Kartal hırslandı

Hafta sonunda Çanakkale Dardanelspor ile karşı karşıya gelecek olan Konyasporda hazırlıklar sürerken, yeşil-beyazlı ekipte cezalı olan Abdülvahit ile Volkan Koçaloğlu forma giyemeyecekler

Bank Asya 1. ligde, ikinci yarının ilk iki haftasında 1 puan almasına karşın zirve yarışını sürdüren Konyaspor’da,Pazar günü iç sahada Çanakkale Dardanel ile oynanacak maçın hazırlıkları başladı.

İkinci yarının ilik deplasman maçı olan Erciyesspor karşılaşmasında 1 puanla yetinen yeşil-beyazlılar, bir günlük izinin ardından önceki akşam topbaşı yaptılar. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde yapılan antrenmana sakatlıkları devam eden Mehmet Şen, Haluk Tanrıseven, Umut Kekilli ile hasta olan Volkan Koçaloğlu ve izinli olan Abdulvahit Karacabey ve Ferdi Başoda katılmadı. Gruplar halinde yapılan koşularla başlayan ve yaklaşık 35 dakika süren antrenman, açma-germe hareketleri ile sona erdi.
Konyaspor’da, Çanakkale maçının hazırlıkları dün de öğle saatlerinde yapılan kondisyon ve teknik antrenmanla devam etti.. Bugün ve yarın taktik ağırlıklı iki antrenman daha yapacak olan Kartallar, hazırlıkları Cumartesi günü ter idmanıyla tamamlanacak ve futbolcular tesislerde kampa alınacak..
İç sahada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor yenilgisi ve deplasmanda Erciyesspor beraberliğiyle yarışta önemli yara alan ve Karabükspor’un Giresun deplasmanında berabere kalmasıyla liderlik şansını kaçıran Konyaspor’da, Çanakkale maçının planları 3 puan üzerine yapılmakta. Yeşil-beyazlılar, Çanakkale’yi yenerek kötü gidişe bir son vererek mıoral kazanmayı amaçlamakta.     
Konyaspor’da, Pazar günü saat 13.30’da oynanacak maç öncesi iki önemli eksik var.. Cumartesi günü, Kayseri deplasmanında oynanan Erciyes maçında 4. sarı kartını gören Abdülvahid ve Volkan Koçaloğlu, yönetmelik gereği cezalı duruma düştü. Her iki futbolcu da Pazar günü Çanakkale maçında forma giyemeyecek. Kartal’da, sakatlıkları süren Haluk, Mehmet Şen, Umut Kekilli, Koray, Uğur Akdemir bu hafta da kadroda yer alamayacak.   
BANKA ASYA’DA AMANSIZ YARIŞ
Bank Asya 1. Lig'de yarış tüm hızıyla devam ediyor.. 19. hafta Pazartesi akşamı oynanan maçlar tamamlanırken, Konyaspor, Kayseri deplasmanından 1 puanla dönerek galibiyet hasretini dindiremedi. Kartallar, Erciyesspor ile golsüz berabere kalarak 38 puan ve averajla 3. sıraya gerilerken, lider Karabükspor, Giresun deplasmanında berabere kalmasına rağmen 41 puanla koltuğunu bu hafta da korudu.. 19. hafta da 2. sıraya, iç sahada Çanakkale engelini 2 golle geçen ve 38 puanı bulunan Bucaspor yer aldı.. Bu hafta, Ligin sonunda ise değişiklik oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, iki hafta da aldığı 6 puanla tehlike hattından çıkarken, bu takımın yerine 17 puanlı Samsunspor girdi.. Düşme hattandı bulunan diğer takımlar: 17 puanlı Erciyes ve 12 puanlı Kocaelispor.   
Ligde, geride kalan 19. hafta da yapılan maçlardan beşini ev sahibi, birini deplasman takımları kazanırken, üç mücadele berabere sona erdi ve toplam 16 gol atıldı. En gollü karşılaşma, 3-2 sonuçlanan Adanaspor-Mersini maçı oldu.. Güney derbisi sonunda çıkan olaylar ise haftaya damgasını vurdu. 
Bank Asya 1. ligde, bu hafta gollerde olduğu gibi kart sayısında da düşüş oldu.. Hakemler; 19. hafta da 33 kez sarı ve biri kez de kırmızı karta başvurdu. Gaziantep-Kartala maçı 1 sarı kartla en az sark gösterilen maç olurken, 5 maçta 4, iki karşılaşmada ise 5’er sarı kart çıktı.. Hakemler, tek kırmızı kartı ise Altay-Orduspor maçında, Orduspor’dan Volkan’a gösterdi.  

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri