Kars Çayı'nda Binlerce Balık Öldü, Vali '950. Yıla Odaklanalım' Dedi

Kars çayında yaşanan çevre felaketinin üzerinden bir ay geçti. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu Kars Valisi Günay Özdemir'e de hatırlatıldı, Vali; balık ölümlerinin bu hafta gündeme getirilmemesini isteyerek, "Bu hafta Selçukluların...

Kars çayında yaşanan çevre felaketinin üzerinden bir ay geçti. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu Kars Valisi Günay Özdemir'e de hatırlatıldı, Vali; balık ölümlerinin bu hafta gündeme getirilmemesini isteyerek, "Bu hafta Selçukluların 1064'te Anadolu'ya Anı'dan girişinin 950. yılına odaklanalım."cevabını verdi.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Kars Valisi Günay Özdemir'e 15 Temmuz'da Kars çayında yaşanan toplu balık ölümleri sonrası neden resmi bir açıklama yapılmadığı soruldu. Vali, "Yav onunla ilgili bakın, daha sonra şimdi konuyu şey yapmayalım. Şu anda onunla ilgili açıklama yaparız da. Bunu bu hafta işlerseniz sevinirim. Diğer konu bunun önüne geçmesin istiyorum. Yani şimdi İstanbul’dan geldim, şimdi İstanbul'da her hangi bir faaliyet anlatımı yapıyoruz. Eğer o faaliyet tanıtımını yaparken düşünün bir konuda bir soru sorulduğu zaman, yaptığınız faaliyetin hiç birisi haber olmuyor. Yani sadece konu, şu anda 950. yıla odaklanalım, daha sonra bu konularda açıklama yapacağız. Onunla ilgili müsterih olun. Ama ben ne diyorum, şu an konumuz 950. yıl . Yani 950. yılın önüne geçecek başka konuların olması, bizim bütün yaptığımız bu faaliyetleri o zaman hiç yapmamışız gibi. Bir balık ölümü çıkıp bu faaliyetleri gölgeleyecekse, hiç yapmayalım. Benim amacım bugün bu. Onun dışında başka sorulara girmeyelim." dedi.

Öte yandan 15 Temmuz'da Kars Çayı'nın belli bölümlerinde yaşanan toplu balık ölümlerinin ardından çayda canlı balık kalmadı. Konu 17 Temmuz'da Kars'ı ziyarete eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na da sorulmuş, Eroğlu ise Kars Çayı'ndan numunelerin alındığını ve Çevre ve Şehircilik ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bu konunun neden kaynaklandığı belirleyip valilik kanalıyla açıklama yapılacağını söylemişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri