Kartal galibiyete gitti

Yarın Sivasspor ile deplasmanda zorlu bir maça çıkacak olan Konyaspor dün hazırlıklarını tamamlayarak Sivas’a gitti. Konyaspor, Lig’in alt sıralarından kurtulmanın hesaplarını yapan iki takımın mücadelesinden galibiyetle ayrılmak istiyor
Ligin 26. haftasında yarın, tehlike hattında yer alan Sivasspor ile zor biri maça çıkacak olan yeşil-beyazlı takımda hazırlıkların Konya bölümü tamamlanarak takım dün sabah Sivas’a giderek Büyük otelde kampa girdi. Konyaspor’un önceki gün, Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde, teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde yapılan antrenmana salonda çalışan Murat Tosun katılmazken, Erdinç Yavuz ve Mehmet Sedef takımdan ayrı çalıştı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman taktik çalışma ile devam etti. Teknik direktör Ziya Doğan, taktik çalışmasını sık sık keserek oyuncularımızı yapmaları gerekenler konusunda uyardı. Antrenman şut çalışması ve açma-germe hareketleriyle sona erdi. Basına ve taraftarlara kapalı yapılan antrenmanı başkan Bahattin Karapınar, ikinci başkan ve mali işler sorumlusu Harun Aydın, başkan yardımcısı Hasan Kulaksız ile as başkan Mehmet Soylu da izledi.
Dün sabaha kahvaltısının ardından Sivas’a giden Kartallar, akşam saatlerinde Sivasspor tesislerinde teknik ve taktiğe dayalı bir antrenman yaparak Sivasspor maçının hazırlıklarını sürdürdüler. Konyaspor’da son çalışma, hava koşulları elverişle olması halinde bugün ter idmanı şeklinde yapılacak ve hazırlıklara tamamlanacak. Kartal’da, Murat Tosun dışında eksik yok. Moral iyi. Sakatlığı nedeniyle Gençlerbirliği maçının kadrosundan son anda çıkartılan ve hafta içerisinde de taktımdan ayrı çalışarak tedavisi yapılan Erdinç’in durumu bugün belli olacak. Bu futbolcu oynamaması halinde defansın ortasında Kere ve Abbas görev yapacak. Sarı kart cezasını tamamlayan Adnan ise k-muhtemelen orta sahada Emre ile birlikte oynayacak.
SİVASSPOR İLE KONYASPOR 9. RANDEVU
Ligde düşme potasından uzaklaşma mücadelesi veren Sivasspor ile Konyaspor, yarın saat 14.00’te Sivas 4 Eylül Stadı’nda karşılaşacak. Sonucu ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren maçı, hakem Abdullah Yılmaz yönetecek. Yılmaz’ın yardımcılığını Erdem Bayık ve Hakan Yemişken’in yapacağı maçta, Mesut Çarık da dördüncü hakem olarak görev alacak. Temsilcimiz Konyaspor ile Sivasspor, Süper Lig’de 9. kez karşı karşıya gelecek. İki ekibin bugüne kadar yaptığı 8 maçın 4’ünden Konyaspor, 2’sinden Sivasspor galip ayrılırken, 2 karşılaşma beraberlikle sonuçlanmıştı. Sivasspor, Sivas’ta oynanan 4 maçın 2’sinden galibiyetle, 1’inden beraberlikle, 1’inden ise mağlubiyetle ayrıldı. Konyaspor ile 2005-2006 sezonundaki ilk randevusunda Sivas’ta 1-1 berabere kalan Sivasspor, daha sonra oynadığı 4 maçı 2-1, 2-0, 3-1 ve 2-1’lik skorlarla kaybetmişti. 2007-2008 sezonunun ikinci yarısında Sivas’a 3-0 yenilen Konyaspor, 2008-2009 sezonunun ilk yarısında Sivas’ta 1-0 mağlup oldu. Yeşil-beyazlılar, sezonun ikinci yarısında Konya’da yaptığı rövanş karşılaşmasından 0-0 beraberlikle ayrılmıştı.
SİVASSPOR, CEPHESİ GALİBİYET İSTİYOR
Öte yandan Ligde son 3 maçında yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, Konyaspor’u yenerek çıkışını sürdürmek istiyor. Ligde en son 12. haftada deplasmanda Kasımpaşa’ya 2-0 yenilen Sivasspor, bu maçın ardından çıktığı 3 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Ligin 13. haftasında sahasında Kardemir Karabükspor’u 5-1 mağlup eden Sivasspor, 14. haftada Gençlerbirliği ve 15. haftada Ankaragücü ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Son 3 maçını kaybetmeyen Sivasspor, hafta sonu düşme potasındaki rakibi Konyaspor’u konuk edecek. Kardemir Karabükspor karşısında aldığı farklı galibiyetin ardından Ankara deplasmanındaki 2 maçtan 2 puan çıkaran Sivasspor, son haftalardaki çıkışını Konyaspor karşısında da sürdürmek istiyor. Ligde 16. haftaya 12 puanla 16. sırada giren Sivasspor, haftaya 14 puanla 14’üncü sırada giren Konyaspor’la  yapacağı bu kritik maçın ardından ilk yarının son haftasında deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri