Kartal kolları sıvıyor

İlk yarının ardından toplam 5 futbolcusu ile yollarını ayıran Konyaspor'da eksik mevkiler birer birer belirleniyor

PTT 1. Lig'de 2012-2013 sezonunun ilk devresini 19 puanla 13. sırada tamamlayan yeşil-beyazlı temsilcimiz Torku Konyaspor'da taşlar yerine oturuyor. Konyaspor'da eksik mevkiler giderek daha çok belirginleşmeye başladı. Kamp döneminde takımda gidecek ve kalacak oyuncuların kesinleşmesi ile durum daha da netleşecek. Bugüne kadar yapılan çalışmaların ardından yeşil-beyazlı ekipte orta saha, forvet ve kanat oyuncularının eksikliği göze çarpıyor.

Teknik adam Hüsnü Özkara yönetiminde toplam 27 futbolcusu ile uzun maratona başlayan yeşil-beyazlılar, 13 haftalık periyotta beklenileni veremezken bu dönemde 3 futbolcusu ile yollarını ayırdı. Son 4 haftalık periyota ise Uğur Tütüneker ile yola devam eden performansı ile göz dolduran Konyaspor, ilk yarının sona ermesi ile birlikte iki isimle daha yollarını ayırdı. Birbaşka deyişle yeşil-beyazlılar 17 haftanın ardından 5 futbolcu ile yollarını ayırdı.

Yeni sezona daha hedefli bir görüntü ile başlayan yeşil-beyazlılar, ligin ilk maçında büyük umutlarla transfer ettiği forvet  Emil Angelov'u kaybetti. Buca maçında sakatlanan Angelov, geride kalan 16 haftada forma giyemedi ve iki hafta önce kendisi ile yollar ayrıldı. Yeşil beyazlılar ikinci firesini bu kez orta sahasında verdi. Kartalspor'dan transfer edilen Ahmet Gökhan Güney, 3. haftada eski takımına geri dönmeyi tercih etti.

Gurbetçi sağ kanat oyuncusu Coşkun Kayhan ise devrenin ortalarında ailevi nedenlerinden dolayı Avusturya'ya geri dönmek zorunda kaldı. İlk yarının son haftalarında yine beklenileni bir türlü veremeyen forvet Ali Zitouni ile sözleşme karşılıklı fes edildi. Sezon başında Anadolu Selçukluspor'un kadrosunda bulunan ve Konyaspor'a dahil edilen sol kanat oyuncusu Bilal Aziz Özer  ile kötü performansından dolayı yollar karşılıklı ayrıldı. Lübnan asıllı futbolcu Bilal Aziz, yaşanan ayrılığın ardından PTT 1. lig ikincisi Kayseri Erciyesspor'a imza atmıştı.

Öte yandan Uğur Tütüneker ile iyi bir hava yakalayan yeşil-beyazlıların devre arası tatili 1 Ocak Salı günü sona erecek. Konyaspor, devre arası çalışmaları için Antalya'nın Kundu Bölgesi'nde bulunan Kremlin Palace Hotel’de toplanacak. Yeşil-beyazlıların 15 gün olarak planlanan devre arası kampında 2'si yabancı takımlarla olmak üzere en az 5 hazırlık maçı yapılması planlanıyor. Ligin ilk etabını 22 puanla 11. sırada tamamlayan ekibimizde ikinci yarıdaki hedef ise zirveye tırmanmak.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri