Kartal, bugün yolcu

Pazar günü, Başkent temsilcisi Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek olan Konyasporda Ankara yolculuğu bugün başlıyor. Teknik adamlar ve yöneticiler, Gençlerbirliği maçına galibiyet gözüyle bakıyorlar

Pazar günü, kendisi gibi ligde düşme tehlikesi bulunan ve alt sıralardan kurtulmak isteyen Gençlerbirliği ile zor biri maça çıkacak olan Konyaspor, bugün Ankara’ya gidiyor. Yeşil-beyazlılar, dün çift kale maçta Gençlerbirliği maçının taktiğini denediler. Sakat futbolcuların katılmadığı antrenmanda Ömer ise düz koşu yaptı. Kartallar, bugün sabah biri çalışma daha yaparak öğle yemeğinden sonra da Ankara’ya hareket edecekler. Konyaspor, Başkent’te Crowne Plaza otelde kampa girecek. Hazırlıklar yarın orada yapılacak ter idmanıyla tamamlanacak. Gençler maçına 6 puanlık karşılaşma gözüyle bakan Konyaspor’da Koray ve Caner dışında eksik yok. Antalya kampında sakatlanan ve geçtiğimiz hafta da Hacettepe maçında forma giyemeyen Ömer bu hafta da düz koşu yaptı. Bu futbolcunun durumu ise bugünkü antrenmanda belli olacak.  Sarı kart cezasını tamamlayan Milos ise teknik adamlar görev vermesi halinde Pazar günü forma giyecek.

KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM
Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Gençlerbirliği karşısında 6 puanlık bir maça çıktıklarını ve çok çalışıp mücadele ederek kazanacaklarına inandığını söylerken, “6 puanlık bir maça çıkıyoruz. Sahada çok çalışıp mücadele edersek, kazanacağımıza inanıyorum” dedi. Bulak, ligde zorlu bir dönemece girildiğini ve ligde puan tablosunda alt sıralarda yer alan 7-8 takım arasında son haftalarda 6 puanlık maçların oynanacağını belirtti. Mental olarak güçlü olan takımların bu sıkıntılı süreçten başarıyla çıkacaklarını ifade eden Bulak, “Biz de cumartesi günü Ankara’da Gençlerbirliği ile böyle bir maça çıkacağız. Gençlerbirliği karşısında 6 puanlık bir maça çıkıyoruz. Sahada çok çalışıp mücadele edersek, kazanacağımıza inanıyorum” dedi. Bulak, Konyaspor’un sıkıntılı bir dönem geçirdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
”Topyekün bir birliktelik sağlanmalı. Şehrin desteğini yanımızda hissetmeliyiz. Destek sadece tribüne gelerek alkışlamakla olmaz. Şehrin de bu sıkıntılı dönemde Konyaspor’a destek olması ve her anlamda yanımızda olması gerekiyor. Biz teknik anlamda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Oyuncularım da özverili şekilde mücadelelerini sürdürüyor.”
ÇİMEN: FİNAL GİBİ BİR MAÇ
Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen, Pazar günü deplasmanda Gençlerbirliği ile gerçek anlamda final gibi bir maça çıkacaklarını belirterek, “Teknik heyet ve oyuncularımıza galip gelecekleri konusunda sonuna kadar güveniyoruz. Taraftar desteğiyle amacımıza ulaşacağız” dedi .
Hacettepe maçı öncesinde kalan 9 haftayı en iyi sonuçlarla tamamlamak istediklerini belirttiklerini söyleyen Çimen, “İlk engeli galip gelerek kayıpsız geçtik. Zorlu maçlar serimiz devam ediyor. Bu hafta deplasmanda alt sıralardan kurtulmak isteyen Gençlerbirliği ile karşılaşacağız. Takımımız moralli bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyor. Gerçek anlamda final gibi bir maça çıkacağız. Kazandığımız takdirde alt sıralarla bağımızı büyük ölçüde kopartacağız ve kalan 7 haftaya en yüksek moralle gireceğiz. Bu sene Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda oynadığımız iki maçı da kazandık. Gençlerbirliği mücadelesinden de galibiyetle ayrılarak bu seriyi 3 maça çıkartmak istiyoruz. Zorlu maçtan galibiyetle ayrılacağımız konusunda teknik heyet ve futbolcularımıza güvenimiz tam” diye konuştu.
Gençlerbirliği deplasman maçında takımımızın taraftar desteğine ihtiyaç olduğuna da işaret eden Başkan Yardımcısı ve Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen, “Arkamızda taraftar gücünü gördüğümüz zaman bu takımımıza artı bir motivasyon sağlıyor. Mesafenin yakın olması nedeniyle taraftarlarımızın Konyaspor’umuzu Ankara'da yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Konyaspor'a yakışır bir şekilde 90 dakika boyunca verecekleri destekle alacağımız galibiyette pay sahibi olsunlar ve 3 puanın sevincini birlikte yaşayalım” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri