Kartal dualarla başladı

Konyaspor yeni sezona yaptığı açılış töreni ile başladı

Konyaspor yeni sezona yaptığı açılış töreni ile başladı. Antrenman öncesi bir açıklama yapan Basın Sözcüsü Güven Öten, eski futbolcuları Neca ve Kayserispor’dan Semih Aydilek’in transferlerinin bittiği müjdesini verdi.

Konyaspor’da, yeni sezonu dualarla açtı. Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde dün akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla sezonu açan yeşil-beyazlılar, antrenman sahasına çıkış öncesinde kurban keserek dua yaptı. Yeşil-beyazlıların yeni sezondaki ilk antrenmanına Kulüp Başkanı Ahmet Şan, yönetim kurulu üyeleri Zeki Çimen, Güven Öten, Hasan Dağlı, Mehmet Günbaş ve Genel Menajer seyit İçgül katıldı. Ayrıca antrenmana Konya Torku Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence de katıldı.

Çalışmalar 10 Temmuz’a kadar Tatlıcak tesislerinde sürdürülecek. Daha sonra Davraz ve Bolu’da iki dönemlik kamp gerçekleştirilecek. Transfer çalışmaları ise 10 gün içerisinde netleştirilecek. Erciyessporlu genç kaleci Emrullah ile anlaşma sağlandı. Yeşil-beyazlı takımın, teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde Konya’da gerçekleştirilecek kondisyon ağırlıklı çalışmalarına, alt yapıdan 17, kaptan Erdinç ve yeni transferler Kaya ve Ahmet Gökhan ve Ömer Ali Şahiner ile birlikte Şekersporlu tüm futbolcular katılacak. Sözleşmesi devam eden ve takımda kalmak isteyen Robak ve Kere’de çalışmaya davet edildi. Konyaspor’un kadrosunda kaleci olarak ise Kaya, Nazmi ve Ali bulunuyor. Bu arada, Erciyesespor’un genç ve U19 Milli takım kalecisi Emrullah Şalk’ın transfer edildiği ve bildirildi. Böylece kaleci sayısı 4’e çıktı. Ancak, Pawelek’in geri dönmemesi içinde çaba gösteriliyor.

ŞAN: CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN

Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan yeni sezonun tüm camiaya hayırlı olmasını dileyerek yeşil-beyazlı ekibin her sezon olduğu gibi bu sezonda hedefli bir takım olduğunu ifade etti. Şan, “Takımımız 2012-2013 sezonu hazırlıkları için top başı yaptı. Yeni sezon tüm camiamıza hayırlı olsun. Kazasız belasız ve sakatlıksız bir sezon geçirmeyi temenni ediyoruz. Konyaspor’un ilerisi için önemli olan bugün burada top başını yapmak önemliydi. Antrenman öncesinde takımımızla kısa bir toplantı yaparak aramıza yeni katılan oyuncularımız ve teknik ekibimizle tanıştık. Takımımız ilk etap çalışmalarını burada yapacak daha sonra sırasıyla Isparta Davraz ve Bolu da yeni sezon hazırlıklarını sürdürecek. Taraftarlarımız müsterih olsun. Konyaspor her zaman olduğu gibi yeni sezonda da iyi bir ekip olacak. Takımımızın başarılı olması için gerekli tedbirleri alıyoruz Ekonomik sıkıntılarımız devam ediyor ancak biz yönetim olarak bu durumu futbolcularımıza ve teknik heyetimize yansıtmıyoruz. Ancak maalesef ki bu durum devam ediyor” diye konuştu.

Şekerspor ile birleşme hakkında da konuşan Ahmet Şan,  “Konya’nın beklediği bir gelişmeydi ve gerçekleşti. İnşallah hayırlı olur.  İsmi Anadolu Selçukluspor olacak takımımızın maçlarını oynayacağı saha için Selçuklu Belediyemiz ile gerekli görüşmeleri yaptık. Takımımız maçlarını Selçuklu Belediyesi Aydın Menderes Stadında oynayacak. A2 takımımız için ise buraya ek bir bina yapacağız” ifadelerini kullandı.

ÖTEN’DEN NECA VE SEMİH MÜJDESİ

Basın Sözcüsü Güven Öten ise transfer çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini bir dönem Konyaspor’da başarı ile top koşturan Portekizli Fernandez Neca’nın yeni sezonda tekrar takımda olacağı müjdesini verdi. Öten, “ Çalışmalarımız 25 kişilik bir kadro ile başladı. Mevcut kadromuzda bulunan yabancı oyuncumuz Robak da çalışmalara bugünden itibaren katılacak. Konyaspor yönetimi olarak iyi transferler yaptığımız kanaatindeyim.  Kamuoyu da bunu ilerleyen günlerde görecektir. Transferlerimiz devam ediyor. Bir dönem Konyaspor’da başarı ile top koşturan Neca’nın yeni sezonda Konyaspor forması ile taraftarın karşısına çıkacak. Neca ile birlikte Kayserispor’dan Semih Aydilek de yeni sezonda bizlerle birlikte olacak. Konya Şekerspor’dan da aramıza 3 oyuncu katıldı. Ömer Ali Şahiner, İshak Çakmak ve Bilal Aziz yeni sezonda Konyaspor için ter dökecek. Yapılan transferlerle birlikte yaklaşık 30 kişilik bir kadromuz olacak. Bu haliyle takımımızın ana kadrosu oluşmuş oluyor. Daha sonra transferler konusunda hocamızın raporları doğrultusunda hareket edeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan, lige yenidene katılacağı bildirilen ve transferde yaptığı atakla piyasayı oldukça yükselten Ankaraspor’un katılmama durumu olduğu ileri sürüldü. Bu nedenle, bu takımda yer alan bazı futbolcuların menajerlerinin Konyaspor yöneticilerini arayarak gelmek istediklerini söyledikleri açıklandı. Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, transfer konusunda temasların sürdüğünü ve 10 gün içerisinde netleşebileceğini sözlerine ekledi. Konyaspor’da, 10 Temmuz’da yapılacak antrenmanın ardından Konya’daki çalışmalar tamamlanacak ve futbolculara 3 gün izin verilecek. Yeşil-beyazlı takımda ikinci etap çalışmaları 13-27 Temmuz tarihleri arasında Isparta Davraz Sirene hotel, üçüncü etap çalışmaları da 30 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında Bolu Koru hotel de yapılacak kampta gerçekleştirilecek.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri