Kartal, 3 puan istiyor

Lige Bursaspor yenilgisiyle başlayan Konyaspor’da parola: iç sahada oynanacak ilk maçta güzel bir futbolla Eskişehirspor’u yenerek ilk galibiyet alarak bu sevinci taraftarlarla paylaşmak

Konyaspor’da, yarın iç sahada Eskişehirspor ile oynanacak ikinci hafta maçının hazırlıkları devam ediyor. Pazartesi akşamı, Bursaspor ile oynanan maçın ardından geceyi Bursa’da geçiren ve Salı günü öğleden sonra Konya’ya dönen yeşil-beyazlılar, haftanın ilk idmanını aynı akşam Tatlıcak tesislerinde gerçekleştirdiler. Teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde yapılan antrenmana Bursaspor maçında aldığı darbe sonucu ağrıları olan ve buz tedavisine başlanılan İbrahim Ege dışında kalan tüm oyuncular katıldı. Bursaspor maçında forma giyen futbolcular düz koşu ve çabukluk antrenmanının ardından antrenmanı açma-germe hareketleriyle tamamladılar. Diğer oyuncular ise, ısınma hareketlerinin ardından pas çalışması ve yarı sahada çift kale maç yaptılar. Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren antrenman açma-germe hareketleri ile sona erdi.

Konyaspor’da, Cuma akşamı iç sahada oynanacak ve saat 21.00’de başlayacak Eskişehirspor maçının hazırlıklarını dün de akşam saatlerinde yaptıkları taktik idmanıyla sürdürdüler. Kartallar, bugün de ter atarak Eskişehir maçının hazırlıklarını tamamlayarak Tatlıcak tesislerinde dinlenmeye çekilecekler. Konyaspor’da, Bursa maçında aldığı darbeler sonucu ağrıları bulunan İbrahim Ege dışında eksik yok. Tedavisi yapılan bu futbolcunun da büyük bir olasılıkla takımdaki yerini alacağı kaydedildi. Yeşil-beyazlı takımın Eskişehirspor ile yapacağı maçın bilet ücretleri dün akşam yapılması gereken yönetim kurulu toplantısında belli olacaktı. Biletler bugünden itibaren biletx gişelerinden satışa çıkartılacak.
Lig, Bursaspor yenilgisiyle başlayan Konyaspor’da parola: iç sahada oynanacak ilk maçta güzel bir futbolla Eskişehirspor’u yenerek ilk galibiyet alarak bu sevinci taraftarlarla paylaşmak.
Kartal’da transfer çalışmaları da devam ediyor. Özellikle Bursaspor maçında orta saha ve forvette görülen eksiklik nedeniyle en az iki transfer daha yapmayı amaçlayan Konyaspor’da, arayış devam ediyor. Pazartesi akşamı, hocanın da katılmasıyla bir durum değerlendirmesi yaptıklarını söyleyen basın sözcüsü Cengiz Yönet, “iki veya üç futbolcu daha alabiliriz. Arayış devam ediyor” diye konuştu. Transferin bugün bitmesi halinde de yeni oyuncunun takımla birlikte çalışmaya katılmadığı için Eskişehir maçında oynamasının zor olabileceği öğrenildi. Bu arada, lisansı çıkmayan futbolcular konusunda da görüşlerini aldığımız basın sözcüsü Yönet, Troest’in sakatlığı bulunduğunu, Montano’nun da Bursa kafilesinde yer almadığı için lisansının çıkartılmadığını ileri sürdü.
KARTAL’DA 12 YENİ TRANSFER FORMA GİYDİ
Spor Toto Süper Lig’de ilk hafta oynanan müsabakalarda ligin yeni ekiplerinden Bucaspor ve Konyaspor’da, geçen sezonun kadrolarından ikişer futbolcu oynama şansı buldu. yeşil-beyazlılarda Bursaspor maçında 12 yeni transfer forma şansı buldu. Ligdeki ilk haftada 18 takım da 3’er değişiklik hakkını kullandı ve forma giyen oyuncu sayısı 252 oldu. Takımlar toplam 101 yeni transferine forma verirken,  Bucaspor ve Konyaspor 12’şer yeni oyuncuyla mücadele etti. İlk haftada Beşiktaş’ı ağırlayan Bucaspor’da geçen sezon forma giyen oyunculardan Erkan, ilk onbirde oynama şansı bulurken, Sercan daha sonra oyuna dahil oldu. Sarı lacivertli ekipte 5’i yabancı 12 yeni transfer ter döktü.
Ligin diğer yeni ekibi Konyaspor’da teknik direktör Ziya Doğan, son şampiyon Bursaspor karşısında ilk 11’de hiç eski oyuncusuna şans vermezken, Erdal Kılıçaslan ve Ali Dere sonradan oyuna dahil oldu. Kardemir Karabükspor ve Ankaragücü de 9’ar yeni oyuncusuyla sahada yer aldı. Başkent temsilcisinde geçen sezon kiralık olarak forma giyen Roguy Meye, Hürriyet Gücer, Adem Koçak ile Özgür Çek bu sezon sarı lacivertli ekibin bu sezon yeni transferleri olmuşlardı.
Guti ve Quaresma’nın forma giydiği Beşiktaş, Miroslav Stoch ile Caner Erkin’in oynadığı Fenerbahçe ile yeni transferlerinden Arkadiusz Glowacki ile Barış Ataş’a şans veren Trabzonspor, 2’şer oyuncuyla ligin ilk maçında yeni oyunculara en az şans veren ekipler oldu.
Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında takımların oynattığı yeni transfer sayıları şöyle: Bucaspor, Konyaspor (12), Ankaragücü, Kardemir Karabükspor (9), Antalyaspor (8), Manisaspor (6), Eskişehirspor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Kasımpaşa, Kayserispor, Sivasspor (5), Bursaspor, Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor (3), Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor (2).

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri