Kart, Konya gündemini değerlendirdi

CHP Konya Milletvekili Kart, Konya gündemini değerlendirdi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Konya gündemini değerlendirdi.
     Kart, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Ereğli ve Akşehir'in il olması konusunda kanun teklifi verdiklerini anımsattı.
     Bu teklife yönelik ''Konya küçültülüyor'', ''Konya'nın kamu yatırımlarından aldığı pay azalacak'' gibi eleştiriler yöneltildiğini ifade eden Kart, ''Burada temel amacımız Konya'nın tüm ilçelerinin kamu yatırımlarından adil pay almasını sağlamak. 'Konya küçültülüyor' gibi söylemlerin ciddiyeti, inandırıcılığı yok'' dedi.
     Konya Numune Hastanesi'nin yıkımına başlanması nedeniyle acil hizmetlerin tıkanma noktasına geldiğini ileri süren Kart, şunları kaydetti:
     ''Numune'ye gelen hastalar, diğer hastanelere yönlendiriliyor. Hastalar da ambulansla dahi 16-17 dakika uzaklıktaki bu hastanelere gitmekte zorlanıyor. Konya'da acil hizmeti veren sağlık ünitesi kalmamış durumda. Sürecin hızlandırılması için denetim anlayışıyla konunun takipçisi olacağız.''
     Kart, Konya'da hasat döneminin başlayacağını hatırlatarak, Hükümet'in üreticiyi, çiftçiyi korumaya yönelik hiçbir hazırlığının bulunmadığını savundu.
     Gelinen noktada Türkiye'nin adeta yönetilemez hale geldiğini ileri süren Kart, ''Her gün yeni olaylar, suçlar ortaya çıkıyor ama fail ve sorumlularına ulaşılamıyor. Yasa dışı telefon dinlemeleri üzerinden ülke gündemi oluşturulduğunu biliyoruz. Peki ülkeyi yönetenler bu mekanizmayı yaratan sorumluları neden tespit etmiyor, tespit edemiyorlar'' diye konuştu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri