Kartal Karşıyaka önünde

Denizli galibiyeti ile zirve yarışına kayıpsız devam eden Konyaspor, bugün İzmir temsilcisi Karşıyaka ile deplasmanda zorlu bir maça çıkıyor. Yeşil-beyazlıların tek hedefi evine galibiyetle dönmek
Konyaspor, bugün Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek.  İzmir Alsancak Stadyumu’nda oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak maç TRT ve Konya Televizyonu’ndan naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı Antalya bölgesinden Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek. Öğretmenoğlu’nun yardımcılığını Ömer Faruk Yeşil ve Serkan Akal yaparken, maçın dördüncü hakemi Emre Yıldırım. Ligde galibiyet serisini İzmir deplasmanında da sürdürmeyi amaçlayan Konyaspor’da Karşıyaka maçının planları 3 puan için yapıldı. Dün sabah ter atan yeşil-beyazlılar öğleden sonra İzmir’e giderek Mövembic otelde kampa girdiler.
Konyaspor’da Karşıyaka maçı öncesi sakat ve cezalı futbolcu yok. 5 futbolcu 3’er sarı kartla ceza barajında bulunmakta. Selim, Erdinç, Pawelek, Robak ve Muhammet sarı kart görmeleri halinde bir sonraki Rize maçında forma giyemeyecekler.  Konyaspor bugün maça muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Pawelek-Tolga, Selim, Erdinç, Abdullah-Serkan, Perez-Gökhan, Recep, Ali Dere- Robak. Konyaspor ile Karşıyaka bugüne kadar liglerde 11 kez karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar, daha önce 4 maçı kazanırken, 5 maçtan yenilgiyle ayrıldı, 2 maçta ise taraflar eşitliği bozamadı. Konyaspor, rakibi ile sezonun ilk yarısında Konya’da oynadığı mücadeleyi Erdinç Yavuz’un golüyle 1-0 kazanırken, devre arası Antalya’da kampında oynanan hazırlık maçının galibi 3-0’lık skorla Konyaspor olmuştu.
Kartallar, Antalya bölgesi hakemi Mustafa Öğretmenoğlu ile bu sezon ikinci maçına çıkacak. Öğretmenoğlu, Konyaspor’un daha önce deplasmanda Giresunspor ile oynanan ve 0-0 sona eren maçta düdük çalmıştı.  Öte yandan, Konyaspor’un önceki gün Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde yaptığı antrenmanı takip eden ve Fransa’da yaşayan Konyalı hemşerimiz Numan Erdoğdu ile taraftarlardan İlker Kırnaz çalışma sonrasında takıma başarı dileğinde bulunarak teknik heyet ve oyunculara tatlı ikram ettiler.
ÖTEN: İDDİAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ
Konyaspor’un Basın Sözcüsü Güven Öten, zorlu Karşıyaka deplasmanından galibiyetle dönüp, Süper Lig iddialarını sürdüreceklerini belirtti. Öten, yaptığı açıklamada, bugün Karşıyaka ile zor bir maça çıkacaklarını söyledi. Takımda cezalı ve sakat oyuncu bulunmadığını ifade eden Öten, Kartalspor yenilgisinin ardından kazanılan Denizlispor maçıyla morallerin de yerinde olduğunu vurguladı. Bank Asya’da takımların puanlarının birbirine çok yakın olduğunu anlatan Öten, “Puan farkları çok az olduğu için “deplasmanda beraberlik iyidir” deme gibi bir lüksünüz yok. Her maç final havasında ve mutlaka kazanmak için çıkmanız gerekiyor. İzmir’de etkili taraftar desteği olan Karşıyaka ile oynayacağız. Gollü güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Zorlu Karşıyaka deplasmanından da galibiyetle dönüp Süper Lig iddiamızı sürdüreceğiz” dedi. İzmir’de çok sayıda Konyalının yaşadığına dikkati çeken Öten, Konyalıların Konyaspor’u yalnız bırakmaması gerektiğini dile getirdi.
TOLGA: İYİ BİR SONUÇLA DÖNECEĞİZ
Ligde kalan maçların zor geçeceğini ve bunun bilincinde olduklarını ifade eden futbolculardan Tolga Ünlü, Karşıyaka ile oynayacakları karşılaşmadan istedikleri sonucu alarak ayrılacaklarına ve kalan haftalarda zirve iddialarını sürdüreceklerine inandığını söyledi. Denizlispor maçının kendileri açısından artık unutulması gereken bir maç olduğunu belirten Tolga Ünlü, “Herkes açısından iyi bir maç olmadı belki ve kötü maç oynadığımız düşünüldü. Ama Denizlispor bize karşı iyi mücadele etti. Bizde rakibe zaman zaman bu konuda karşılık verdik. 3 puanı aldık. Bunu da hak ettiğimizi düşünüyorum. Yolumuza devam ediyoruz. Ligde 10 maç kaldı. Bu 10 maçlık dönemde alabileceğimiz en iyi sonuçları alarak Konyaspor’u layık olduğu yere taşımak amacındayız. Bu ama ilk 2’den ama play-off grubundan olur. Bilemiyoruz. Fakat biz bu başarıyı gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bunun için kalan maçlarda tüm gücümüzü ortaya koyacağız. İnşallah sonunda amacımıza ulaşır ve bizi destekleyenleri sevindiririz” şeklinde görüş belirtti. Karşıyaka maçının da diğer maçlar gibi zor geçeceğinin altını çizen genç Tolga, “Karşıyaka iyi bir kadroya sahip ve sahasında oynadığı maçlarda seyirci desteğini arkasına alarak iyi oynuyor. Ama biz bir daha kesinlikle Denizlispor maçındaki gibi oynamayacağız. Bana göre iyi bir maç olacak. Daha çok isteyerek ve rakipten daha çok mücadele ederek inşallah galibiyetle ayrılacağız” dedi.
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri