Kartal: Federasyon sorumsuz

TFF 2.Lig 3.Grupta haftalar önce şampiyonluğunu garantileyen Şekerspor, ligin son maçında deplasmanda konuk olduğu İstanbulspora 1-0 mağlup olmasına rağmen ligi 60 puanla en yakın rakibi Kırşehirin 7 puan önünde noktaladı.

TFF 2.Lig macerasına kademe grubunda başlayan ilk haftalarda kötü sonuçlar almasına rağmen daha sonra lige tutunan yeşil-beyazlılar klasman grubunda en kısa zamanda kalitesini göstererek grubu şampiyon olarak bitirmeyi başardı. 2 sezon önce amatör kümede mücadele eden, ancak son 2 yılda yakaladığı başarılarla Konya’nın gururu olan Şekerspor, şimdi gözünü Bank Asya 1.Lig’e dikti. Yükselme grubundan Bank Asya’ya yükselen Bucaspor ve Mersin İdmanyurdu takımlarından sonra bir üst lig vizesi almak isteyen yeşil-beyazlılarda herkes Bank Asya hayaliyle yatıp kalkıyor.

KARTAL: ÜZERİMİZDE BASKI YOK
Grup şampiyonluğunu 3 hafta önce garantileyen Şekerspor’da tüm gözler Play-Off maçlarına çevrildi. Play-Off maçlarının tarihi ve yerinin belli olması temsilcimizde sıkıntıya neden olurken, takımda Emrehan dışında eksik ya da cezalı bir oyuncunun bulunmaması teknik heyeti memnun ediyor. Play-Off maçlarında diğer takımlara göre avantajlı yanlarının bulunduğunu belirten Teknik Direktör İsmail Kartal, takımın üzerinde baskı olmadığını, Play-Off’larda son ana kadar mücadele ederek Bank Asya vizesi almak istediklerini söyledi. 3 hafta önce Play-Off maçlarını garantilemelerine rağmen maçların oynanacağı tarih ve ilin belli olmaması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’na sitem eden tecrübeli çalıştırıcı şunları söyledi:
Play-Off maçlarına katılmayı 3 hafta önceden garantiledik ancak federasyon henüz maçların oynanacağı yeri belirlemedi. Biz önce nerede oynayacağımızı bilmiyoruz, kamp yapacağız, öncesinden otele yerleşeceğiz. Buna göre bir program yapacağız. Ancak maçların tarihinin belli olmaması elimizi kolumuzu bağlıyor. Sanki Bank Asya’ya yükselme değil de mahalle maçları oynanacak. Federasyonun bu saate kadar tarih ve yeri belirlemesi gerekirdi. Federasyonun bu konuda sorumsuz davrandığını düşünüyorum
Kartal, Play-Off maçlarında daha fazla inanan ve az hata yapan takımın Bank Asya vizesi alacağını sözlerine ekledi.
ŞEKER’İN RAKİPLERİ BELLİ OLDU
Statüye Şekerspor ile birlikte 5 grup birincisi ve Yükselme grubundan gelecek 3 takım arasında oynanacak Play-Off maçlarının tarihi ve yeri belli olmazken, dün sona eren normal sezondan sonra Şekerspor’un rakipleri de belli oldu. İşte yeşil-beyazlı temsilcimizin Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirleyeceği bir il ve tarihte oynanacak Play-Off maçlarındaki rakipleri: Dardanelspor, Denizli Belediyespor, Trabzon Karadenizspor, Şanlıurfaspor, Tokatspor, Tarsus İdmanyurdu ve Çorumspor
15 TAKIM LİGE VEDA ETTİ
TFF 2.Lig’de Play-Off vizesi alan takımların yanı sıra tam 15 takım lige veda etti. 1.Grupt’ta Gaziosmanpaşa, Darıca Gençlerbirliği, ve Beylerbeyi, 2.Grup’ta Altınordu, Marmaris ve Afyonkarahisarspor, 3.Grup’ta Kırıkkale, Maltepe ve Alibeyköyspor, 4.Grup’ta Pazarspor, Arsinspor ve Yimpaş Yozgatspor 5.Grup’ta Gaskispor, Şanlıurfaspor ve Malatya Belediyespor. Gruplarda birçok takım ikili averajla ve son dakikalarda lige veda ederken temsilcimiz Şekerspor’u 1-0 mağlup eden İstanbulspor son anda ligde kalmayı başaran takımlardan oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri