Kartal 2. etaba hazır

Kamp çalışmalarının 1. etabını Konya'da tamamlayan Konyaspor, 13 Temmuza kadar izin yapacak

Kamp çalışmalarının 1. etabını Konya’da tamamlayan Konyaspor, 13 Temmuz’a kadar izin yapacak. Önümüzdeki Cuma günü yeniden bir araya gelecek olan temsilcimiz, Isparta Davraz’da 2. etaba başlayacak.

Konyaspor’da, lig hazırlıklarının birinci bölümü tamamlandı ve futbolculara iki gün izin verildi.  Konya’da 2 Temmuz’da toplanan ve 8 gün boyunca, Tatlıcak M Tevfik Lav tesislerinde günde çift antrenman yapan Kartallar, dün sabah bir çalışma daha gerçekleştirerek birinci dönemi geride bıraktı. Konyaspor’da, önceki akşam saatlerinde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Hüsnü Özkara gözetiminde yapılan antrenmanda Uğur Bulut takımdan ayrı olarak bir süre koşu yaptıktan sonra tesislere geçti. Antrenmanda Ali Dere, Semih ve sabah sağlık kontrolünden geçirilen Robak ile Neca’da yer aldı. Pas çalışması yapan yeşil-beyazlı futbolcular antrenmanı çift kale maçla tamamladı.

Dün sabah, Tatlıcak tesislerinde düz koşu yapan Kartallar, öğle yemeğinin ardından izine çıktılar. Konya’daki futbolcular 13 Temmuz Cuma günü öğleyin tesislerde toplanarak Isparta’ya hareket edecek ve Davraz’da kampa girecek. Konya dışında bulunan futbolcularda bulundukları yerlerden Davraz’a gelerek kampa katılacaklar.  Konyaspor’da, 2. dönem çalışmaları 20 Temmuz’a kadar sürecek.

Öte yandan, Konyaspor’da transfer çalışmaları, Davraz kampında görülecek eksikliklere göre yeniden başlayacak. Robak takımda kalması halinde Semih ile birlikte forvette yer alacak. Aksi halde sistem değişikliği yapılacak. Bu arada, Bulgar futbolcu Angelov’un transferi konusunda bekleyiş sürüyor. Denizlispor’dan sonra Karabükspor’da oynayan ve geçen yıl da Bulgaristan’da bir takımda top koşturan Angelov’un transferi, Türk vatandaşı olmasına bağlı bulunuyor.

TÜFAD’DAN KONYASPOR’A ZİYARET

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul sonrasında göreve gelen Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Konya Şube Başkanı Ali Bingöl ve yönetim kurulu üyeleri Zafer’de bulunan kulüp binasında başkan Ahmet Şan’ı ziyaret etti. Seçimler hakkında bilgi veren TÜFAD Konya Şube Başkanı Ali Bingöl, “Üç gün içerisinde yaşanan gelişmelerle ve kimsenin bir araya gelmez dediği kişilerle görüş alışverişinde bulunarak göreve talip olduk. Üyelerimizin teveccühü ile göreve geldik. Öncelikle Konya antrenör camiasına hayırlı olmasını diliyoruz. Amacımız Konya antrenörlerinin sorunlarına çözüm üretmek ve hak ettiği yerleri almaları konusunda çaba göstermek. Bunun başlangıcı da tabiki Konya’dan ve Konyaspor’dan olacak. Konya antrenörlerine şans verildiği zaman başarılı olacaklarını herkes görecek” dedi.

Kulüp Başkanı Ahmet Şan ile birlikte daha önceki yıllarda Ladik Kompenspor’da birlikte görev aldıklarını da sözlerine ekleyen TÜFAD Konya Şube Başkanı Ali Bingöl, “O dönemden beri süregelen projelerinizi bugün hayata geçirdiğinizi görmek gerçekten güzel. Konyalı gençlerin ve Konyalı antrenörlerin Konyaspor’un çekirdeğini oluşturması ve görevlerde bulunması ilerisi için atılan ciddi bir adım. Bundan dolayı başta siz olmak üzere yönetim kurulunuza ve emeği geçen, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah görev yapan Konyalı antrenörlerin sayısı artar ve Konya antrenörlüğü hak ettiği yerlere gelir” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Şan ise, “Görevinizde başarılar diliyorum. Taban birliklerinden biri olan antrenörlerimizin sorunlarının çözümü noktasında gayretlerinize inanıyorum. Konyaspor Kulübü olarak üremize düşen bir konu olursa her zaman için destekçiniz olacağımızın bilinmesini isteriz. Bu bir bayrak yarışı. Yeni bir yönetim yeni bir heyecan demek. Arkadaşlarınızla birlikte başarılı olacağınıza inanıyoruz” şeklinde görüş belirtti. Konya antrenörlerinin profesyonel takımlarda daha fazla görev alması gerektiğini de sözlerine ekleyen Şan, “Anadolu Selçuklu Spor’da Salih Eken hocamızla birlikte bunda ilk adımı attık. İnşallah bu sayı daha da artar ve Konya dışarıya antrenör gönderen bir il olur” dedi.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri