Kartal Bolu virajında

Giresunspor deplasmanından bir puanla dönen Konyaspor, bugün sahasında Bolusporu konuk ediyor. Hakan Ceylanın yöneteceği karşılaşma saat 20.30da başlayacak. Zorlu maç TRTten naklen yayınlanacak

Giresunspor deplasmanından bir puanla dönen Konyaspor, bugün sahasında Boluspor’u konuk ediyor. Hakan Ceylan’ın yöneteceği karşılaşma saat 20.30’da başlayacak. Zorlu maç TRT’ten naklen yayınlanacak

 

 

Bank Asya 1. ligde 12. hafta maçları bugün oynanacak. Konyaspor, Boluspor’u konuk edecek. Atatürk stadında saat 20.30’da başlayacak maçta Hakan Ceylan düdük çalacak. Ceylan’ın yardımcılığını Muhittin Gürses ve Cevdet Kömürcüoğlu yaparken, maçın dördüncü hakemi Ozan Soykan. Karşılaşma TRT 3’ten naklen yayınlanacak.

 

Konyaspor’da, bu maçın hazırlıkları galibiyet parolasıyla yapıldı. Önceki akşam gerçekleştirilen antrenmanda futbolcuların moralinin çok iyi olduğu gözlendi. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Osman Özdemir yönetiminde yapılan çalışmaya A2 takımda yer alan oyuncular katılmadı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman dar alanda pas çalışması ve şut çalışması ile devam etti. Oyuncular daha sonra çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle antrenmanı tamamladı.

 

Kartallar, dün de ter atarak Boluspor maçının hazırlıklarını tamamladı ve tesislerde kampa girdi. Çalışmaya tüm futbolcular katıldı. Ligde deplasmanda yenilgi almayan ve başarılı bir grafik çizen yeşil-beyazlılar, bugün Boluspor’u yenerek yoluna devam etmeyi amaçlıyor. Konyaspor’da Ertuğrul dışında sarı kart cezalısı Hakan Aslantaş bugün forma giyemeyecek. Hakan’ın yerinde sağ kanatta muhtemelen Selim oynayacak. Stoper’de ise Abdülkerim Bardakçı görev yapacak. Konyaspor bugünkü maçta muhtemelen şu 11 ile mücadele edecek: Pawelek-Selim, Abdülkerim, Erdinç, Muhammet- Recep (Serkan), Perez- Gökhan, Serbay, Ali Dere- Robak.

 

Konyaspor ile Boluspor, bugün tarihinde 19. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında daha önce yapılan 18 maçın 7’sini Konyaspor, 6’sını Boluspor kazandı, 5 maç ise berabere sonuçlandı. İki takım arasında 2 sezon önce Konya’da oynanan maçı 3-1 ve Bolu’daki karşılaşmayı da 1-0 Konyaspor kazandı. Hakem Hakan Ceylan ise, Konyaspor’un ilk maçına çıkacak. Konyaspor ile Boluspor arasında bugün oynanacak maçın biletleri de dünden itibaren satışa çıkartıldı. Futbolseverler, karşılaşmayı Kapalı tribünden 25 TL, Maraton, yeni yeşil tribünlerinden 5 TL ve eski yeşil tribünden 1 TL ödeyerek izleyebilecekler. Konuk takım bilet ücretleri de 5 TL olarak belirlendi.

 

Bank Asya 1. ligde 11. hafta perdesi Pazartesi akşamı yapılan Göztepe-Elazığspor maçıyla kapandı. Rizespor 23 puanla liderliğe yükselirken, 2. sırada 22 puanlı Erciyesspor ve 3. sırada da 21 puanlı Akhisar Belediyespor yer aldı. Geçen haftanın lideri Elazığspor ise Göztepe yenilgisiyle 20 puanda kaldı ve 4. sıraya geriledi. 12 golle sezon başından buyana en az golün atıldığı 11. hafta da son 4 sırayı ise, 7’şer puanlı Giresunspor ve Sakaryaspor, 6 puanlı Denizlispor ve 4 puanlı Güngören Belediyespor oluşturdu. 11. hafta da 3 maçı ev sahibi, 1 maçı deplasman takımları kazanırken, 5 maç ise berabere sonuçlandı. Bunların 4’ünde ise takımlar gol atamadı ve karşılaşmalar 0-0 sonuçlandı. Ligde geride kalan 11 haftada Giresunspor ve Güngörenspor galibiyetle tanışamazken, Rizespor 7 galibiyetle en çok kazanan, Giresunspor 7 beraberlikle en çok berabere kalan, Giresunspor ve Güngörenspor ise 7’şer yenilgiyle en çok mağlup olan takım oldu. 11 haftada toplam 215 golün atıldığı ve maç başına 2,17 gol ortalamasına sahip ligde, en golcü takım 20 golle lider Çaykur Rizespor olurken, en az gol atan takım 4 gol kaydeden İstanbul Güngörenspor. Konyaspor ise 5 golle en az gol yiyen takım ünvanına sahip.

 

ÖZDEMİR: ZOR BİR MAÇ OLACAK

 

Boluspor ile oynayacak karşılaşmanın son derece önemli olduğunu ifade eden Konyaspor teknik direktörü Osman Özdemir, mücadeleyi futbol ve pozitif oyununu sahaya yansıtan takımımızın zorlu karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak gülen taraf olacağını söyledi. “Boluspor ile oynayacak maç kesinlikle önemli bir maç” sözleriyle açıklamasına başlayan Özdemir, “Özellikle kendi sahamızda oynadığımız maçlarda ne kadar galibiyet alırsak bizim için o kadar iyi. Şu anda 11 maçlık dönemi değerlendirmeye alırsak alınan sadece 4 galibiyet var. Bu da açıkçası bizim için yeterli bir sayı değil. İçeride oynadığımız maçlarda galibiyet sayımızı arttırmamız lazım. İnşallah bu düşüncelerimizi Boluspor maçında gerçekleştiririz. Ama şu bir gerçek ki yine zor bir maça çıkacağız. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi kendi sahamızda oynayacak olmamız ve galibiyete şartlanmamız. Bu da mutlaka bir takım zorlukları beraberinde getirecektir. İnşallah maç bittiğinde gülen taraf biz oluruz” dedi.

 

Son maçlara bakıldığında tribünlere gelen taraftar sayısındaki artışı alınan sonuçlara bağlayan Özdemir, “Belki sezon başı taraftarlarımızın bir karamsarlığı söz konusu idi. Haftalar ilerledikçe ve Konyaspor’un ortaya koyduğu futbol, bakı sonuçlar demiyorum ortaya konulan mücadeleci futbol, pozitif oyun taraftarlarında iştahını arttırdı. Zaten biz böyle bir takım olmak istiyoruz. Bunun yanı sıra bir de taraftarlarımızın tribünlerde olması ayrı bir güzellik olacak. Onlar olmazsa bu iş eksik kalır. Mutlaka onlar bizim için büyük bir güç. Taraftarlarımızı bundan sonraki haftalarda hep yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu.

 

SPOR SERVİSİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri