Kartal kendine geldi

Elazığspor ve Kasımpaşa yenilgileriyle morali bozulan, Kayseri Erciyes galibiyetiyle de yüzü gülen Konyaspor, puanını 30a çıkararak 6. sıraya yükseldi.
Konyaspor’da, Erciyesspor galibiyeti moralleri düzeltti. Ligin ikinci yarısının ilk iki haftasını yenik kapatarak yarışta yara alan yeşil-beyazlılar, Pazar günü Kayseri Erciyesspor’u tek golle yenerek ümitlerini sürdürdü.  İki takımında vasat bir futbol sergiledikleri maçta rakibine oranla daha çok gol pozisyondu üreten Kartallar, puanını 30’a çıkartarak 6. sıraya yükseldi. Hakemini tercih haklarını rakip takımdan yana kullandığı ve Konyaspor’un bir penaltısını vermediği maçta yeşil-beyazlı futbolcuların rakibin sert oyununa ve hakemini ters kararlarına rağmen hiçbir futbolcunun sarı kart görmemesi de memnunlukla karşılandı. Konyaspor’da, Erciyes maçının ardından futbolculara bir gün izin verildi. Dün dinlenen Kartallar, Pazar günü deplasmanda oynanacak Tavşanlı Linyitpor maçının hazırlıklarına başlayacaklar. Konya’daki hazırlıklar kış koşulları göz önüne alınarak muhtemelen Cuma günü tamamlanacak ve takım aynı gün Kütahya’ya gidecek.
ERDİNÇ: GALİBİYETİ HAK ETTİK
Konyaspor takım kaptanı Erdinç Yavuz, takım olarak çok iyi bir hava yakaladıklarını ve mevcut kadro içerisinde kendisini futbola yeni başlamış biri kadar heyecanlı hissettiğini söyledi. Kaptan Erdinç, baştan sona üstün oynadıkları maçta Kayseri Erciyesspor’a karşı sonuna kadar hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını belirtti. Elazığspor’a karşı uzatma dakikalarında yedikleri golle, Kasımpaşa önünde ise öne geçmelerine rağmen mağlup olduklarını ifade eden kaptan Erdinç Yavuz açıklamasını şöyle sürdürdü.
“İstenmeyen sonuçlara dur demek adına Kayseri Erciyesspor maçı bizim için çok önemliydi. Rakibimize ilk yarıda sadece bir pozisyon verirken, birçok fırsat yakaladık. Baştan sona üstün oynadığımız maçı 1-0 kazanmasını bildik. Burada önemli olan bizi yeniden üst sıralara taşıyacak moral olacak 3 puanı almaktı. İyi oynayarak bunu başardığımız için çok mutluyuz. İnanıyorum ki, bu bir başlangıç olacak ve çıkışımızı önümüzdeki maçlarda da sürdüreceğiz.” Kendisine sorulan ‘Sezon başında Konyaspor’dan ayrıldın ve sonrasında yeniden takıma dahil oldun. Performansına bakıldığında geçen sezona oranla daha başarılı bir Erdinç izliyoruz. Bunun sebebi nedir?’ şeklindeki soruyu yanıtlayan Erdinç, bu konuda da şunları söyledi.
“Öncelikle bu kadro içerisinde yer aldığım için kendimi inanılmaz derecede mutlu hissediyorum. Sanki futbola yeni başlamış biri gibi heyecanlıyım. Futbolda kendinizi sürekli geliştirmelisiniz. Bende o olgunluğa bu sezon eriştiğime inanıyorum. Gerçekten bir aile gibiyiz. Birlik beraberliğimiz üst düzeyde. Bu da zaten sonuçlara yansıyor. Bu birlikteliğimizin sezon sonunda Süper Lig’e çıkışımızla karşılığını alacağına inanıyorum. Bir kez daha tekrarlıyorum. Burada bulunduğum ve Konyaspor’un bir parçası olduğum için kendimi çok şanslı ve mutlu hissediyorum.”
ÖTEN: HAKEM KÖTÜYDÜ
Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten, hakemler hakkında konuşmadıklarını ancak kötü yönetimlerin devam etmesi halinde görüşlerini açıklamaktan çekinmeyeceklerini belirtti. Öten, yaptığı açıklamada, takımın Elazığspor ve Kasımpaşa maçlarından puan alamamanın verdiği moralsizlik ile Kayseri Erciyesspor maçına çıktığını belirtti. Zorlu hava şartlarına rağmen alınan 3 puanın takımın moral ve motivasyonunu yükselttiğini ifade eden Öten, Bank Asya 1. Lig’de her hafta ilginç sonuçların alındığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bizim evimizde oynadığımız maçlarda 3, deplasmanda ise 1 puan sloganımız var. Bu haftadan itibaren fikstür avantajı lehimize dönmeye başladı. Fikstür avantajı lehimizde dönüyor ancak son haftalarda hakem yönünden şansız günler geçiriyoruz. Zaten kulüp olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Kayseri Erciyesspor maçında kötü bir hakem yönetimi vardı. Kötü yönetime karşı seyircimizi tutamıyor ve ceza alıyoruz. Hakemler hakkında konuşmuyoruz ancak kötü yönetim devam ederse görüşlerimizi açıklamaktan çekinmeyeceğiz.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri