Kartal korkmuyor

Pazar günü deplasmanda Gençlerbirliği ile zorlu bir 90a çıkacak olan Konyasporda hazırlıklar sürüyor. Yeşil-beyazlılar, Ankaraya yarın gidecekler. Zeki Çimen: Şu anda kimse parayı düşünmüyor

Geçtiğimiz hafta sonunda Hacettepe’yi 2-0 yenerek az da olsa nefeslenen Konyaspor, Gençlerbirliği hazırlıklarını sürdürüyor. Dahası yeşil-beyazlılar, Gençlerbirliği maçı öncesi tek yürek oldu. Konyaspor’da, önceki akşam teknik direktör Giray Bulak yönetiminde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde yapılan günün ikinci çalışmasına hasta olan ve istirahat eden kaleci Oğuzhan, Bülent Bölükbaşı ile salonda çalışan Serhat Akın, Koray İçten ve Ankara'daki tedavisine devam edilen Caner Altın katılmadı. Yeşil-beyazlı futbolcuların oldukça neşeli oldukları idman düz koşu ve ısınma hareketleri ile başladı. Antrenmanda kaptan Ömer Gündostu, takımdan ayrı olarak koşu ve yürüyüş yaptı. İki grup halinde dar alanda pas çalışması yapan futbolcular, 8'er dakikadan 3 seri olarak yapılan tempolu koşu ile antrenmanı tamamladı. Kartallar, dün de tesislerde taktik ağırlıklı bir antrenman yaptılar. Bugün de taktik çalışacak olan Kartallar, Ankara’ya Cuma günü öğle yemeğinden sonra giderek Crowne Plaza otelde kampa girecekler.

HACETTEPE PRİMİ ÇİMEN’DEN
Kartal’da, yönetici, teknik adam ve futbolcular galibiyette birleştiler. Dahası, tek yürek olan yeşil-beyazlılar’da tek düşünce: galibiyet.. Konyaspor’da paranın bu güne kadar sorun olmadığını, bu hafta d6a olmayacağını bildiren futbol şube sorumlusu Zeki Çimen, Pazar günü yapılacak maç için ümitli konuştu. Çimen, “para sorununu düşünmüyoruz. Takım olarak sadece Gençlerbirliği maçına motive oluyoruz. Karşılaşma her iki takım açısından da çok önemli. Ancak, rakip bizi ilgilendirmez. Ankara deplasmanından puanla döneceğimize inanıyorum” dedi. Çimen, para sorununun çözülmemesi halinde Hacettepe maçı galibiyet primlerini kendisinin ödeyeceğini sözlerine ekledi. Öte yandan, Konyaspor’da geçtiğimiz hafta yaşanan tatsız olaylar nedeniyle sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilen Erhan Albayrak’tan sonra fizyoterapist Mustafa Fedai ve izleme komitesinden Metin Altınay ile de yollar ayrıldı.
KRATOCHVİL 1 PUAN İSTİYOR
Yeşil- beyazlı ekibin savunma oyuncusu Kratochvil, en az 1 puan almak istediklerini söyledi. Kratochvil, en kısa zamanda puanları toplayarak ligin son haftalarında sıkıntı yaşamamak istediklerini belirtti. Süper Lig’in ara transfer döneminde Konyaspor’a transfer edilen defans oyuncusu Kratochvil, yeşil-beyazlı kulüpte oynadığı 8 maçta 3 gol kaydetti. Gençlerbirliği karşılaşmasından bir puanla dönmek istediklerini belirten Kratochvil'in şunları söyledi: “Önümüzde Gençlerbirliği müsabakası var. Deplasmanda oynayacağız. Rakibimiz bizim 1 puan eksiğimizle hemen altımızda bulunuyor. Her ne kadar deplasman müsabakası olsa da Gençlerbirliği’ne karşı rahat oynayacağız. Zaten Konyaspor dış sahalarda daha başarılı. Elimizden ne geliyorsa kazanmak iç in yapacağız. Gençlerbirliği de bizim kadar istekli olacak ama, biz en az 1 puanla Konya’ya döneceğiz.” Son haftalarda düşme sıkıntısı yaşamamak istediklerini sözlerine ekleyen Kratochvil, “Biz işi en erken zamanda garanti altına almak istiyoruz. En erken zamanda takımımız için ne kadar puan gerekiyorsa toplayıp rahat etmek istiyoruz. Son haftalarda düşme tehlikesi hissetmek insan üzerinde ağır bir baskı kuruyor. O yüzden biz işimizi son haftalara bırakmayacağız” dedi.
SERHAT: ZOR AMA PUAN ALIRIZ
Gençlerbirliği ile deplasmanda oynayacakları maçın zorluk derecesini bildiklerini söyleyen Serhat Akyüz “Kazanarak bir an önce alt sıralardan uzaklaşmak istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz” dedi. Alt sıralardaki takımların oynadıkları maçlarda aldıkları galibiyetlerle sıralamanın karıştığını ve mücadelenin her geçen hafta daha da kızıştığını ifade eden Serhat Akyüz, “Aldığımız şanssız sonuçların ardından kendimizi hiç de hak etmediğimiz bir durumun içinde bulduk. Ama bu takımı buralara biz getirdiysek buradan da çıkartacak olanlar bizleriz. Kaliteli oyunculardan kurulu iyi bir kadromuz var. Şanssızlıkların artık yakamızı bıraktığına inanıyorum. Hacettepe maçında alınan galibiyet bizim için çok iyi moral oldu. Artık bir an önce gerekli puanları toplayarak alt sıralardan uzaklaşmak istiyoruz. Bunu da başaracak güce sahibiz” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri