Kartal Başkent’te sahne alacak 

İttifak Holding Konyaspor Korona virüs sonrası Süper Lig'de ilk maçını deplasmanda Gençlerbirliği’ne karşı oynayacak.Eryaman Stadyumunda yarın oynanacak mücadele saat 18.30’da başlayacak. 

İttifak Holding Konyaspor  lige verilen uzun bir aranın ardından  yarın sezonun 27. hafta karşılaşmasında deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip  zorlu maçı kazanarak  kalan haftalara galibiyetle başlamak istiyor.  İttifak Holding Konyaspor’un   yarın Eryaman Stadyumunda  oynayacağı Gençlerbirliği maçını hakem Alper Ulusoy yönetecek. Saat 18. 30’da başlayacak maçta Ulusoy’un yardımcılıklarını  İsmail Şencan Ve  Deniz Caner Özaral yaparken  4. hakem olarak ise Adem Cinek görev alacak. Karşılşmanın VAR hakemleri ise  Suat Arslanboğa Ve  Murat Erdoğan olacak  

Korona virüs sonrası futbola yeniden dönmek için gün sayan  yeşil-beyazlı ekip yaklaşık 3 aylık bir aradan sonra yeşil sahalarda yeniden  galibiyet mücadelesi verecek. Konyaspor , son maçını evinde 14 Mart Pazar günü Fenerbahçe’ye karşı oynamış ve 1-0 kazanmıştı. Konyaspor yaklaşık 91  gün sonra Süper Lig için yeniden start verecek.

 8 maçlık periyodun ilk ayağı olan Gençlerbirliği maçına odaklanan yeşil-beyazlı ekip müsabakadan mutlak 3 puanı hedeflerken, başta yönetim ve Teknik Direktör Bülent Korkmaz, salgın sonrası lige moralli başlamanın ilerleyen haftalar için büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

SÜPER LİGDE 34. RANDEVU 

İttifak Holding Konyaspor yarın deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği ile Süper Ligde 34. kez karşı karşıya gelecek. 

Geride kalan 33 maçın 9’unu Konyaspor kazanırken, 13 maçta Başkent ekibi galibiyetle ayrıldı. İki takım arasındaki 11 maçta ise eşitlik bozulmadı. Konyaspor rakip fileleri 36 kez havalandırırken, kalesinde ise 52 gol gördü. Konyaspor rakibine ise kendi sahasında oynadığı 16 maçta sadece 1 kez yenildi. Yeşil-beyazlılar iç sahada oynadığı maçlarda 8 maçı kazanırken, 6 maçta ise sahadan 1 puanla ayrıldı. 2005-2006 sezonunda Konya’da oynadığı maçta rakibine 3-0 mağlup olan Anadolu Kartal’ı bu maçın ardından taraftarı önünde Gençlerbirliği karşısında yenilgi yüzü görmedi. Bu maçlarda temsilcimiz 24 gol atarken kalesinde ise 16 gol gördü. 

SAĞ BEKE ALİ TURAN GEÇİYOR 

Konyaspor’da kırmızı kart cezalıları Ömer Ali Şahiner ve Nejc Skubic takımdaki yerini alamazken rakip Gençlerbirliği’nde ise sarı kart cezalısı  Fabricio Baiano forma giyemeyecek. 

Zorlu maç öncesi yeşil-beyazlı ekipte sağ bek sıkıntısı yaşanıyor. Bu bölgede oynayan Skubic ve Ömer Ali Fenerbahçe maçında gördükleri kırmızı kartlar nedeniyle cezalı duruma düştü. Orta saha oyuncusu olan Ömer Ali Skubic’in alternatifi olarak görev yapabiliyordu. Ancak tecrübeli oyuncunun da kırmızı kart cezalısı olması Bülent Korkmaz’ı düşündürüyor. 

Bülent Korkmaz’ın bu bölgede nasıl bir alternatif kullanacağı taraftarlar tarafından merak konusu oldu. Korkmaz daha önce Galatasaray’da sağ bek olarak görev yapan Ali Turan’a mı şans verecek ? Yoksa sol bek oyuncularından birini bu bölgeye çekerek farklı bir alternatif mi deneyecek ?. Bu soru Gençlerbirliği maçının kadrosu açıklandığında cevap bulmuş olacak.

DEPLASMANDA BAŞARILI 

İttifak Holding Konyaspor geride kalan 26 haftada en fazla puanı dış saha maçlarında topladı. İç sahada tek galibiyet alan yeşil-beyazlı ekip deplasmanda ise 3 galibiyet aldı. Bu sezon geride kalan 26 haftanın 13 haftasını deplasmanda oynayan yeşil-beyazlı ekip bu maçlarda 3 galibiyet 5 beraberlik 5 yenilgi alarak 13 puan topladı. Konyaspor bu galibiyetleri Denizlispor, Kasımpaşa ve Ankaragücü karşısında alırken, Galatasaray, Başakşehir, Antalyaspor  Kayserispor ve Yeni Malatyaspor ile berabere kaldı. Yeşil-beyazlı ekip liglerin tekrar başlaması ile birlikte ilk maçını deplasmanda Gençerlerbirliği’ne karşı oynayacak Konyaspor bu maçı kazanarak ligde kalmak adına rahat bir nefes almak istiyor. 

SPOR SERVİSİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri