Karşılıksız burs veren en güvenilir kurum belli oldu! Hemen başvurabilirsiniz

Türkiye'de milyonlarca öğrencinin üniversite kaşıt heyecanı devam ederken karşılıksız burs veren kurumlar da araştırılıyor. İşte karşılıksız burs veren en güvenilir kurumun ismi.

Öğrencilerin hayali iyi bir üniversitede eğitim almaktır. Bu yıl sınavların sonucunu heyecanla beklen gençler daha sonra yoğun araştırmalarla birlikte en etkin tercihi yapmaya çalıştı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı yani kısaltma olarak YKS sonuçları 19 ağustos tarihinde açıklandı.

Yüz binlerce genç hayalindeki üniversiteyi kazandı. Eğitim hayatının en kritik dönemi olan üniversite için öğrenciler bir taraftan kayıt heyecanı yaşarken diğer taraftan kalacak yer arayışı içindeler. Üniversite okuyacak öğrencilerin bir hayali ise burs alabilmek. Hayat pahalılığının arttığı Türkiye'de burslara olan talepte arttı.

Karşılıksız burs veren kurumları herkes araştırıyor. Türkiye'de karşılıksız öğrenim bursu veren çok salıda vakıf var. Karşılıksız burs veren en güvenilir kurum ise belli. Bu kuruma her yıl binlerce öğrenci başvuruyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu yani KYK burs veren en güvenilir kurum.

Her yıl binlerce öğrenciye geri ödemesiz burs veren KYK, burs çıkmayanlara ise kredi veriyor. Söz konusu krediler ise mezuniyetin ardından faizsiz bir şekilde geri ödeniyor. Bu yıl herkes KYK burs başvurularının hangi tarihte başlayacağını merak ediyor. Edinilen bilgiye göre birkaç hafta içinde burs başvuruları başlayacak. Bahsi geçen bursa ise herkes başvurabilecek.

Ekonomi Haberleri