Kartal fırsat tepti

Elazığspor ve Kasımpaşanın sıfır çektiği bir haftada Çaykur Rizespora 3-1 yenilerek önemli bir avantajı değerlendiremeyen Konyasporda moraller bozuldu.

Elazığspor ve Kasımpaşa’nın sıfır çektiği bir haftada Çaykur Rizespor’a 3-1 yenilerek önemli bir avantajı değerlendiremeyen Konyaspor’da moraller bozuldu. Kartal’ın tek düşüncesi Güngören maçını kazanmak

 

Konyaspor’da üzüntü hakim. Lider Elazığspor ve ikinci sırada bulunan Kasımpaşa’nın yenildiği hafta da iç sahada Rizespor karşısında şok bir mağlubiyet alarak avantajı iyi değerlendiremeyen Kartal’da moraller bozuldu. Deplasmanda daha başarılı olan rakibi karşısında ilk yarıda iyi oynayan ve pozisyonları gole çeviremeyen yeşil-beyazlılar, maçın son 10 dakikasında yedikleri gollerle sahadan yenik ayrılarak zirveye bir adıma daha yaklaşma fırsatını kaçırdı.  Konyaspor’da, futbolculara bir gün izin verildi.. Dün dinlenen temsilcimizde Cumartesi günü İstanbul deplasmanında Güngörenspor ile yapılacak maçın hazırlıkları bugün Tatlıcak tesislerinde öğle saatlerinde yapılacak antrenmanla başlayacak. Konyaspor, Rizespor karşısında 3 puanla birlikte önemli biri kayıp daha verdi.. Maçın 69. dakikasında 4. sarı kartı gören kaptan Erdinç yönetmelik gereğince cezalı duruma düştü. Erdinç, bu hafta Güngören maçında formda giyemeyecek.

GALİP GELMEYİ ÇOK İSTİYORDUK

 Rizespor karşısında özellikle ilk yarıda maçı koparabilecek pozisyonları bulduklarını ancak bunları değerlendiremediklerini belirten genç oyuncu Abdullah Çoban, beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını ancak kalan haftalarda bu puan kayıplarını telafi edeceklerini söyledi. Kazanılması halinde büyük bir avantaj elde edeceklerinin farkında olarak Ç.Rizespor maçına çıktıklarını ifade eden Abdullah, "Galip gelmeyi çok istiyorduk. Oyuna hızlı başladık. Penaltı golüyle öne geçtik. Ancak hemen ardından beraberlik golünün gelmesi rakibin direncini arttırdı. 1-1'den sonra maçı ilk yarıda koparabilecek çok net pozisyonlarımız vardı. Ancak bunları değerlendiremedik. İkinci yarının başında da etkili olduk. Gol gecikince ve kazanma hırsımız artınca rakibimiz en büyük özelliği olan kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. Neredeyse pozisyon vermediğimiz maçta 3-1 kaybettik. Hem kendi sahamızda yenildiğimiz hem de rakiplerimizin puanlar kaybettiği haftada ayağımıza kadar gelen fırsatı değerlendiremediğimiz için çok üzgünüz. Ancak bu yenilgi herşeyin sonu değil. Önümüzde 8 maç var. Bu 8 maçta puan kayıplarını telafi edeceğimize takım olarak inanıyoruz" şeklinde görüş belirtti.

1.LİG'DE 26.HAFTA GÖRÜNÜMÜ

Bank As ya 1. ligde 26. hafta da Elazığspor’un liderliğiyle geçildi.. Konyaspor ile birlikte ligin ilik üç sırasını oluşturan Elazığspor ve Kasımpaşa’nın yenik kapattığı haftanın en karlı takımları şüphesiz ki, Akhisar Gençlik ile birlikte ilk 6 mücadelesi veren Rizespor, Boluspor ve umutlarını artıran Kartalspor oldu.  Bu haftada oynanan maçlardan 5’ini ev sahibi, 4’ünü deplasman takımları kazandı. 26. hafta da beraberlik çıkmadı. Toplam 24 golün atıldığı haftada en farklı galibiyeti Sakaryaspor’u 4-0 yenen Denizlispor aldı.. Dipte ise SakaryasporGiresunsporve Güngörenspor haftayı yenik kapattı. Ligde 27. hafta da bir birinden zor maçlar oynanacak. Programa göre, Cumartesi günü  saat 13.30’da Güngörenspor-Konyaspor, 18.00’de Çaykur Rizespor.-Kartalspor mücadele edecek. Pazar gününün programı ise şöyle. Saat 13.30: Akhisar Belediye Gençlik ve Spor-Kayseri Erciyesspor. Boluspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor.  Sakaryaspor A.Ş.-Göztepe A.Ş. Giresunspor-Bucaspor. 16:00 Gaziantep B.Ş.Bld.Spor-Kasımpaşa. Karşıyaka-Denizlispor. Adanaspor A.Ş.-Elazığspor

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri