Kars’a Sağlık Bakanlığı’nca Gönderilen Ambulanslar Dualarla Hizmete Sokuldu

AK Parti Kars Milletvekillerinin girişimleriyle Sağlık Bakanlığı’nca alınarak Kars’a gönderilen tam donanımlı 5 ambulans düzenlenen törenle hizmete sokuldu.Kars’a önceki İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde...

AK Parti Kars Milletvekillerinin girişimleriyle Sağlık Bakanlığı’nca alınarak Kars’a gönderilen tam donanımlı 5 ambulans düzenlenen törenle hizmete sokuldu.

Kars’a önceki İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığınca alınarak getirilen 5 yeni ambulans bugün Genel Sekreterlik, 112 Acil önünde düzenlenen törenle dualar eşliğinde hizmete girdi.

Kars Sağlık Müdürü Mehmet Kan, Türkiye’nin, sağlık sisteminde yaptığı köklü yatırımlarla bugün bir çok ülkeden 100 binlerce hastanın şifa merkezi haline geldiğini söyledi.

Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Kan, “Hükümetimiz ve Bakanlığımızın kararlı politikaları sayesinde son yıllarda sağlık alanında Dünya’da örneği görülmemiş bir değişime imza atılmış ve ciddi gelişmeler yaşanmıştır. Gerek kamu, gerek üniversite ve gerekse özel hastanelere çağın koşullarına uygun modern tesisi ve uygulamalarla en kaliteli sağlık hizmeti sunmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Önceden kaliteli sağlık hizmetini almak için yurt dışına hasta gönderen konumunda olan Türkiye, sağlık sisteminde yaptığı köklü yatırımlarla bugün bire çok ülkeden 100 binlerce hastanın şifa merkezi haline gelmiştir. Hatta ileri uzmanlık gerektiren alanlarda Avrupa ülkelerinden her yıl binlerce hastayı da ağırlamaktayız” dedi.

KARS’TA GEÇMİŞTE 2 AMBULANS VARDI, BUGÜN 28 AMBULAN VAR”

Burada şimdi ambulanslara bakınca geçmişi hatırladım diyen AKParti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, “ Kars’ta iki tane ambulans vardı. Bugün 28 tane ambulans var. Eskiden ambulanslara benzinini koyarsan giderdi. Şimdi ambulanslar dağın başındaki insanı gidip oradan alıp, orada müdahale edip, ondan sonra getirip hastane ve gerekli yerlere götürüyor. Yetmedi eskiden buradan Erzurum’a gitmek merasime tabiydi. Siyasetçiyi ararlardı, valiyi ararlardı, kaymakamı ararlardı benzin konulsun diye veya gitsin diye, şimdi hastayla ilgili karar verildikten sonra 112 tarafından özel ambulans helikopterler veya ambulans uçaklar alıp Türkiye’nin dört bir yanına götürüyor. AK Parti nereden nereye getirdi. Ama bunlar yeter mi? Yetmez! Devam edeceğiz. Her ilçemizde sağlık merkezleri, hastaneler yapıyoruz. Onları güçlendireceğiz. Yetmez devam edeceğiz. Kars’ta devlet hastanemiz ek yeni hastane yaptıracağız. O yetmez üniversiteyi geliştireceğiz. Kars’ı Ardahan ve Iğdır olmak üzere bu yörenin sağlık merkezlerinden bir tanesi haline getirmeyi, hedefliyoruz” diye konuştu.

“KARS’IN SAĞLIK ÜSSÜ OLMASINA ÇALIŞIYORUZ”

Kars’ın sağlık üssü olması için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Milletvekili Ahmet Arslan, “Elbetteki hizmetlerin biran önce devreye girmesi idael olanıdır. Sadece ambulans değil her ne düşünüyorsanız, her ne yatırım yapıyorsanız iki sebebi olabilir ya sosyal fayda umuyorsunuzdur. Ya da bir katma değer oluşturacağını umuyorsunuz. Bu iki amaçla bir işi yatırım programına koyduysanız bir anca önce bitirip hizmete sokmak lazım. İşte biz özellikle son yıllarda sadece sağlık alanında değil, diğer alanlarda da yaptığımız budur. Yaptığımız gerçekten Dünya’nın gıpta ile baktığı şeydir. Türkiye’de en büyük projelerin bile ortalama 4, 4,5 yılda bitirilmesi ciddi bir başarıdır. Sağlık alanında geldiğimiz nokta gerçekten bizi memnun ediyor. Elbetteki daha iyi olmalı, Kars’ımızda, Karslımızda, ülkemiz insanı da daha iyisine layıktır. Onun için uğraşıyoruz. O yüzden Kars’ın sağlık üssü olmasına çalışıyoruz. Gerçekten 327 nitelikli yatağıyla Harakani Devlet Hastanemi,z hiğzmet veriyor. 250 yatakla üniversşite hastanemiz hizmet veriyor. Ve memnun edici bir şey yakın zamanda Onkoloji Hastanemiz devreye girecek. Amacımız bu ki Kars’ımızı bölgesinde Iğdır’a, Ardahan’a, Gürcistan’a ve Nahçıvana’ada hizmet eder bir hale getirmek” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Kars Vali Yardımcısı Ali Karakaya, yeni alınan ambulansların hayırlı olması dileklerinde bulundu. Karakaya, Ambulansların Kars’a getirilmesinde emeği olanlara da teşekkür etti. Törende il Müftüsü Mehmet Genç’de dua okudu. Ambulanslar, Vali yardımcısı Ali Karakaya, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Milletvekili Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, Sağlık Müdürü Mehmet Kan ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın’ın kestiği kurdeleyle hizmete sokuldu. Ambulansların anahtarlarını ise protokol üyeleri sürücülerine verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri