Kartal: Alibeyköy en zor maçımız

TFF 2.Lig 3.Klasman Grubunda Pazar günü 13:30ta Alibeyköyspor ile karşılaşacak temsilcimiz Şekersporda nefesler tutuldu.

Grupta Kırıkkale’yi 1-0 yendikten sonra Kırşehirspor ile berabere kalan yeşil-beyazlılar Alibeyköyspor maçına büyük önem veriyor. Ligin dibine demir atan İstanbul temsilcisi karşısında rehaveti yasaklayan Teknik Direktör İsmail Kartal, maçın hazırlıklarını Selçuklu Belediye Sahası’nda sürdürdü. Yeşil-beyazlılarda zorlu maç öncesi eksik ya da cezalı bir oyuncu bulunmuyor.Cezası biten Kenan Başkan bu hafta takımdaki yerini alacak. Kenan ile birlikte cezası sona eren İsmail Kartal da Alibeyköyspor maçında takımının yanında olacak. Yeşil-beyazlılar İstanbul’a yarın sabah THY’nin 9:00 uçağıyla hareket edecek. Temsilcimizde kafile başkanlığını Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Çınar yapacak. 

Dün haftalık olağan toplantıda basın mensuplarının karşısına çıkan Teknik Direktör İsmail Kartal, “Alibeyköyspor maçı şu ana kadar oynadığımız en zor maçımız olacak” dedi. Alibeyköy’ün bu karşılaşmaya çok iyi konsantre olacağını ifade eden Kartal, “Rakibimiz bu maça çok iyi hazırlanmış durumda. Alacakları 1 puanla bile lige veda edeceklerini düşünüyorlar. Ligde çok zor durumdalar. Bizimle oynayacakları maçı kurtuluş maçı olarak görüyorlar. Biz sahaya çıktığımızda bizim için aleyhimize olan bu durumu, lehimize çevirmek ve İstanbul’dan puan ya da puanlarla dönmek için elimizden geleni yapacağız. Bu maç bizim gruptaki en zor maçlarımızdan biri. Rakibimiz kendi evinde puan almak için sonuna kadar mücadele edecek. Geçen hafta İstanbulspor, Alibeyköyspor’u zor geçti. Rakibin son sırada olması kimseyi kandırmasın. Karşımızda kazanmak için sahaya çıkacak bir rakip var. Çok dikkatli olup İstanbul’dan puan ya da puanlarla dönmeye çalışacağız” diye konuştu.
BU LİGDE YENİLMEMEK DE ÖNEMLİ
Tecrübeli çalıştırıcı grupta 9 maçtır yenilmediklerini belirterek, şunları söyledi: Bu ligde yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Biz iyi bir seri yakaladık. Alibeyköy maçında bu seriyi devam ettirmek istiyoruz. Tabii ki hedefimiz kesinlikle galibiyet ama böylesine zor bir deplasmandan 1 puanla dönmek de kötü değil diye düşünüyorum. Çünkü ligde her takım birbirini mağlup edebiliyor takımın şu anki performansı, oyuncularımızın durumu, ve onların istekli oluşu bizi günden güne Bank Asya hedefi için heyecanlandırıyor. Grupta takımlar arasında denge var. Her takım her hafta puan kaybediyor. İstikrar yakalayan takım yok gibi. Şu an 5 takım zirvede, 4 takım düşmemek için mücadele ediyor. Ancak bu grupta daha çok şey değişir. Biz Alibeyköyspor’u mağlup ederek dengeleri lehimize çevirmek istiyoruz.
BİZİM KAPIMIZ HERKESE AÇIK
Şekerspor’a geldiği günden beri genç oyunculara önem veren, Ömer Ali’yi A takıma alan tecrübeli çalıştırıcı, kapılarının genç oyunculara kapalı olmadığını onların çok çalışarak formayı hak etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Ömer Ali ve İshak’ın Türk futbolunun geleceği için çok önemli oyuncular olduğunu belirten Kartal, “Ömer Ali kalitesini kanıtladı. İshak da çok iyi bir oyuncu. Her geçen gün üstüne koyan, performansını arttıran, kendini geliştirmeye çalışan bir oyuncu. Genç takımdan Abdullah ve Ahmet’i aldık. Takıma bundan sonra da genç oyuncuları kazandırmaya devam edeceğiz. Onlar bizim geleceğimiz” diye konuştu.
EMRE TAKIMDA, MUHAMMET KİRALIK VERİLDİ
Kartal, Emre Köksal’ın 24 kişilik kadroda yer aldığını, Muhammet Reis’in ise kiralık olarak Akçaabatsebatspor’a gönderildiğini söyledi. Muhammet Reis’in iyi bir oyuncu olduğunu ancak kadro zenginliği açısından şu an bu oyuncu kadrosunda düşünmediğini söyleyen tecrübeli çalıştırıcı şunları söyledi: 24 kişi olduk. Kadro kurmakta zorluk çekiyorum. Muhammet’i sezon sonuna kadar kiralık olarak gönderdik. Hem bize yükü olmasın, hem de mücadele ederek takıma daha hazır dönsün istedik. Muhammet bizim oyuncumuz, bu oyuncuyu gözden çıkardık diye bir durum yok

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri