Kartal, inişe geçti

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında deplasmanda Sivasspor ile karşı karşıya gelen ve 76 dakika 10 kişi oynayan rakibine 1-0 yenilmekten kurtulamayan Konyaspor’da ağızları bıçak açmıyor.Kartal, inişe geçtiSpor Toto Süper Lig’in 16
Konyaspor’da, Sivas deplasmanında alınan yenilgi üzüntü yarattı. 16. haftaya tehlike hattında giren rakibinin 10 kişi kalmasının verdiği avantajı da değerlendiremeyerek bir deplasmandan daha  eli boş dönen yeşil-beyazlılar, Gençlerbirliği ve Sivasspor’un galip gelmesi sonucu 14 puanda kalarak iki basamak aşağıya indi ve 16. sırada yer alarak tehlike hattına girdi.
Sivasspor karşısında, ilk yarıda etkili olmayan, ikinci yarıda ise yenik duruma düşmesinin ardından net iki gol pozisyonu yakalayan, ancak bunları değerlendiremeyen Konyaspor’da moraller bozuldu. Maç sonrası karayoluyla Konya’ya dönen ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ancak gece yarısından sonra gelebilen Yeşil-beyazlı futbolculara, teknik adamlar tarafından bir gün izin verildi.. Konyaspor’da, Pazar günü iç sahada Galatasaray ile oynanacak ilk yarının son maçının hazırlıkları bugün saat 11.00’de Tatlıcak tesislerinde yapılacak yenileme antrenmanıyla başlayacak. Kartal’da, Galatasaray maçı öncesi kaleci Orkun ile Murat sakat.. Cezalı futbolcu yok.
EMRE, GOL SIKINTISI ÇEKTİK
Konyaspor takım kaptanı Emre Toraman, Sivasspor maçına kazanmak için çıktıklarını ve rakibin ilk dakikalarda kırmızı kart görmesiyle önemli bir avantaj yakaladıklarını, ancak bunu değerlendiremediklerini belirtti. Toraman, tek düşüncelerinin zorlu geçecek ikinci yarıya 17 puanla girmek olduğunu bunun içinde Galatasaray maçını kazanmak istediklerini söyledi.
Sivasspor ile 6 puan değerinde bir maça çıktıklarını ifade eden kaptan Emre Toraman, açıklamasını şöyle sürdürdü. "Bizim için çok önemli bir maçtı. İki tarafta maça istekli başladı. Sivasspor erken sayılabilecek bir anda 10 kişi kaldı. Ama biz o arada Sivasspor'u baskı altına alamadık. İkinci yarı biraz daha direndiler. İkinci yarıda 2-3 net gol pozisyonumuz vardı. Onları da değerlendiremedik. Bir gol atsaydık oyun değişecekti ama golü bulamadığımız için biraz sıkıntı çektik. Sivasspor daha etkiliydi. Frikikten golü buldular sonrada kapandılar. Artık yapacak bir şey yok. 14 puanda kaldık. Haftaya Galatasaray maçı var. Galatasaraya karşısından galibiyetle ayrılarak sezonun ilk yarısını 17 puanla kapatmak istiyoruz. Çünkü ikinci devre zor geçecek. Bunun bilincindeyiz. Umarım, son maçımız bizim adımıza iyi geçer ve galip geliriz." 
TARAFTARLAR TEDİRGİN
Konyaspor’un 10 kişilik Sivasspor’a 1-0 yenilmesi taraftarları kahretti. Pazar günü oynanan karşılaşmayı televizyon izleyen bazı taraftarlar,  gazetemizi arayarak, son derece üzgün olduklarını bildirdiler. Bazı taraftarlar ise Ziya Doğan’ın maç sonrası yaptığı konuşmaların, özellikle de Konya’yı ve Konyalıyı rencide eden sözlerini hiç tasvip etmediklerini söylediler.  Bahattin Karapınar’ın ve Ziya Doğan’ın takımın kötü gidişine seyirci kaldıklarını söyleyen taraftarlar, “10 kişi kalmış bir takımı yenemeyen, yakaladığı zar zor pozisyonları değerlendiremeyen bu takım Galatasaray’ı nasıl yenecek?  Konya insanını bu kadar rencide eden açıklamalara Bahattin Karapınar’ın sessiz kalmasına da anlam veremedik. Her maçtan sonra futbolcularını yerden yere vuran bir teknik adam Galatasaray maçı öncesi bu oyuncuları bu maça nasıl hazırlayacak?  Konya tarihinde böyle bir rezaletle baş başa kalmamıştı. Yetkilileri uyarıyoruz, bu takım bu kafayla geldiği yere döner” diyerek Ziya Doğan’ın takımın başından biran önce uzaklaştırılmasının gerektiğini söylediler.
RESİMALTI
İlk yarının sondan ikinci maçında Sivasspor’a yenilerek taraftarlarını üzen Konyaspor’da moraller bozuk. Yeşil-beyazlı ekibin kaptanı Emre Toraman, Galatasaray’ı yenerek ikinci yarıyı galibiyetle tamamlayacaklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri