Kartal İstanbul’da uçmak istiyor

Geride kalan 2 haftada güçlü rakiplere sahasında kaybeden Torku Konyaspor Basketbol bugün İstanbul’da Fenerbahçe ile karşılaşacak. Fenerbahçe Ülker Arena’da oynanacak mücadele saat 20.30’da başlayacak.

Türkiye Basketbol Liginde mücadele eden  Torku Konyaspor  sezonun 12. hafta maçında bugün İstanbul deplasmanında Fenerbahçe ile karşılaşacak. Fenerbahçe Ülker Arena’da oynanacak mücadele saat  20.30’da başlayacak. Müsabakayı  Fatih Söylemezoğlu,Ali Şakacı ve İbrahim Altıntaş hakem üçlüsü yönetecek.

Puan cetvelinde 4’lü averaj sonunda altıncı sırada bulanan Torku Konyaspor’un rakibi Fenerbahçe Ülker ise 2. sırada bulunuyor.

TROY DE VRİES YİNE YOK

Geride kalan 11 hafta sonunda hafif sakatlığı nedeniyle son 2 maçta forma giyemeyen Troy De Vries, 22 sayı ortalaması ile takımımızın sayı lideri durumda ancak tedavisi devam ettiği için Fenerbahçe Ülker karşısında da forma giyemeyecek. Sean Williams, 11 maç sonunda 9.09 ribaund ve 2.63 blok ortalamaları ile bu iki kategoride takımımızın pota altındaki en etkili ismi olurken Joshua Mayo ise 4.63 asist ortalaması ile Aziz Bekir’in hücumdaki en önemli silahlarından biri olarak göze çarpıyor.

Ortalama 80.3 sayı üreten yeşil-beyazlı ekip  potalarında ortalama 79.09 sayı gördük. Üç sayı çizgisinin gerisinden yüzde 44.4, boyalı alandan yüzde 54.1, serbest atışlarda ise yüzde 69.8 isabet oranları yakalayan takımımız, ortalama 30.9 ribaunt, 15.4 asist, 3.36 blok, 5 top çalma istatistiklerine ulaştı.

Averajla ikinci sırada bulunan ve potasında ortalama 71.18 sayıya izin veren Fenerbahçe Ülker ise 11 hafta sonunda ortalama 81.4 sayı üretti. Yüzde 59 boyalı alan, yüzde 33.8 üç sayı çizgisinin gerisinden, yüzde 65.6 de serbest atış çizgisinden yakaladığı isabet oranları ile mücadele eden İstanbul temsilcisi , 38 ribaunt, 17.3 asist, 3.18 blok, 5.72 top çalma istatistikleri tutturdu.

Bu süreçte Nemanja Bjelica 12.7 sayı ve 8.72 ribaunt ortalamaları ile Sarı Lacivertlilerin en etkili ismi olurken, Emir Preldzic 4.18 asist, Jan Vesely ise 1.18 blok ortalamaları ile mücadele etti.

UFUK SELEN TOPLA ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Sezon başında sakatlanan Burak Selen uzun süre sonra topla çalışmalara başladı. Selen bir an önce takıma katılarak başarılı sonuçlara katkı yapmak istediğini ve basketbolu çok özlediğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri