Kartal Kayseri’de

Gaziantep Belediye yenilgisini unutan Konyasporda gözler Erciyes maçına çevrildi. Kartalda morallerin iyi olduğu gözlenirken, yeşil-beyazlı ekip yarınki maçın son çalışmasını bugün yapacak

Bank Asya 1. ligde ikinci yarı perdesini iç sahada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında alınan şok yenilgiyle açan Konyaspor’da, gözler yarın Kayseri deplasmanında oynanacak Erciyesspor maçına çevrildi.

Bu maçın hazırlıklarını galibiyet parolasıyla sürdüren yeşil-beyazlılarda tüm camia 3 puanda birleşti. Bu önemli karşılaşma için önceki gün yapılan antrenmanda İstanbul’dan dönen kaleci Haluk Tanrıseven ve Erdal Kılıçaslan takımdan ayrı düzkoşu yaparken, ısınma çalışmasında yer aldıktan sonra ağrıları artan Umut Kekilli antrenmanı yarıda bıraktı. Düzkoşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman, top çalışması ve 5'e 2 ile devam etti. İki takıma ayrılan futbolcularımız daha sonra taktik çalışma yaparken, antrenman çift kale maç ve açma-germe hareketleri ile sona erdi. Kartallar, dün de öğle saatlerinde Tatlıcak tesislerinde duran topların değerlendirilmesi ve taktik ağırlıklı bir antrenman daha yaptılar.. Yeşil-beyazlılar, öğleden sonra da Kayseri’ye giderek Altınsaray otelde kampa girdiler. Konyaspor’da, Erciyes maçının son çalışması bugün orada yapılacak ter idmanıyla tamamlanacak.
FUTBOLCULARA TATLI MORALİ
Konyaspor’un eski oyuncularından iş adamı Hasan Hüseyin Köse, yeşil-beyazlı ekibin Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde yaptığı Kayseri Erciyesspor maçı hazırlıklarını izlerken, çalışma sonrasında Yöneticiler, teknik heyet ve futbolculara tatlı ikramında bulunarak başarılar diledi. Kayseri Erciyesspor maçı hazırlıkları çerçevesinde temsilcimizin öğle saatlerinde Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde yaptığı antrenmanı eski futbolculardan Hasan Hüseyin Köse’de takip etti. Köse, çalışma sonrasında Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknik Direktör Hüsnü Özkara, yardımcı antrenörler ve oyunculara tatlı ikramında bulunurken, Kayseri Erciyesspor ile oynanacak maçta Konyaspor’a başarılar diledi.

Konyaspor şampiyon olacaktır

Konyaspor’un büyük bir camia olduğunu ve bir maçta alınan yenilgiyle Süper Lig hedefinden kopmayacağını söyleyen Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, bir maçla şampiyon olunmayacağını, bir maçla da şampiyonluğun kaçmayacağını belirtirken, yeşil-beyazlı ekibin sezon sonunda şampiyonluk hedefine mutlaka ulaşacağına inandığını söyledi.
BEKLEMEDEĞİMİZ BİR YENİLGİ ALDIK
Gaziantep Belediye maçına kazanmak için çıktıklarını ancak beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını belirten  Bahattin Karapınar, “İlk yarı sonunda yakalanan 37 puan bizi şampiyonluk yolunda ümitlendirirken, devre arası kampını da bunun vermiş olduğu moralle çok iyi bir şekilde yaptık. İkinci devrenin ilk haftasında evimizde oynadığımız maçtn galip gelmek isterdik. Başımıza bir ‘iş kazası’ geldi. Ama Konyaspor büyük bir camia. Biz bir maçlık takım değiliz. Bir maçla şampiyon olunmaz, bir maçla da şampiyonluk kaçmaz. Önümüzde oynayacağımız 16 maç ve ortada olan alınabilecek 48 puan var. Toplayabileceğimiz en yüksek puanla takımımızın hedefi olan Süper Lig’e yükselebilmesi adına gayretimiz devam edecek. Geldiğimiz günden bu yana söylediğimiz tek şey ‘Konyaspor’u şampiyon yapabilmek adına her türlü çaba ve gayreti gösteriyoruz’. Bu iş kazası takımımız ve camiamız adına ufak sıyrıklarla atlatılacak. Buradan hepimizin alacağı dersler var. Yönetim olarak biz gereken dersleri çıkarttık ve aldık. Biz dersimize çalışıyoruz. Futbolcularımız bu ligin çok kolay olmadığını ve çok mücadele edilmesi gerektiğini, koşarak maçların kazanılacağını biliyor. Bütün kamuoyuna Gaziantep Belediye maçındaki puan kayıplarımızın telafi edileceğinin sözünü veriyorum. Kısacası sezon sonunda Konyaspor’umuz şampiyon olacaktır” dedi.
BİR YENİLGİYLE YIKILACAK KULÜP DEĞİLİZ
Yarın deplasmanda oynanacak Kayseri Erciyesspor maçına da değinen Başkan Bahattin Karapınar şunları söyledi: “Sezonun ikinci devresine deplasmanda aldıkları galibiyetle başlamaları kendilerine elbette artı bir moral motivasyon kazandırmıştır. Ama her zaman söylüyorum. Bizim kadromuz Bank Asya 1.Lig’in en iyi kadrolarından birisidir. Bütün maçlarımıza 3 puan parolasıyla çıkıyoruz. Bütün yönetim kurulumuz antrenmanlarda takımımızın yanında. Teknik heyet ve oyuncularımıza sahip çıkıyorlar. Kayseri Erciyesspor deplasmanında alacağımız 3 puanla bu moral bozukluğunu üzerimizden atacağımıza inanıyorum. Dimdik ayaktayız. Konya çok büyük bir şans yakalamıştır. İnşallah bu sene şampiyon olursak Konya şehri önümüzdeki yıllarda çok büyük kazanımlar elde edecek. Konya’yı bir futbol şehri yapmak için çaba harcıyoruz. Bunun yolu da Süper Lig’den geçer. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekir. Herkesin, her kurumun, her kuruluşun Konyaspor’umuza destek olması gerekir. Sezon sonunda inşallah Konyaspor şampiyon olacak ve bütün Konya şehrini ve dünyanın her yerindeki Konyalıları sevince boğacaktır” diye konuştu.
VALİMİZİ ERCİYES MAÇINA DAVET ETTİK
Konyaspor’un iç saha maçlarını kaçırmayan Konya Valisi Sayın Aydın Nezih Doğan’ı Kayseri Erciyesspor karşılaşmasına davet ettiklerini ifade eden Karapınar, “Sayın Valimiz bütün maçlarımıza geliyor. Kendileri sağolsunlar çok ilgililer. Sayın Valimizi Cumartesi günü oynayacağımız Erciyesspor maçına davet ettik. Büyük bir ihtimalle çok çok önemli bir işleri olmazsa Sayın Valimiz bizimle birlikte Kayseri deplasmanında olacak. Bütün şehri harekete geçirmeye ve sinerji oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu başaracağız. Bu noktada Kayseri Erciyesspor maçı bizim için çok önemli. Alacağımız 3 puanın Konyaspor’umuz adına şehirde yeniden bir hareketlilik oluşturacağını biliyoruz. Bunun için gayret sarfediyoruz. Gaziantep Belediye maçında tribündeki yerlerini alarak bizi yalnız bırakmayan başta Sayın Valimiz olmak üzere protokol üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki maçlarda da bizimle birlikte olacaklarına inanıyoruz” şeklinde görüş belirtti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri