Kartal çok mutlu

Cumartesi günü Kartalsporu 2-1 yenerek liderliğini sürdüren Konyaspor, huzurlu bir bayram geçirirken, yeşil-beyazlı camia, şimdi gözünü hafta sonunda oynanacak olan Orduspor maçına çevirdi
Bank Asya 1. Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren ve liderliğini sürdüren Konyaspor’da gözler şimdi Orduspor maçına çevrildi. Yeşil-beyazlılar,  Pazar günü deplasmanda oynayacağı Orduspor maçının hazırlıklarına iki günlük izin sonrası başladı. 5.hafta maçında konuk ettiği Kartalspor’u Tayfun Türkmen ve Erdal Kılıçaslan’ın golleriyle 2-1 mağlup ederek 13 puanla liderliğini koruyan yeşil-beyazlı temsilcimiz, Tatlıcak tesislerdindeki bayramlaşmadan sonra haftanın ilk çalışmasını dün yaptı. Konyaspor, Orduspor maçının hazırlıklarını bugün yapacağı çift idmanla sürdürecek.
ÖZKARA: YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ
Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, iki devrede iki ayrı takım olarak mücadele ortaya koyduklarını, ancak ikinci yarıdaki istekleriyle uzatma dakikalarında da olsa gelen galibiyeti hak ettiklerini söyledi. Özkara “Bayram neredeyse bize zehir olacaktı. Sahada ik ayrı devrede iki ayrı takım vardı. İlk yarıda bir türlü arzu ettiğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Ama rakibin girdiği ilk pozisyonda kalemizde golü gördük. Geçen hafta yediğimiz gollerin hazırlanışı gibi bir pozisyonda golü yedik. Fakat ikinci yarıda yaptığımız değişiklikler ve takımın orta saha üstünlüğünü ele geçirmesi, Eser ve Tayfun’un ileri uçta görev yapması, oyunu daha fazla kenarlara açmamız, Yusuf ve Abdulvahit’in forveti beslemesi, Kaue ve Ömer’in kanatlardan etkili gelmesiyle rakibi kendi sahasına hapsettik. Kartalspor’da 10 kişi kalınca ekmeğimize yağ sürüldü diyebiliriz. Son düdüğe kadar mücadelemizi ve kazanma hırsımızı kaybetmedik ve çok anlamlı, aynı zamanda bir o kadar değerli bir galibiyet aldık. Erdal yine sonradan oyuna girdi ve çok iyi bir davranış sergileyerek  golünü attı. Biz kendisini zaten gol atsın diye oyuna aldık. Öyle de oldu. Kazandığımız için mutluyuz. Her geçen hafta oyunumuzun üzerine yeni şeyler koyuyoruz. Ama ilk yarıda sezonun şimdiye kadar ki en kötü futbolunu oynadığımızı söyleyebiliriz” diye konuştu.
TAYFUN: TARAFTARI MUTLU ETTİK
Konyaspor kaptanı Tayfun Türkmen, 1-0 geriye düşmelerime rağmen kazanacakları konusunda en ufak bir endişeye kapılmadıklarını ve çok istedikleri galibiyete son dakika golüyle ulaştıklarını belirterek, kazandıkları ve taraftarlarımızı sevindirdikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Liderliği korumak amacıyla çıktıkları Kartalspor maçını kazandıkları için mutlu olduklarını söyleyen Tayfun Türkmen, “İlk 45 dakikada bizde kendimizi tanıyamadık ve beklemediğimiz kadar kötü oynadık. İkinci devreye çıkarken kazanacağımız konusunda inancımızı pekiştirdik. Baskılı oyunumuz sırasında rakibin 10 kişi kalması bizim avantajımız oldu. Ataklarımızı sıklaştırdık ve oyun disiplininden kopmamanın karşılığını 89.dakikada beraberliği yakalayarak aldık. Farkındaysanız attığımız ilk golden çok fazla sevinmedik ve topu alarak bir an önce oyunun yeninden başlamasını istedik. Galip gelecek istediğimiz pozisyonu da bulduk ve Erdal kardeşimiz yine müthiş güzel bir gol attı. Sonuçta 3 puanı aldık ve kazandığımız için çok mutluyuz. Taraftarlarımızı mutlu ettiğimiz için sevinçliyiz. Ama biraz daha iyi oyun ve daha rahat galibiyetlere ihtiyacımız var. Fakat böyle olacaksa da yapacak birşeyimiz yok. 89.dakikaya kadar mağlup durumdasınız ve son dakikalarda bulduğunuz galibiyetle kazanıyorsunuz. Futbolun güzelliklerinden birisi de bu. Önemli olan kazanmak. Bütün arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.
COŞKUN: İSTEDİĞİMİZ YERDEYİZ
Konyaspor Başkan Yardımcısı Ekrem Coşkun, son dakikalarda atılan gollerle gelen galibiyetlerin güzel olduğunu, ancak bundan sonraki haftalarda bu tür heyecanlı maçlar yerine daha rahat sonuca gidecekleri maçlar oynamak istediklerini ve takımımızın bu güce sahip olduğunu söyledi. Teknik heyet ve oyunculara Konya’ya çifte bayram yaşattıkları için teşekkür eden Ekrem Coşkun, “Bank Asya 1.Lig’i mücadele gücünün yüksek olduğu bir lig. Bu tür maçları bundan sonrada yaşayacak gibiyiz. Konyaspor iyi bir takım. Her hafta oyunumuzun ve mücadelemizin üzerine koyarak yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonra son dakikada gelen gollerle gelen galibiyetler konusunda daha dikkatli olur ve sonuca daha erken gideriz ve taraftarlarımıza bu tür heyecanları yaşatmayız. 5 hafta sonunda istediğimiz yerdeyiz. Önümüzde Orduspor ile oynayacağımız önemli bir karşılaşma daha var. Rakipleri ligdeki konumlarına bakarak güçlü veya zayıf olarak değerlendirmek çok yanlış olur. O gün sahada daha çok isteyen istediği sonucu alıyor. Konyaspor her maça olduğu gibi Orduspor maçına da kazanmak için çıkacaktır. Turkcell Süper Lig hedefimize ulaşacağımız konusunda teknik heyet ve oyuncularımıza inancımız tam” şeklinde görüş belirtti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri