Kart, Hükümet’e yüklendi

Konya’da yapılması planlanan projeleri değerlendiren CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, hükümete yolsuzluklar ve Numune’de yaşanan istifalarla ilgili ağır hitamlarda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, belediyelerin gerçekleştirdiği yolsuzluklardan, hızlı tren projesine kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hükümetle belediyelerin kaynak aktarımı ve yolsuzluklar konusunda uyum içinde çalıştığını ifade eden Atilla Kart, Konya’nın hak ettiği payı alamadığını ve bunun hesabının Konya’dan 13 milletvekili çıkaran hükümete sorulması gerektiğini bildirdi.

SELÇUKLU BELEDİYESİ’NDE ŞİRKET YOLSUZLUĞU
Selçuklu Belediyesi’nin şirketler aracılığı ile kayıt dışı ilişkiler içine girdiğini iddia eden Kart, “Selçuklu Belediyesi’nin içinden 5 kişi şirket kuruyor. Daha sonra ticaret kanununa göre kurulan bu şirket belediyeye devrediliyor. Yani belediye böylece kayıt dışı, yasadışı ilişkisini yasal çerçeve içine alıyor. Yine belediyede fen işleri hükümdarlığı var. Bu hükümdarlık taş kırma fabrikaları kuruyor. Fakat bu fabrikayı kuran fen işleri görevlileri Silifke’nin Altın Kum Köyü’nde yazlık, arsa, bahçe gibi on tane taşınmaza sahip oluyor. İçişleri Bakanlığı Selçuklu Belediyesi’ni denetleyerek bu yolsuzluğu ortaya çıkarmalıdır. CHP olarak iktidar değişikliğini beklemeden bunların hesabını soracağız. Cumhuriyet savcılarını harekete geçireceğiz. Ancak savcıların bir bölümü de ideolojik ilişki çerçevesinde memurlaştırılmıştır. Tüm bu yaşanlar Türkiye’nin parti devleti olma yoluna gittiğinin göstergesidir” dedi. Meclisten kurulma onayı çıkan Konya Üniversitesi hakkında da bilgi veren Atilla Kart, üniversitenin ilk başta teknik üniversite olarak kurulması planlanırken AKP Konya Milletvekili Sami Güçlü ve arkadaşlarının verdiği teklif üzerine teknik üniversite kurulmasından vazgeçildiğini açıkladı.
HIZLI TREN ÇALIŞMALARI BAKAN’IN KARDEŞİNE VERİLDİ
Dış Çevre Yolu Projesi’nin yapımından vazgeçildiğini aktaran Kart, şöyle konuştu: “Proje 129 kilometrelik bir çalışmadır. Projenin son durumu ile ilgili Ulaştırma Bakanı’ndan bilgi istedik. Kendileri bize karayolları ağında ve yatırım programında Konya Dış Çevre Yolu Projesi’nin olmadığını belirtti. Sadece mevcut çevre yolunda bazı çalışmalar yapacaklarını söyledi. Bu durum Konya halkının kandırılmasından başka bir şey değildir.” Kart, hızlı tren çalışmalarında da yolsuzluklarının yapıldığının altını çizerek, çalışmaların Ulaştırma Bakanı’nın kardeşine verildiğini dile getirdi. Bu nedenle hızlı tren projesinde ilk başta kazı çalışmasının 60 santim yapılması planlanırken kazının 2 metreye çıkarıldığını ifade eden Kart, “Bu ikinci projeyi ise demiryollarının ilgili yetkilisi imzalamıyor. Bunun üzerine demiryollarından anlamayan bir teknisyen ilgili yetkilinin yerine getirilerek proje imzalatılıyor. Böylece Ulaştırma Bakanı’nın taşeron firma işleten kardeşi işi almış oluyor” dedi.
NUMUNE YERİNE ALIŞVERİŞ MERKEZİ İSTİYORLAR
Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Yılmaz’ın istifasına da değinen kart, Osman Yılmaz’ın hastaneyi yenilemek için Ankara’dan onay alamadığı için istifa ettiğini ileri sürdü. Temmuz 2009’da yepyeni bir Numune oluşturmak için Prof. Dr. Osman Yılmaz’ın Başhekimlik görevine geldiğine dikkat çeken Kart, “Sayın Yılmaz, yeni bir hastane inşa etmek istedi ve bunu yaparken sağlık hizmetlerini aksatmayacağını söyledi. 5 tane AKP Konya milletvekili de hastanenin yeni bir görünüme sahip olacağını belirterek, başhekime destek verdi. Fakat gelinen noktada başhekim başta olmak üzere hastane yöneticileri istifa etmek zorunda kaldı. Çünkü bu projeye Ankara destek vermiyor. Bazı milletvekilleri de bu işin içinde. Onun için başhekim istifa etti. Kendisini onurlu duruşu için kutluyorum. hastanenin olduğu bölgede bir rant dönüyor. Buraya bazı firmaların büyük alışveriş merkezi açmak istediği belirtiliyor. Konya’nın Numune Hastanesi vatandaşın sağlığını düşünülüp yenilenmesi gerekirken birilerinin hesabı için kullanılmak isteniyor. Maalesef bu işin içinde bazı AKP milletvekilleri de yer alıyor”
HASAN AYHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri