Kartal ara vermedi

Bank Asya 1. Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Konyaspor’da, Kartalspor beraberliği moralleri bozdu.
Yeşil-beyazlılar, hafta sonunda oynanacak Orduspor maçının hazırlıklarına başladılar

Bank Asya 1. ligde zirve yarışını sürdüren Konyaspor, Pazar günü İstanbul deplasmanında Kartalspor ile berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı. En yakın rakibi Bucaspor’un yenilmesiyle ilk iki umutlarını daha da artıran yeşil-beyazlılar, Pazar günü içi sahada Orduspor ile oynayacakları maçına hazırlıklarına dün ara vermeden başladılar.

Öğle saatlerinde Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde gerçekleştirilen antrenmanda, Kartal maçında ilk 11’de oynayan futbolcular yenileme, diğer futbolcular ise kondisyon çalışması yaptılar.. Konyaspor’da, Orduspor maçının hazırlıkları bugün de devam edecek., Kartal’ın, antrenmanına sakat ve izinli futbolcuların dışında tüm futbolcular katıldı. Antrenmanda oyuncuların moralinin yüksek olması dikkat çekti.

Teknik direktör arayışları da devam eden Konyaspor, iç sahada kalan 6 maçını da kazanarak deplasmandan da en az 2 galibiyet çıkartılması planlanmakta. Teknik adamlar tarafından daha önce yapılan açıklamada, lig sonunda hedefin 66-68 puan olduğu bildirilmişti.

Konyaspor’da, sarı kart cezası nedeniyle Pazar günü Kartalspor maçında forma giyemeyen Tayfun bu hafta Ordu karşısında takımdaki yerini alacak. Teknik adamların, defansı ve orta sahayı Ordu maçında bozmayacakları öğrenildi.

ZAFER: GOL YOLLARINDA ŞANSLI DEĞİLDİK

Kartalspor maçında galip gelebilecek pozisyonları bulduklarını ancak bunları golle sonuçlandıramadıkları için kazanamadıklarını söyleyen Zafer Demir, gol yollarındaki şanssızlık ve beceriksizliğe Orduspor maçında son vereceklerine inandıklarını ifade etti.

Kartalspor karşısında bir deplasman takımının bulabileceğinden daha fazla pozisyona girdiklerini belirten Zafer Demir, "Üçüncü bölgeye kadar gidiyoruz. Ama şanssızlıklar ve beceriksizlik nedeniyle son vuruşlarda etkili olamıyoruz. Beceriksizliğimizde en büyük etki forvetteki arkadaşlarımızın yaşadığı stres. Yoksa her biri gerçekten iyi oyuncular. Kendilerine gelmeleri için üzerlerindeki baskıdan gol atarak kurtulmaları gerektiğine inanıyorum. Topa daha çok sahip olduk. Ama bu kazanmak için yeterli değil. Her şeye rağmen Kartalspor maçından alınan 1 puanı küçümsemiyoruz. Bu lig daha çok şeylere gebe. Her zaman söylüyoruz. Biz iyi takımız. İhtiyacımız olan sadece bir seri galibiyet yakalamak. Konyaspor önündeki 12 maçlık engelde gerekli sonuçları alarak Süper Lig hedefine ulaşacak. Bu oyuncu kadrosu bunun için burada. Bizim isteğimiz Konya şehrinin ve taraftarlarımızın sabırlı bir şekilde bizi desteklemeleri" diye konuştu.

ERDAL: İYİ OYNADIK, AMA…

Kartalspor karşısında oyunun genelinde iyi oynadıklarını, pozisyonlara girdiklerini ve rakibe sadece bir pozisyon verdiklerini söyleyen Erdal Kılıçaslan, kazanmaları gereken bir maçtan beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduklarını ancak alınan puanın ligde kendilerine faydalı sağlayacağının altını çizdi.

Galibiyet için çıktıkları Kartalspor maçında bunu elde edecek pozisyonlara girdiklerini ancak bir türlü son vuruşlarda golü bulamadıklarını ifade eden Erdal Kılıçaslan, "Öncelikle galip gelemediğimiz için üzgünüz. Oyunun geneline baktığımız zaman oynadığımız mücadeleci futbol ve kazanma hırsımızla galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Ama olmadı. Diğer bir cepheden bakıldığında da çok zorlu mücadelelere sahne olan Bank Asya 1.Lig'de özellikle de deplasmandan alınan 1 puanın ilerleyen haftalarda işimize yarayacağını söyleyebiliriz. Ağır saha zeminine rağmen iyi mücadele eden takım arkadaşlarımı kutluyorum. Artık tek düşüncemiz Orduspor maçı" şeklinde görüş belirtti.   

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri