Kartal: 3 puan istiyoruz

Alibeyköy deplasmanından galibiyetle dönen Şekerspor, Zeytinburnu maçını da kazanmak istiyor. Teknik adam Kartal, ligde kolay rakip olmadığını ve tek hedeflerinin 3 puan olduğunu söyledi
Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, haftalık olağan basın toplantısında Alibeyköyspor maçı ile Pazar günü oynanacak Zeytinburnuspor karşılaşmasını değerlendirdi. Alibeyköy’de maç oynanmaya müsait olmayan bir zeminde önemli bir galibiyet aldıklarını ifade eden Kartal, “Alibeyköyspor karşısında zeminin kötü oluşu, mücadelemizi bir hayli etkiledi. Maç öncesi hazırlıklarında Muharrem Us’un tandem bağlarında bir kopma meydana geldi. Bu oyuncumuz sezonu kapattı. Bizi Alibeyköy’de tek üzen bu olay oldu. Bizim için önemli bir kayıp. Normalde böyle bir sahada futbol oynamaya bile izin vermemeleri gerekir. Kesinlikle futbola uygun bir saha değildi. Bunun bedelini bir oyuncumuzun sakatlanmasıyla ödedik”
KENDİ EVİMİZDE AVANTAJ YİTİRMEK İSTEMİYORUZ
Tecrübeli çalıştırıcı, grupta iç saha-deplasman ayrımı yapmadan her takımın her takımı yenebildiğine dikkat çekerek, “Evimizde Zeytinburnuspor ile kritik bir maça çıkacağız. Rakibimizle puan puanayız. İç saha avantajımızı kullanarak sahadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Seyirci desteğinden yoksunuz, bir de tribünlerin sahaya uzak olması, rakiplerimiz üzerinde baskı oluşturmamızı engelliyor. Buna rağmen çıkıp kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Grupta her takım değişik hesapların peşinde. Alibeyköyspor hariç her takım bir yandan zirve, bir yandan ligde kalma mücadelesi veriyor. Maltepespor’a düşer deniyordu, şimdi zirve mücadelesi veriyor. Kırıkkale, Kırşehir’i yenebiliyor. 2 maçta bütün hesaplar değişiyor. Ben grupta kopma olmadan son ana kadar birçok takımın zirve mücadelesi içinde yer alacağını düşünüyorum” dedi
BANK ASYA’YA ÇIKMAK ÇOK ZOR
Kartal, Klasman grupları içinde en zor grupta mücadele ettiklerini, Bank Asya’ya yükselmenin zor olduğunu belirterek şunları söyledi:
Bu kadar çok takımın yarışın içinde olduğu başka bir grup yok. Buradan Bank Asya’ya yükselmek, Bank Asya’dan Süper Lig’e yükselmekten daha zor. Bizim kulüp olarak ille de Bank Asya’ya yükselmek gibi bir hedefimiz yok. Biz önce bu ligi yaşamak ve sindirmek istiyoruz. Elbette bundan sonra alacağımız iyi sonuçlar bizi Play-Off’lara götürürse orada Bank Asya’ya yükselmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ama Bank Asya bu sezon bizim için “olmazsa olmaz” değil. Biz önce bu ligi yaşamak istiyoruz. Ben Şekerspor yönetimiyle 2,5 yıllık sözleşme imzaladım. Kimseye bu sezon bir üst lige yükselecek diye bir söz vermedik. 2,5 yıl içersinde, zamana yayarak Bank Asya hedefini gerçekleştirmeye çalışacağız
ÖMER ALİ SEZON SONUNA KADAR ŞEKER’DE
Başta Fenerbahçe ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ardından Ankaraspor, Trabzonspor ve son olarak Sivasspor’un istediği parlayan yıldız Ömer Ali’nin sezon sonuna Şekerspor’da kalacağı bildirildi. Basın toplantısında bu konuya açıklık getiren Kartal, “Ömer Ali sezon sonuna kadar bizimle olacak. Transfer dönemi zaten kapandı, Ömer Ali’nin transferi sezon bitince tekrar gündeme gelebilir” dedi.
Ömer Ali’nin İshak ile birlikte Türk futbolunun geleceği için önemli bir oyuncu olduğunu ifade eden Kartal, “Genç oyunculara yatırım yapmaya devam edeceğiz. Ömer Ali sezon sonuna kadar Şeker’de ama daha sonra gideceği kulüpte bu oyuncunun kesinlikle başarılı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
SERKAN VE HAKAN’IN DURUMU MAÇ SAATİNDE BELLİ OLACAK
Alibeyköy’de suni zeminde Muharrem Us gibi önemli bir oyuncusunu kaybeden Şekerspor’da hafif bir sakatlığı bulunan Serkan Reçber ve annesinin rahatsızlığı nedeniyle çalışmalara katılmayan Hakan’ın durumunun maç saatinde netlik kazanacağı bildirildi. Bu oyuncular hazır olması halinde Zeytinburnuspor karşılaşmasında forma giyebilecek. Temsilcimiz bu oyuncuların dışında karşılaşmanın hazırlıklarını Recep Konuk Tesisleri’nde sürdürüyor.   

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri