Kartal, 300 gün sonra

Konyasporda yüzler gülüyor. Pazar günü, Karşıyakayı yenerek iç sahada ilk galibiyetini alan yeşil-beyazlı takımda moral süper.
Ligde iç sahada oynadığı ilk 3 maçta 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan ve son 4 hafta da ise önemli bir çıkış yakalayarak Sakaryaspor ve Denizlispor’u deplasmanda, Karşıyaka’yı da iç sahada yenerek 3 önemli galibiyete imza atan Konyaspor’da Karşıyaka galibiyeti futbolcular üzerinde özgüveni artırdı.
Rakibi karşısında, ilk yarıda vasat, ikinci yarıda ise daha iyi futbol sergileyen ve Erdinç’in şık kafa golüyle galibiyete ulaşan Kartallar dün dinlendiler. Pazar günü deplasmanda oynanacak Çaykur Rizespor maçının hazırlıkları bugün akşam saatlerinde Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde yapılacak çalışmayla başlayacak. Yeşil-beyazlılar Rize’ye muhtemelen Cuma günü havayoluyla gidecekler.
Konyaspor’da, Rize maçı öncesi iki eksik var. Sakatlığı devam eden Ertuğrul ve kırmızı kart cezalısı Erdinç Rize deplasmanında forma giyemeyecekler. Sakatlığı geçen ve Karşıyaka maçının ikinci yarısının ortalarında oyuna giren Serkan Şahin ise, bu hafta ilk 11’deki yerini alacak. Ligin başından buyana, geride kalan 8 hafta da 5 gol atan ve 2 gol yiyen Konyaspor, ligde en az gol yiyen takım ünvanını da elinde bulundurmakta. Konyaspor’un kalecileri Pawelek ve Ercüment bir’er gol yerken, Kartalın attığı gollerde ise, Recep, Robak, Serbay, Gökhan Emreciksin ve Erdinç’in imzası bulunmakta. Konyaspor’da, Hakan 1 ve Erdinç 2 kez kırmızı kart gören futbolcular oldu.  Perez ise, sarı kart cezalısı olarak bir maçta görev yapmadı.
İÇ SAHADA YÜZLER GÜLDÜ
Konyaspor, iç sahadaki 300 günlük galibiyet özlemini, Karşıyaka galibiyetiyle sonlandırdı. Edinilen bilgiye göre, yeşil-beyazlılar, Konya’da en son geçen sezon 5 Aralık 2010’da Süper Toto Süper Lig’in 15. haftasında Gençlerbirliği’ni 2-1 yendi.Bu maçtan sonra Spor Toto Süper Lig’de kendi sahasındaki 9 maçta 6 beraberlik, 3 yenilgi alan Konyaspor, Bank Asya 1. Lig’deki 3 iç saha mücadelesinde ise 2 beraberlik, 1 yenilgi aldı.Kendi evinde 12 maçtır galip gelemeyen yeşil-beyazlılar, dün oynanan karşılaşmada Erdinç’in 75. dakikadaki golüyle Karşıyaka’yı 1-0 yenerek 300 gün sonra evinde kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri