Kartal, Aslan avında

Lig’in ilk yarısını bugün oynanacak Galatasaray maçıyla tamamlayacak olan Konyaspor’da tek düşünce galibiyet. Zorlu karşılaşma saat 16.00’da başlayacak. Maçın hakemi Balıkesir’den İlker Meral
Konyaspor, bugün Galatasaray’ı konuk ediyor.. Ligin ilk yarısını galibiyetle kapatmayı amaçlayan iki takım arasındaki maç saat 16.00’da başlayacak ve TV’den naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı İlker Meral yönetecek. Meral'ın yardımcılıklarını Gökhan Memişoğlu ve Arkın Akgöl yaparken, maçın dördüncü hakemi Koray Gençerler.
İlk yarının son haftasına 14 puanla 16. sırada ve tehlike hattında giren ve Galatasaray’ı yenerek devreyi 17 puanla kapatmayı amaçlayan Konyaspor’da hazırlıklar galibiyet parolasıyla yapıldı. Yeşil-beyazlı takımın, önceki akşam saatlerinde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde yapılan çalışmaya Murat Tosun, Ramazan Kahya ve İvan Lietava ile izinli olan İbrahim Ege katılmadı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan, çıkış koşuları ve 5'e 2 ile devam eden antrenman taktik ve şut çalışmasıyla devam ettin. Çalışma, açma-germe hareketleriyle sona erdi.
Kartallar, dün de maçın oynanacağı saatte ter atarak Galatasaray maçının hazırlıklarını tamamlayarak dinlenmeye çekildiler. Konyaspor’da, bugünkü maçta Murat, İbrahim Ege forma giyemeyecek. Bunların dışında sakat veya cezalı futbolcu yok. Moral süper.. Yönetici, teknik adam ve futbolcular galibiyette birleştiler. Taraftarlar ise  maçı 10- 25 ve 100 TL arasında değişen ücretlerle izleyebilecekler.
GALATASARAY İLE 23. RANDEVU
Konyaspor ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de bugün  23. kez karşı karşıya gelecek. Lig tarihinde bugüne kadar oynanan 22 maçtan 17'si Galatasaray, 2'sini Konyaspor kazanırken, 3 maç da berabere sonuçlandı. Kartallar, bu maçlarda 15 gol atarken, kalesinde 48 gol gördü.
İki takım arasında Konya'da oynanan 11 maçın 7'sini Galatasaray kazanırken, Konyaspor, lig tarihinde aldığı 2 galibiyeti de iç sahada elde etti. Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan son 10 maç şöyle. 2004-05 sezonu: Galatasaray-Konyaspor: 3-1.. Konyaspor-Galatasaray: 0-2.. 2005-06 sezonu: Galatasaray-Konyaspor: 2-1. Konyaspor-Galatasaray: 0-1.. 2006-07 sezonu: Galatasaray-Konyaspor: 3-3. Konyaspor-Galatasaray: 2-2..  2007-08 sezonu: Galatasaray-Konyaspor: 6-0. Konyaspor-Galatasaray: 0-1.. 2008-09 sezonu: Galatasaray-Konyaspor: 4-1. Konyaspor–Galatasaray: 0–1..
GALATASARAY’DA EKSİK ÇOK
Spor Toto Süper Lig’de tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren Galatasaray, ilk yarının son haftasında bugün deplasmanda Konyaspor ile yapacağı karşılaşmadan 3 puanla ayrılmayı hedefliyor. Ligde yaptığı son 5 karşılaşmada sadece 4 puan toplayabilen ve  lider Trabzonspor’un kazanmasıyla, maç eksiğiyle bu takımla arasındaki puan farkı 22’ye çıkan sarı-kırmızılı takım, Konyaspor maçından kayıpsız geçerek devre arasına moralli girmek istiyor. Galatasaray’da sarı kart cezalısı olan Pino ile sakatlıkları bulunan Baros ve Sabri ile tedavisi sürdürülen Mustafa Sarp, Konyaspor karşısında forma giyemeyecek.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri