Kartal coşmaya hazır

Yarın Çanakkale Dardanelspor ile zorlu bir 90a çıkacak olan Konyasporda bütün camia galibiyete ve coşmaya şartlandı. Yeşil-beyazlılar, bugün ter idmanından sonra tesislerde kampa girecek

Bank Asya 1. ligde ikinci yarıya Gaziantep yenilgisiyle başlayan ve Pazar günü iç sahada Çanakkale Dardanelspor ile oynayacağı maça çıkış olarak bakan Konyaspor’da, hesaplar galibiyet üzerine yapılıyor. Başka bir deyişle, yeşil-beyazlı temsilcimiz galibiyet coşkusu yaşamaya hazırlanıyor. Moral olarak öneme taşıyan maça, sakatlıkları süren Umut Kekilli ve kaleci Haluk dışında tam kadro ile hazırlanan Konyaspor’da bilindiği gibi Koray ve Uğur Akdemir ligi kapattı.. Abdulvahid ve Volkan ise sarı kart cezası nedeniyle Çanakkale maçı kadrosunda yer alamayacaklar. Konyasporlu futbolcular dünü dinlenerek geçirdi. Yeşil-beyazlı futbolcular, salonda çalıştıktan sonra saunada ter attılar. Bugün ter atacak olan yeşil-beyazlılar, Tatlıcak tesislerinde kampa girecekler.

TAKTİK ÇALIŞMASI
Çanakkale maçının taktiğini Perşembe günü yapılan çift kale maçta deneyen Konyaspor’da tüm futbolcuların oldukça istekli olmaları dikkat çekti. Bazı yöneticiler tarafından da izlenen antrenmana sonrasında konuşan yöneticiler, Çanakkale’yi yenerek 2 haftalık aradan sonra 3 puanla birlikte moral kazanacaklarını yinelediler. Futbolculara alacaklarının ödenmesi de moral dopingi oluşturdu. Konyaspor-Çanakkale maçının biletleri de 3 ile 60 lira arasında değişin ücretlerle biletx gişelerinden satışa çıkartıldı.. Konyaspor taraftarları biletlerini bugünde biletx gişelerinden temin edebilecekler.
AYAZ, KAZANACAĞIZ
Çanakkale maçını değerlendiren Mehmet Ayaz, ikinci devrenin ilk iki haftasında istedikleri sonuçları alamadıklarını belirterek, Dardanelspor maçına yeni bir başlangıç gözüyle baktıklarını ve Konyaspor’a yakışır şekilde oynayarak kazanmak istediklerini söyledi.
Gaziantep ve Kayseri Erciyesspor ile oynadıkları ikinci devrenin ilik iki haftasında istenilen sonuçları alamadıklarını ve çok önemli 5 puan kaybettiklerini söyleyen Mehmet Ayaz açıklamasını şöyle sürdürdü.. "Bu puan kayıplarında hava ve saha koşulları kadar rakiplerimizin bizimle oynadıkları maçlara daha hırslı hazırlanmalarının da etkisi vardı. Sonuçta lider ve şampiyonluğa oynayan bir takımla karşılaşıyorlar. Bu da onlara artı bir motive sağlıyor. Tabiî ki ne olursa olsun bu saydıklarımız bizim gibi iddialı ve güçlü bir takım için kesinlikle bahane değil. Daha iyi olup, Konyaspor gibi oynayıp maçlarımızı kazanmamız lazım. Onlardan bir tanesi de Dardanelspor karşılaşması. Artık puan kaybına özellikle de kendi sahamızda tahammülümüz yok. Bu maçı kazanıp tekrar bir çıkış yakalamak istiyoruz” dedi.
YUKARIYI YAKALAMAMIZ ŞART
Yeşil-beyazlı ekibin tecrübeli futbolcusu Mehmet Ayaz, altlarındaki rakiplerle puan farkını açmalarının, yukarıdaki takımlarla da arayı kapatmanın şart olduğunu belirterek, bu konudaki düşüncesini ise şöyle açıkladı:
“Puan farkının alt taraftaki takımlarla kapanmaması, üzerimizdeki takımlarla da açılmaması gerekiyor. Ben Dardanelspor ve Bucaspor ile oynayacağımız karşılaşmaları kazanıp iki haftada bir seri yakaladığımız takdirde Karabükspor'u yakalayacağımıza, hatta geçeceğimize inanıyorum. Bu, dediğimiz şekilde olur ve haftayı en iyi şekilde değerlendirip avantajı yeniden elimize alırız diye düşünüyorum. Çünkü Dardanelspor maçından sonra iki hafta üst üste deplasmana gideceğimizi de düşünmemiz lazım. İçerideki maçlarımızı kazanıp, deplasmanlardan da puanla döndüğümüz takdirde ligi istediğimiz yerde bitirebiliyoruz. Ama biz işi ne kadar erken kopartırsak o kadar iyi olacak düşüncesindeyiz ve bunu da başaracağız.."
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri