Kartal hızlı başladı

İlk yarının sona ermesi ile gözünü transfere çeviren Konyaspor, çalışmalarına hızlı başladı. İstanbulda görüşmeler yapan Başkan Kuntoğlu, Fenerbahçeli Deniz ve İlhan için önemli adımlar attı

Turkcell Süper Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, ilk yarıyı 17 puanla 12. sırada tamamladı. Özellikle kendi saha ve seyircisi önünde istediği başarılı sonuçları alamayan yeşil-beyazlılar 5 Ocak’ta başlayacak olan ara transfer dönemi için kollarını sıvadı. Lig’in sona ermesi ile birlikte adeta İstanbul’a kamp kuran yeşil-beyazlılarda Kulüp Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu’nun transfer dosyası oldukça kabarık bir listeden oluşuyor. İlk olarak Beşiktaş’ın genç yıldızı Batuhan’ı renklerine bağlamak isteyen Kuntoğlu, dün yapılan Kulüpler Birliği toplantısının ardından bu konuyu Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’e ilettiği gelen haberler arasında. Demirören’in ise nasıl bir cevap verdiği ve Batuhan transferinin ne aşamada olduğu önümüzdeki günlerde belli olacak.

Öte yandan yeşil-beyazlılar Fenerbahçe’de fazla forma şansı bulamayan bazı futbolcuları ligin ikinci yarısında kadrosunda oynatmak istiyor. İlk olarak Deniz Barış ve İlhan Parlak’ı Aziz Yıldırım’dan isteyen Kuntoğlu’nun, bu futbolcular için yüzde 60 oranında söz aldığı gelen haberler arasında. Ayrıca Kuntoğlu, Yasin Çakmak ve Can Arat’ı yeşil-beyazlı renklere bağlamak için girişimlerde bulunacak. Bu transferlerle ilgili gelişmeler önümüzdeki günlerde açıklığa kavuşacak.
YASİN ÇELİK İDDİALARI
Ayrıca Konyaspor’un, 3.5 sezon yeşil beyazlı formasını giyen eski oyuncusu Yasin Çelik ile ilgilendiği iddia edildi. Konyaspor’un 10 yıl aradan sonra yeniden yükseldiği Turkcell Süper Lig’de 2003-2004 sezonundan 2006-2007 sezonunun ortasına kadar geçen 3.5 sezonda 108 lig, 8 kupa maçı olmak üzere toplam 116 mücadelede forma giyen tecrübeli oyuncu Yasin Çelik’in, bu sezon başında transfer olduğu Kartalspor ile sözleşmesini alacaklarına karşılık tek taraflı feshettiği ve boşa çıktığı öğrenildi. Yeşil-beyazlı yöneticilerin tecrübeli oyuncu ile görüşmelerde bulunduğu ve bu transfer konusunda kesin kararın önümüzdeki hafta içerisinde verileceği ileri sürüldü.
İLK YARIDA HAYAL KIRIKLIĞI
Sezona yeni yönetim ve 15 yeni transferle giren Konyaspor, devre arasına kadar Süper Lig tarihindeki en kötü puanını topladı. Sezon öncesi yapılan genel kurulda başkan seçilen Mehmet Ali Kuntoğlu ve yönetimi, büyük hedeflerle çalışmalara başladı. Erman Özgür, Erkan Sekman, Damir Kahraman, Sedat Ağçay, Murat Hacıoğlu, Mertol Karatay ile yollarını ayıran ve iddialı bir kadro kurmak için yoğun çalışan yönetim, Fatih Egedik, Zafer Demir, İsmail Güldüren, Cihan Haspolatlı, Mehmet Çoğum, Erdal Kılıçarslan, Şener Aşkaroğlu, Celalettin Koçak, Caner Altın, İlker Avcıbay, Jefferson, Ferdi Başoda, Serhat Akyüz, Fahri Tatan, Erhan Albayrak’ı transfer etti.
15 yeni transferle ligin en hızlı takımları arasında gösterilen Konyaspor, sezonun ilk yarısında aynı hızı gösteremedi. Sezona kendi sahasında Ankaragücü galibiyeti ile başlayan yeşil-beyazlılar, Beşiktaş’a deplasmanda yenilip, kendi sahasında Denizlispor ile berabere kalınca teknik direktör değişikliğine gitti.
Raşit Çetiner ile yollarını ayıran Giray Bulak ile çalışmaya başlayan Konyaspor, 9. hafta sonunda 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgi ile 13 puan topladı. Her şey daha iyi olacak derken yeşil-beyazlılar, bu haftadan sonra yenilgi yüzü görmedi. Ligin ilk yarısında 15 haftadır kendi sahasında kazanamayan, 7 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Konyaspor, devre arasına 2002-2003’ten bu yana Süper Lig tarihindeki en kötü puan tablosuyla girdi. Yarıya 4 galibiyet, 5 beraberlik ile topladığı 17 puanla giren yeşil-beyazlıların daha önce en kötü sezonu olan 2003-2004 dönemindeki puanı 18 olmuştu. En farklı yenilgisini 4-1 ile Galatasaray ve 3-0 ile Kocaelispor’a karşı alan Konyaspor, rakip fileleri 12 kez havalandırırken, kalesinde 15 gol gördü. Takımda en fazla sahada kalan 1281 dakika ile İsmail Güldüren olurken, kendisini 1249 dakika ile Erdal Kılıçaslan, 1225 dakika ile Cihan Haspolatlı, 1213 dakika ile Veysel Cihan ve 1204 dakika ile Fahri Tatan izledi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri