Kartal: Hedeflerimize ulaşacağız

Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, haftalık olağan basın toplantısında Kırşehir maçı öncesi takımın durumunu değerlendirdi, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Oyuncularının performansından ve çalışma temposundan memnun olduklarını ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “Kırıkkale galibiyeti bizim için ilk yarıdaki performansımızı devam ettirme adına çok önemliydi. Güç saha koşulları altında iyi bir galibiyet aldık. Bu nedenle oyuncularımı kutluyorum. Kırşehir maçı için kimseye izin vermedik ve hemen çalışmalara başladık. İyi bir takım olduk. 2,5 ay önce kafalarda Şekerspor ile oluşan soru işaretlerini silmeyi başardık. Takım olarak çok iyi durumdayız. Önce grubu birinci bitirme daha sonra Bank Asya’ya yükselme hedefi için oyuncularımla birlikte özverili bir şekilde çalışıyoruz. Takım olarak güzel günler yaşıyoruz, ancak ilerleyen günlerde daha iyi olabilmek için daha güzel günler yaşayabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

EKONOMİK KRİZİ İYİ DEĞERLENDİRDİK
Kartal, ara transferde genç ve kaliteli isimleri değerinden ucuza alarak ekonomik krizi iyi değerlendirdiklerini söyledi. “10 oyuncuya verdiğim rakamı söylesem gülersiniz” diyen tecrübeli çalıştırıcı transferle ilgili şunları söyledi:
Transferde istediğimiz oyuncuların büyük bir bölümünü kadromuza kattık. Alamadığımız oyuncular da oldu. Transferde iyi çalıştık, başarılı bir tarama yaparak 10 oyuncu transfer ettik, takımın yaş ortalamasını 23,5’a çektik. Bugün Malatya, Buca, Kartal gibi takımlar ekonomik kriz yaşayıp dağılma noktasına gelirken biz bu süreci çok iyi değerlendirmeyi başardık. Burada rakam vermem doğru olmaz ama 10 oyuncuya toplam verdiğimiz miktarı söylesem gülersiniz. Mesela bir oyuncunun değeri 5 bin Tl ise biz bu oyuncuyu bin Tl’ye aldık. Takımda bütün oyuncularımızın alternatifi var. Oynayan-yedek bekleyen herkes bir hedefe odaklandı ve bütün oyuncularım huzurlu. Takımdaki bu huzurlu ortam umarım bizi hedeflediğimiz yerlere götürür
ÖMER ALİ KONUSUNDA BEN BİR ŞEY DİYEMEM
Fenerbahçe’nin ısrarla istediği Ömer Ali konusunda topu yönetime attığını ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “Fenerbahçe kulübünün ısrarı sürüyor. Yönetim bana bu oyuncunun kalıp kalmaması konusunda fikrimi sordu, ben de onlara “siz bilirsiniz” dedim. Bu konudaki gelişmeleri zaman gösterecek. Ömer Ali konusunda son kararı yönetim verecek. Zaten Ömer Ali’de burada değil üç hafta İspanya’da Milli takımla olacak. Bu oyuncunun transferindeki durumu zaman gösterecek. Ben kararı yönetime bıraktım.
FORMA UĞUR’U BEKLİYOR
Kartal’da geçtiğimiz yıl başarılı bir performans geçiren ancak Konyaspor’a geldikten sonra forma şansı bulamayınca Şekerspor’a transfer olan Uğur Yanıkdemir, Kırıkkale deplasmanında sadece 3 dakika forma şansı bulmuştu. Uğur’un tam anlamıyla hazır olduğunda forma giyebileceğinin altını çizen Kartal, “Uğur benim Kartalspor’dan tanıdığım bir oyuncuydu. İyi bir oyuncu ancak idman eksiği var ve henüz hazır değil. Forma Uğur’u bekliyor. Uğur da bunu biliyor. Uğur hazır olduğunda forma giyecek, formasına kavuşmak için her şeyi yapıyor. Yalnız biz formayı adaletli dağıtıyoruz. Uğur Konyaspor’dan geldiği için, Ali Melih de Fenerbahçe’den geldiği için hemen maça çıkacak diye bir şey yok. Bu oyuncular çalışacak, formayı istediklerini gösterecekler ben de o zaman bu oyunculara forma vermeyi düşüneceğim” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri