Kartal çok mutlu

Fenerbahçe maçından sonra frene basan Torku Konyaspor, ligin 5. haftasında Ankara Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek büyük moral kazandı. Yeşil-beyazlılar da hedef önce Arsinspor, daha sonra ise Trabzonspor

Torku Konyaspor, Gençlerbirliği’ni yenerek 5. haftada ikinci galibiyetini alarak 3 hata devam eden kötü gidişe bir son verdi. Ligin genç ve cok koşan takımları arasında yer alan Gençlerbirliği karşısında ilik yarıda vasat bir futbol sergileyen, ikinci yarıda ise etkili olan Kartal’ı ilk yarının son dakikasında attığı golle uçuran kaptan Erdal’dan bu sezon ilk kez golle buluştu. Konyaspor’da sezonun ilk kırmızı kartını ise, 72. dakikada iki sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan Selim Ay oldu. Selim, Perşembe günü Ersinspor ile oynanacak kupa maçında forma giyemeyecek ve cezasını tamamlayarak Pazar günü Trabzonspor maçında takımdaki yerini alacak.

Lig perdesini Fenerbahçe galibiyetiyle açan ve ardından son üç hafta da Sivasspor, Kasımpaşa ve Elazığspor’a yenilen yeşil-beyazlılar Gençlerbirliği galibiyetiyle puanını 6’ya çıkartarak maç fazlasıyla 11. sıraya yükseldi. Kartallar, Bursaspor ve Trabzonspor kazanması halinde haftayı 14. sırada kapatacak. Torku Konyaspor’da Arsinspor ve Trabzonspor maçının hazırlıkları bir günlük izinin ardından bugün akşam saatlerinde yapılacak yenileme antrenmanıyla başlayacak. Elazığ maçında ayağına darbe alan ve riske edilmeyerek Gençlerbirliği maçında dinlendirilen Mehmet Güven Trabzon’da oynayabilecek. Son haftalarda beklenileni veremeyen ve Gençlerbirliği maç kadrosunda yer alamayan Borek, Ömer Ali Ali ve antrenman eksiği bulunan yeni transfer Silva Ramos’un da Trabzon’da kadroda yer alması bekleniyor. Bu arada, sezon başından buyana oynama şansı bulamayan veya bazı maçlarına kadrolarına alınmayan futbolcuların Perşembe günü Arsinspor maçında formda giyecekleri öğrenildi.

İSHAK: ÖNEMLİ GALİBİYET

Kartal'ın genç oyuncusu İshak Çakmak, Gençlerbirliği karşısına 3 maçlık kötü gidişe son vermek amacıyla çıktıklarını ve iyi mücadele ederek haklı bir galibiyet aldıklarına inandığını söylerken, tek düşüncelerinin bir çıkış yakalayarak üst sıralara yaklaşmak olduğunu ifade etti. Fenerbahçe galibiyetinden sonra ligde oynadıkları 3 maçta da yenilgiyi hak etmediklerini ancak futbolda işlerin her zaman istenildiği gibi gitmediğini belirten İshak Çakmak, "Kötü gidişe bir an önce son vermek istiyorduk ve bunun içinde önümüzdeki ilk fırsat Gençlerbirliği karşılaşmasıydı. Oyunun geneline bakıldığında iyi mücadele ettik ve kazanma isteğimizi sahaya yansıttık. Son 20 dakikalık bölümü 10 kişi oynamamıza rağmen ilk yarıda elde ettiğimiz skor avantajımızı koruduk ve çok önemli bir galibiyete imza attık. 3 maçlık kötü gidişe dur dediğimiz için mutluyuz. İnşallah bu bir başlangıç olur ve performansımızı her hafta arttırarak ligde üst sıralarda yer almak istiyoruz. Bunu başaracağımıza da inanıyoruz" diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri