Kars'ta Kar Kalınlığı 5 Santimetreye Ulaştı

Kar, kış ve soğuk denilince akla gelen şehir olan Kars'ta 29 Ekim'de beklenen kar 24 Kasım Öğretmenler Günü ile birlikte şehri beyaza bürüdü. Güne beyaz örtü ile uyanan Karslılar araçlarının üzerinde ve işyerlerinin önünde biriken...

Kar, kış ve soğuk denilince akla gelen şehir olan Kars'ta 29 Ekim'de beklenen kar 24 Kasım Öğretmenler Günü ile birlikte şehri beyaza bürüdü. Güne beyaz örtü ile uyanan Karslılar araçlarının üzerinde ve işyerlerinin önünde biriken karları temizledi. Okullara giden çocuklar, arkadaşlarıyla karın tadını kartopu oynayarak çıkardı.

Çocukların neşe kaynağı olan kar, diğer taraftan ise tabla ile taşımacılık yapan vatandaşlarda hüzne neden oldu. Yağan karla birlikte yollarda ilerlemekte zorluk çeken el arabası ile yük taşımacılığı yapan vatandaşlar kış hazırlığı yapamadıklarını söyledi. Sabahın erken saatlerinde iş tutmak için evlerinden çıktıklarını ifade eden yük taşıyıcıları karın işlerini azalttığını belirti. Yaşlı anne ve babasına bakan Bilal Tanboğan; 'Kış hazırlığı yaptınız mı?' sorusuna, "İş yoktur, kışlık yakacak ve odun alamadım. Evde babam ve annem var. Onlara bakıyorum Allah can sağlığı versin çalışıyoruz." Cevabını verdi ve yollara iş bulmak için düştü. Bir diğer el arabası ile yük taşımacılığı yapan vatandaş, kışlık alamadığını ifade ederek henüz bir hazırlığının olmadığını kaydetti. Karın zamanında yağdığını aktaran Karslı iş adamı Yusuf Kambay ise, "Vatandaşımız kışın hazırlığını yapmaya çalışmıştır. Ama ne kadarını yapmıştır onu bilemiyorum. Köylünün, çiftçinin ve emeklinin durumu ortadadır. Buna göre ne kadar hazırlık yapabilecekse o kadar yapmıştır. Yani tamamen hazırlanmıştır, diye bir şey yoktur." dedi.

Öte yandan Kars Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Cuma'ya kadar aralıklarla devam edeceğini açıkladığı kar yağışının hava sıcaklıklarını ise il genelinde sıfırın altında 7 dereceye kadar düşüreceğini bildirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri