lige döndü

Torku Konyaspor’da Milli maçlar nedeniyle lige verilen bir haftalık aranın ardından gözler Gençlerbirliği maçına çevrildi. Yeşil-beyazlı takımda, geride kalan 26 haftada en golcü futbolcu Traore oldu.

TAKIMDA MORALLER İYİ

Milli takımın Avrupa şampiyonası öncesi oynadığı hazırlık maçları nedeniyle lige verilen aradan yararlanarak Cumartesi günü 1. lig takımlarından Giresunspor ile karşılaşan Torku Konyaspor, yeniden lige döndü. Giresunspor karşısında ligde çok süre alamayan futbolculara şans tanışan teknik adamlar maçın ardından futbolculara bir gün izin verdi. Dün dinlenen Kartallar, ligin 27. haftasında deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına bugün Kayacık tesislerinde saat 16.00’da yapacakları antrenmanla başlayacaklar.

Sezonu 3. sırada bitirmek için mücadele eden Torku Konyaspor’da Gençlerbirliği  karşılaşmazsı öncesi sakat ve cezalı futbolcu yok. Moral iyi. Ülkelerinin milli takımlarına giden Nejc Skubic, Dimitar Rangelov, Riad Bajic, Abdou Razack Traıre ve Amir Hadziahmetovic hafta içerisinde Konya’ya gelerek takımla birlikte çalışmalara katılacaklar.

EN GOLCÜ TRAORE

Torku Konyaspor’un, geride kalan 26 hafta da en golcü futbolcusu 5 golle Traore oldu. Ligde 31 gol atan ve 27 gol yiyen yeşil-beyazlılar artı 4 averaja sahip bulunmakta. 31 golün 24’ünü yabancı futbolcular atarken, yerli futbolcular rakip fileleri sadece 6 kez havalandırdı. Bir golü de Akhisar’dan Ferreire kendi kalesi attı.

Bu sezon Karabükspor’dan kiralanan Traore 5 golle takımın en skorer oyuncusu olurken, bu futbolcuyu 4’er golle Meha ve Holmen izledi. Torku Konyaspor’da forvet oyuncusu Rangelov 1 golde kalırken, defans oyuncularından Vukoviç 3, devre arasında transfer edilen Skubiç 2 gol atma başarısını gösterdi. Kartalların genç oyuncu Bajiç ve Ömer Ali 3’er golle katkı sağlarken, Sissoko, Kibong, Abdülkerim, Ali Çamdalı ve Volkan Fındıklı ise 1’er gollük performans sergiledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri