Kartal dışa açıldı

Konyasporda, iç transferin Da Silva dışında bitirilmesinin ardından gözlere dış transfere çevrildi.

Yeşil-beyazlılar, dış transferde de ilk imzayı dün Irak Milli taktımının defans oyuncusu Abbas’a attırdılar. Antalya’da seminere katılan teknik direktör Ziya Doğan’la sürekli telefon görüşmesi yapan Başkan Bahattin Karapınar’ın sürdürdüğü transfer çalışmaları genel kurula kadar yüzde 60 bitirilecek.

İLK YABANCI BASSİM ABBAS
Konyaspor, yabancı futbolcular arasında ilik imzayı Irak Milli takım oyuncularından Bassim Abbas’a attırdı.. Geçtiğimiz sezon Diyarbakırspor’da forma giyen ve defansta görev yapan Bassim Abbas Gatea Al Ogaili ile 2 yıllık sözleşme imzalandı. Konyaspor’un Zafer’de ki kulüp binasında yapılman imza törenine Başkan Bahattin Karapınar, Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcümüz Cengiz Yönet ve As Başkan Hasan Kulaksız da katıldı. 28 yaşındaki defans oyuncusu Bassim Abbas Gatea Al Ogaili, Kartal’ın bu sezon hem ilk yabancı oyuncu transferi hem de dış transferde sözleşme imzaladığı ilk oyuncu oldu.
ABBAS GATEA AL OGAİLİ KİM?
1 Temmuz 1982 Irak doğumlu olan yeni transferimiz Bassim Abbas Gatea Al Ogaili  futbola profesyonel anlamda 2000 yılında Al Talaba takımında başladı. 2000-2004 yılları arasında Al Talaba takımının formasını giyen Bassim Abbas Gatea Al Ogaili, daha sonra sırasıyla İran'ın Esteghlal Ahvaz, Al Talaba, Nejmeh, Al Arabi, Umm Sabl ve son olarakta ülkemizde Diyarbakırspor formalarını giydi. 2009 yılında düzenlenen Konfederasyon Kupası'na katılan Irak Milli Takımı'ndaki performansıyla dikkat çeken yeni transferimiz Bassim Abbas Gatea Al Ogaili, 63 kez Irak Milli Takımı'nın da formasını giydi.
DIŞTA LİSTE ÇOK KABARIK
Dış transfer çalışmaları nedeniyle görüşlerini aldığımız Başkan Karapınar, 2-3 yabancı oyuncuyla daha görüştüklerini ve transferlerinin hafta başına kadar tamamlanabileceğini söyledi. Ancak, isim açıklamaktan kaçındı. Güvenilir kaynaktan alınan bilgilere göre; Konyaspor’un transfer listesinde yabancı futbolcu olarak Denizlispor’dan Braga, Berberoviç, Angelov, Gençlerbirliği’nden Yedinac ve Giresunspor’dan Alivera’nın yer aldığı öğrenildi.
GENEL KURUL ÇALIŞMALARI
Kartal’da, genel kurul çalışmaları ise hafta başından itibaren hız kazanacak. Mevcut yönetimden ağır topların Bahattin Karapınar Başkanlığındaki yeni yönetimde görev almayacaklarını açıklamalarının ardından liste hemen hemen yeni isimlerden oluşturulacak. Bu arada, ikinci ve üçüncü bir listenin daha çıkması beklenmekte.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri