Kartal galibiyete kilitli

İlk yarının son maçında önümüzdeki hafta sonu Göztepeyi konuk edecek olan Konyaspor zorlu maçın hazırlılarına başladı.

İlk yarının son maçında önümüzdeki hafta sonu Göztepe’yi konuk edecek olan Konyaspor zorlu maçın hazırlılarına başladı. Yeşil-beyazlıların tek hedefi alacağı galibiyetle devreyi moralli tamamlamak

 

 

Bank Asya 1. ligde, ilk yarı perdesi hafta sonunda oynanacak maçlarla kapanacak. İlk yarıya dahil 17. hafta maçları ise ikinci yarının ilk haftasında yapılacak. Pazar günü, Göztepe’yi konuk edecek olan Konyaspor’da, bu maçın hazırlıkları bir günlük izinin ardından önceki akşam yapılan antrenmanla başladı. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Osman Özdemir yönetiminde yapılan antrenmanda Abdülkerim Bardakçı ve A2 Takımında bulunan oyuncular yer almadı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman iki takım halinde yapılan çift kale maçla devam etti. Antrenman, 10 dakikalık koşu çalışmasının ardından açma-germe hareketleriyle sona erdi. Bank Asya 1. ligde en az gol yiyen Konyaspor ile en çok gol yiyen takımlar arasında yer alan Göztepe yıllar sonra yine karşı karşıya gelecek. Atatürk stadındaki maç saat 16.00’da başlayacak. Konyaspor’da, kart cezalısı Perez forma giyemeyecek. Temsilcimizde hazırlıklar hafta sonuna kadar devam edecek ve Cumartesi günü ter idmanıyla tamamlanacak.

 

15. HAFTA DA 26 GOL ATILDI

 

Bank Asya 1. ligde, 15. hafta lider koltuğunu Elazığspor oturdu.. Riszespor ve Akhisar Belediye Gençlik Spor’unu puana kaybetmesi sonucu 30 puanla lider olan Elazığspor’u, 29’ar puanla Rizespor ve Akhisar izlemekte. Son üç sırada ise, 11 puanlı Sakaryaspor, 8 puanlı Giresunspor ve 5 puanlı Güngörenspor yer almakta. Sakaryaspor haftalar sonra 3 puan, Giresunspor ile 1 puan alırken, yapılan maçlarda toplam 26 gol atıldı. 3-3 biten Akhisar-Denizli maçı en gollü karşılaşma olurken, Adanaspor-Konyaspor maçında ise, gol sesi çıkmadı. Ligde, Elazığspor 9 galibiyetle en çok maç kazanan, Konyaspor 9 beraberlikle en çok berabere kalan ve Güngörenspor 10 maçla en çok yenilen takım oldu. Giresunspor ve Güngörenspor 15. haftada da galibiyetle buluşamadı. Yapılan maçların 3’ünü ev sahibi, 2’sini deplasmana takımları kazanırken, 3 maç ise berabere sonuçlandı.

 

ÖZDEMİR, GALİBİYET İSTEDİ

 

Konyaspor teknik direktörü Osman Özdemir, Göztepe maçını kazanacaklarını söyledi. Bekledikleri gibi zor bir maç olan Adanaspor karşılaşmasından 1 puanla ayrıldıklarını belirten teknik direktör Özdemir, Pazar günü iç sahada oynayacakları Göztepe maçını galibiyetle kapatarak üst sıralardan kopmama düşüncesini gerçekleştirmek ve devre arasına moralli girmek istediklerini dile getirdi. Adanaspor A.Ş. maçıyla ilgili değerlendirmeyle açıklamalarına başlayan teknik direktör Osman Özdemir, “İyi bir takıma karşı mücadele ettik ve çok zor bir maç oynadık. Alınan 1 puanın oynadığımız oyunu gördükten sonra hem oyuncularımız hem bizim açımızdan çok değerli olduğunun farkındayız. En kötü kaybetmemek istiyorduk. Maç sonunda bunu da gerçekleştirdik” diye konuştu.

 

Pazar günü, iç saha ve seyirci önünde oynanacak Göztepe maçına da değinen teknik direktör Özdemir, bu konuda da şunları söyledi. “Göztepe hem tarihi, hem kadrosu hem de Bank Asya 1. Lig’de şu ana kadar göstermiş olduğu performans ile bizim için ciddi bir rakip. Onlarda buraya kazanmak için gelecekler. İlk yarının son maçı ve kazandığımız takdirde üst gruba tutunacağız.. Umarım ki, bu düşüncemizi gerçekleştiririz ve iyi bir futbol iyi bir sonuçla ayrılarak bizim adımıza başarılı bir ilk yarıyı geride bırakmış oluruz.” Teknik direktör Osman Özdemir, Türkiye Kupası 2.kademesinde Konya Torku Şekerspor ile eşleşmeyi de şöyle değerlendirdi. “Sadece şunu söyleyebilirim. Sonuç ne olursa olsun Konya’nın bir üst turda bir takımı olacak. Her iki takım açısından da iyi bir kura diye düşünüyorum. Kazanan Konya olacak.” 

 

BÜYÜK TAKIM MI OLMAMIZ GEREKİYOR

 

Futbolda şike iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Konyaspor’un haklarının iadesini istedi. Dava hazırlığı içinde olduklarını belirten Şan, “Hem maddi kaybımız verilmeli, hem de Süper Lig’e geri alınmalıyız” dedi. Konyaspor, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Spor Toto Süper Lig’e iadesini istiyor. İddianamenin, TFF tarafından incelenip biran önce karara varılması gerektiğini belirten yeşil-beyazlı kulübün başkanı Ahmet Şan, kulübünün uğradığı haksızlıkların giderilmesi gerektiğini söyledi.

 

Konyaspor’un hakkını sonuna kadar arayacaklarını ifade eden Ahmet Şan, “Türkiye Futbol Federasyonu’nu Konyaspor’a hakkını iadesi için göreve çağırıyoruz. Hak iadesi için büyük takım olmamız mı gerekiyor? Şike yapılmış ligden düşen Konyaspor, Bucaspor ve Kasımpaşa kulüplerinin haklarının iadesi konusunda adaletin yerini bulması en doğal beklentimiz. Madem adalet mülkün temeli, bu temelde Konyaspor’un da olduğu unutulmamalıdır” dedi. Futbol Federasyonu’nun alacağı kararı beklediklerini sözlerine ekleyen Şan, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kulüp avukatlarımız gerekli araştırmaları yaptı ve dava hazırlığı içindeyiz. Kulüpler Birliği’nin girişimiyle Disiplin Talimatı’nın 58. maddesinin değiştirilmesinin çalıştığını öğrendik. Bu bağlamda ligden düşürülmenin kaldırılması halinde, kulübümüzün de mağdur edilmemesi gerekli. Süper Lig’den düşmemiz sonucu kaybettiğimiz gelirlerin verilmesi ve yeniden Süper Lig’e alınmamız noktasında tüm girişimlerimizi yapacağız” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri