Kartal göz doldurdu

Yeşil-beyazlılar, hazırlık maçlarında ortaya koydukları futbolla sevenlerinin gözüne girmeyi başardı

Konyaspor Bolu kampını tamamladı. Yeşil-beyazlılar, hazırlık maçlarında ortaya koydukları futbolla sevenlerinin gözüne girmeyi başardı. Yeni sezon hazırlıklarının son derece verimli geçtiğini ifade eden Basın Sözcüsü İbrahim Çınar, var olan eksiklerin lige kadar giderileceğinin altını çizdi.

Bolu kampını tamamlayan Torku Konyaspor’da hazırlık maçlarında sergilenen mücadeleci futbol sevindirdi. Lig hazırlıklarının birinci bölümünü Konya, ikinci bölümü Isparta Davras’ta gerçekleştiren Torku Konyaspor’da 13 gün süren Bolu kampı da tamamlandı. Bolu’da, kamp süresince yoğun antrenmanlarla birlikte hazırlık maçları da oynayan Kartallar, üç günlük izinin ardından 11 Ağustos Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren Tatlıcak tesislerinde toplanacaklar ve akşam saatlerinde yapacakları antrenmanla dördüncü dönemin son hazırlıklarına başlayacaklar.  Üç kamp dönemi boyunca, ciddi sakatlıklar yaşanmaması teknik adamları sevindirirken, özel maçlarda sergilenen futbolda memnunlukla karşılandı.

Isparta Davras’da Süper lig takımlarından Mersin İdmanyurdu ve Antalyaspor, Bolu kampı boyunca da İstanbul’da Galatasaray, Bolu’da ise Karşıyaka, Göztepe ve Denizlispor ile oynayan yeşil-beyazlılar mücadeleci futbolcularıyla dikkat çektiler. Özellikle Karşıyaka ve Göztepe maçlarındaki futboluyla yönetici ve teknik adamlardan tam not alan Torku Konyaspor’da yüzler gülüyor.

Özkara, kaliteli bir takım kurduklarını, başarı için en önemli şartın destek olduğunu söyledi. Takımdaki olumlu atmosferin oynanan hazırlık maçlarına yansıdığını vurgulayan Özkara, şunları kaydetti: “Bu yıl imkanlar dahilinde çok iyi bir kadro kurduk. Üst ve alt liglerde kendisini ispatlamış önemli futbolcularımız var. Geçen yıl takımda bulunan genç ve tecrübeli futbolcularla yeni transferlerimiz güzel bir birliktelik oluşturdu. Bu birliktelik, 3-0 galip geldiğimiz son Göztepe maçı ve diğer hazırlık maçlarında görüldü. Kaliteli bir takım kurduk. Başarı için en önemli şart destek.”

Teknik direktör Hüsnü Özkara, her üç dönemde de iyi biri hazırlık geçirdiklerini, ciddi sakatlıklara yaşamamalarının çok önemli olduğunu belirtti ve eksiklerin giderilmesi halinde ligin en iyi takımı olacaklarını sözlerine ekledi. Öte yandan, Torku Konyaspor’da transfer konusunda da temaslar sürdürülüyor. Sağ bek, ön libero ve orta sahaya üç transfer yapılmasını isteyen teknik direktör Özkara, bu eksiklerin bir an önce tamamlanmasının çok iyi olacağını açıkladı.

ÇINAR: HEDEFİMİZ SÜPER LİG

Konyaspor’un bir ayı aşkın süredir devam eden yeni sezon hazırlıklarının son derece verimli geçtiğini ifade eden Basın Sözcüsü İbrahim Çınar, var olan eksiklerin lige kadar giderilerek sezon sonunda Süper Lig hedefine ulaşacak bir takım olarak lige hazır hale geleceklerine inandığını söyledi. 2 Temmuz’da başlayan yeni sezon hazırlıklarında üçüncü etap kampının da geride kaldığını belirten Basın Sözcüsü İbrahim Çınar, “Konya, Isparta Davras ve Bolu’dan oluşan üç etaplık döneminde takımımızın genel anlamda gösterdiği performans lige hazır olmaya başladığı şeklinde. Yeni, tecrübeli ve kaliteli oyuncuların dahil olduğu, geçen seneden kalan genç arkadaşlarımızla birlikte harmanlandığı kadronun tam anlamıyla hazır hale gelmesi adına zamana ihtiyacı var. Bunun farkındayız. Ama bizi sevindiren nokta uyum sorunu olmaması ve klasik gelecek ama gerçek anlamda birlikteliğin sağlanması. Oynanan hazırlık maçlarında alınan sonuçlar tabiki de lig için belirleyici bir ölçü değil. En azından oyuncularımızın hırsları, istekleri, yeşil beyazlı forma ile başarılı olma arzuları adına bir işaret niteliğinde. Geride kalan üç etaplık çalışma dönemi sonrasında lig için önümüzdeki zaman artık daraldı. Teknik heyetimizin uygun gördüğü yerlere takviyeleri yaparak takımımızı güçlendireceğiz. TFF 1.Lig bu sezon diğer sezonlara oranla daha zorlu geçecek. Zirveye oynayacak takım sayısı fazla. Ama Torku Konyaspor olarak bizim hedefimiz tabiki de başarılı olup, rakiplerimizi geride bırakarak Süper Lig’e adımızı yazdırmak. Bu doğrultuda çalışan yönetim, teknik heyet ve oyuncu grubumuz var. İnşallah istediklerimiz gerçekleşir ve Konyaspor’u 2 sezon aradan sonra hak ettiği Süper Lig’e yeniden taşırız” şeklinde görüş belirtti.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri