Kartal, 3 puan avında

Konyaspor, bugün saat 15.00da ligin bir diğer namağlup takımı Karabüksporu konuk edecek. Kartalda önemli bir eksik yok. Yeşil-beyazlı ekibin tek düşüncesi sahadan 3 puanla ayrılmak
Bank Asya 1. ligde şampiyonluk mücadelesi veren ve ilk 6 haftayı 14 puanla lider kapatan Konyaspor, bugün ligin iddialı takımlarından ve 3. sırada yer alan Karabükspor ile zor bir maça çıkacak. Atatürk stadındaki maç saat 15.00’de başlayacak ve Taner Gizlenci yönetecek. Yardımcı hakemler: Kemal Yılmaz ve Serdar Diyadin.. Maçta 4. hakem olarak Halil İbrahim Süslü görev yapacak. Gözlemci ise, Şahin Taşkınsoy..
Türkiye kupasında Altay’a yenilerek elenen ve hedefini lige çeviren Konyaspor’da Karabükspor maçının planları galibiyet üzerine yapıldı.. Yeşil-beyazlı takımda sakat olan Koray, Uğur Akdemir ve Ramazan dışında eksik yok. Moral süper. Ordu maçında kırmızı kart gören ve Altay’a karşı oynamayarak cezasını tamamlayan Yusuf, bugün takımdaki yerini alacak. Konyaspor teknik adamları, forvet ve orta sahayı bozmayarak Karabük karşısında forvette iki futbolcuya yer verecek.
Konyaspor’da sakatlığı iyiye giden Ramazan ve takıma yeniden dönen Serhat Akyüz takımdan ayrı çalışırken, Karabükspor maçının hazırlıkları dün yapılan ter idmanıyla tamamlandı ve futbolcular tesislerde kampa girdi. Bilindiği gibi Zafer demir ve Fatih ise A2 ligi takımıyla birlikte antrenmanlara çıkmakta. Bu futbolcularında büyük bir olasılıkla hafta içerisinde A taktım çalışmalarına çıkması beklenmekte.    
Karabükspor maçını kazanarak liderliği sürdüreceklerini söyleyen futbol şube sorumlusu Abbas Kılınç, taraftarları destek için stada davet etti. Konyaspor bugün Karabükspor’a karşı muhtemelen şu 11 ile mücadele edecek: Recep, Ömer, Görkem, Volkan, Da Silva, Erdal, Yusuf, Vahit, Poljac, Tayfun, Eser. Sporseverlere maçı; kale arkası tribünlerden 3, Maraton, yeni yeşil, eski yeşil tribünlerinden 5, kapalı tribün 20 ve VİP tribününden 60 TL karşılığında izleyebilecekler. Misafir takım tribün bilet ücretleri de 5 TL olarak açıklandı.
BAŞARI VE ŞAMPİYONLUK İÇİN KENETLENDİK
Şampiyonluk hedefiyle başlanılan sezonun geride kalan 6 haftasında bu konuda ne kadar iddialı olduklarını herkese gösterdiklerini belirten Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Konya’ya yenilgisiz gelen Kardemir D.Ç.Karabükspor’u yenerek zirvedeki yerlerini koruyacaklarına inandıklarını söyledi.
İlk 6 hafta sonunda Bank Asya 1.Lig’de lider durumda bulunduklarını ifade eden Karapınar “Sezona başlarken hedefimizin şampiyonluk olduğunu söylemiştik. İlk 6 hafta itibariyle de bu hedefimizde ne kadar iddialı olduğumuzu herkese gösterdik. Şu an ligde lider durumdayız. Ama önemli olan sezonu sonunda şimdi bulunduğumuz yerde olmak ve o zamana kadar burada kalabilmek. Pazar günü oynayacağımız maçı da kazanarak liderliğimizi sürdüreceğimizi ümit ediyorum” diye konuştu.
Başkan Karapınar, iç sahada oynayacakları tüm maçları kazanmak istediklerini belirtirken sözlerine şöyle devam etti: “Şampiyonluğa oynayan takımımızın bu hedefine ulaşması adına iç sahada oynadığı tüm maçları kazanması gerekiyor. Konyaspor’umuz tüm maçlarda olduğu gibi Kardemir D.Ç.Karabükspor ile oynayacağı maça da üç puan için çıkacak. Bunu başaracak da güçtedir. Yenilgisinin olmaması rakibimizin bu ligin iyi takımlarından olduğunu gösteriyor. Ama biz rakibimizden daha iyi bir takımız. Ve çok net söylüyorum. Takımımız Kardemir D.Ç.Karabükspor maçından 3 puanı alacaktır.”
TARAFTARLARA İNANIYORUZ
Başarı için kenetlenmenin gerektiğini ve bu konuda Konya şehrinde bir hareketlenmenin başlamasının gerekliliğinin altını çizen Karapınar “İlk haftalarda oynadığımız maçlarda taraftarlarımızın gereken ilgiyi göstermemesinin nedeni Konya’mızda Ramazan ayının yoğun yaşanmasıydı. Biz de zaten bu konuda taraftarlarımıza gereken anlayışı gösterdik. Bu maçla başlamak üzere taraftarlarımızın lig lideri takımlarını yalnız bırakmayarak destekleyeceklerine inanıyorum. Ben Kardemir D.Ç.Karabükspor maçında en az 20 bin seyircimizin tribünlerdeki yerlerini alarak Konyaspor’umuzu destekleyeceklerini bekliyorum. Şu an Bank Asya 1.Lig’de taraftar açısından en zengin kulüp biziz. Nüfus bakımından İzmir ve Adana ile çekişiyoruz. Ama İzmir’in 3, Adana’nın 2 takımı var. Bizim ise sadece Konyaspor’umuz var. Taraftarlarımızın Konyaspor’u sahipsiz bırakmamaları gerekir. Geçen sene yaşanan tranvadan sonra bu yıl Konyaspor’u seven herkesin, her kişinin, kurum ve kuruluşun, yönetimin, teknik heyetin ve futbolcularımızın birlik beraberlik içerisinde kenetlenerek ve birbirlerine sarılarak hedefe ulaşmamız gerekiyor. Burada en büyük görev taraftarlarımıza düşüyor. Onlar bizi yalnız bırakmasın. Takımımız çok iyi yolda. Göze hoş gelen futbol oynamıyoruz ama şu anda namağlubuz ve lideriz. Bunun kıymetini de bilmemiz gerekiyor” şeklinde görüş belirtti.  
ÖZKARA: KAZANMAMIZ GEREKEN BİR MAÇ
Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara ise, Kardemir D.Ç.Karabükspor ile zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek "Bu ligin çok önemli takımlarından, iyi oyunculardan kurulu kadroya sahip Kardemir D.Ç.Karabükspor ile kendi sahamızda oynayacağız. Mutlaka kazanmamız gereken bir karşılaşma. Geçen sene benim kurduğum kadronun iskeletini koruyan ve önemli transferler yaparak kadrosunu güçlendiren bir ekip. Bu maçı kazanarak yolumuza moralli bir şekilde devam etmek istiyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri