Kartal 3 gün izinli

Gaziantepspor deplasmanında kaybettiği iki puana üzülen Konyaspor, 3 gün izin yapacak. Milli ara nedeni ile önümüzdeki hafta sonu maç yapmayacak olan temsilcimiz Buca hazırlıklarına Salı günü başlayacak
Ligin 3. haftasında, Cuma akşamı Gaziantepspor ile deplasmanda berabere kalarak 1 puanla dönen yeşil-beyazlılarda buruk sevinç hakim. Rakibi karşısında daha iyi mücadele eden ve oyununu hakimi olan Kartallar, hakemin yarattığı penaltıyla 2 puandan oldu.
Konyaspor’da, Gaziantepspor maçının ardından, Milli takımın maçları nedeniyle lige verilen aradan yararlanılarak futbolculara, teknik adamlar tarafından 3 gün izin verildi. Bugün ve yarında dinlenen yeşil-beyazlılar Pazartesi akşamı tesislerde toplanacaklar ve Bucasapor ile 10-13 Eylül tarihlerinde iç sahada oynayacakları 4. hafta maçının hazırlıklarına Salı günü akşam saatlerinde Tatlıcak tesislerinde başlayacaklar. Kartal’da,  Eskişehirspor maçında sakatlanan Erdal, Peter Grajciar ile dizindeki sakatlığı devam eden Emrah Eren ile birlikte Gaziantepspor karşılaşmasında forma giymeyen, Burak Karaduman ve Thiery Tazemeta’nın tedavileri ise sürdürülmekte.
MÜCADELE İYİ, SONUÇ DEĞİL
Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, Gaziantepspor maçını değerlendirdi. Ortada pozisyon yokken kendi yaptıkları hatadan dolayı kalelerinde golü gördüklerini ve oyun 1-0 yenik başladıklarını belirten Doğan, ancak, her şeye rağmen demoralize olmadıklarını, rakip kalede daha çok görünen ve organize ataklarla etkili olan taraf olduklarını söyledi. “Direkten dönen topumuzun yanı sıra biraz daha son vuruşlarda etkili olabilseydik yakaladığımız pozisyonlarda golleri bulmamız ve soyunma odasına 3-4 farklı önde girmemiz içten bile değildi” şeklinde konuşan Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü. 
“İkinci yarının başındaki rakip baskısını savdıktan sonra bulduğumuz ikinci gol ile de öne geçtik. Skoru arttırmak için oynayacağımız yerde Türk futbolcusunun artık alışkanlığı haline gelen savunmaya çekilme ve skoru koruma düşüncesi ortaya çıktı. Ziya Doğan’ın çalıştırdığı takımlara bakıldığında kesinlikle böyle bir anlayışta olmadığını herkes görecek. Ama futbolcu psikolojisi. Sürekli olarak en iyi savunmanın rakibi önde karşılamak olduğunu söyledik. Bana göre oynadığımız oyunun ve sahada ortaya koyduğumuz mücadelenin karşılığı kesinlikle 3 puan olmalıydı. Oyuncularımı verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Ama aynı şeyi skordan dolayı yapamayacağım.”
Futbolculara üç gün izin verdiklerini ve Bucaspor maçının hazırlıklarına Salı gününden itibaren başlayacaklarını belirten teknik direktör Ziya Doğan, bu karşılaşma içinde şunları söyledi. “Yeni bir takımız. Eksiklerimiz var. Bu eksikliklerimizi de lige verilen arada daha çok birlikte çalışarak gidereceğiz. Bucaspor karşılaşmasında daha iyi organize olan ve oynadığı futbol ile de beğeni toplayan bir Konyaspor izlettireceğiz.”
VELİ ACAR, PENALTI DEĞİLDİ
Konyaspor’un başarılı futbolcusu Veli Acar, erken yenilen golle maçın başında mağlup duruma düştüklerini, ama bunun kendilerini olumsuz etkilemediğini belirtti.  “Sahada iyi mücadele ettik. Oyun disiplininden kopmadık” diyen Veli, açıklamasını şöyle sürdürdü. “Tek düşüncemiz kazanarak dönmek ve milli maç arasına yüksek moralle girmekti. 1-0 geriden gelip attığımız iki güzel golle 2-1 öne geçtik. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra oyunu kontrolümüz altına aldık. Ancak benim içerisinde bulunduğum pozisyonda hiç kimsenin inanamadığı bir penaltı kararı verildi. Ben topa çıktığımda sırtım dönüktü ve topta omzuma çarptı. Kaldı ki o kadar yakın pozisyonda ele çarpan topta ‘çarpma’ olarak değerlendirilir. Fakat bu maçta öyle değerlendirilmedi. Hakeme bunu söyleyerek itiraz ettim ve sonuç değişmedi. Gaziantepspor deplasmanında kesinlikle galibiyeti hak etmiştik. Ama tartışmalı bir pozisyonda penaltıdan yediğimiz golle 2 puan bıraktık. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Milli maç arasını da en iyi şekilde çalışarak değerlendirip Bucaspor maçıyla ve alacağımız galibiyetle yeniden dönüş yapmak istiyoruz. Takım arkadaşlarımı vermiş oldukları mücadeleden dolayı kutluyorum.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri