Kars Caferileri Lideri: Aşura Kutlanacak Bir Gün Değildir

Kars Caferileri dini lideri, Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Ahmet Erdem, Aşura'yı bazı Müslümanların farkında olmadan bir kutlama vesilesi olarak gördüklerini söyledi. Erdem; "Bugün kutlanacak bir gün değildir. Bu gün Peygamber...

Kars Caferileri dini lideri, Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Ahmet Erdem, Aşura'yı bazı Müslümanların farkında olmadan bir kutlama vesilesi olarak gördüklerini söyledi. Erdem; "Bugün kutlanacak bir gün değildir. Bu gün Peygamber Efendimiz'in yüreğinin yaralandığı bir gündür. Bugün Peygamber Efendimiz'in yaslı olduğu bir gündür. Siz neyi kutluyorsunuz. Farkında mısınız?" dedi.

Kars'ta Hz. Muhammed(s.a.v.) torunu Hz. Hüseyin ile 72 yareninin Kerbela'da şehit edilişinin 1375'inci yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler çerçevesinde binlerce vatandaş sinelerini döverken Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Erdem basın mensuplarına yaptığı açıklamada; "Bundan 1375 sene önce, Hz. Hüseyin, zalime ve dini Muhammedi ortadan kaldırmaya yönelik bu harekete şerefli bir duruş sergileyerek bu gün dahi beşeriyete önder olacak bir davranış ortaya koymuştur. İmam Hüseyin, makam mevki ve dünya malı peşinden gitmedi. Eğer isteseydi, bunlar en kolay yoldan elde edebilirdi. Ancak o zaman, İslami Muhammedi'den yeryüzünde eser kalmazdı." dedi.

Bazı Müslümanların farkında olmadan Aşura'yı kutladığına değinen Seyit Erdem; "Aşura kutlanacak bir gün değildir. Peygamber Efendimiz'in yüreğinin yaralandığı bir gündür. Peygamber Efendimiz'in yaslı olduğu bir gündür Siz ney kutluyorsunuz. Farkında mısınız?" diye sordu.

Aşura günü İslam'a, Kuran'a ve Hz. Muhammed'in (s.a.v.) kalbine bir hançer vurulduğunu ve bir yara açıldığını aktaran Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Erdem; "Peygamber Efendimiz'in konuşan kuranı katledilmiş, İslam'ın yeryüzünden kaldırılmasına curet edilmiştir. Fakat buna dur demesi gerekenler, elbette canları pahasına da olsa 'dur' demişlerdir. Yıllardır ehlibeyt mektebini dışlayan ve ehlibeyti Emevi kürsülerinde kötüleyen Emevi ellerinin Aşura gününü sulandırarak bidatlerle topluma unutturmaya çalışmışlardır. Bunu aslı olmayan Emevi uydurmaları ile yapmışlardır. Kimi zaman peygamberlerin isimlerini kullanarak, Kerbelada'ki Emevi zulmünü perdeleme yoluna gitmişlerdir. Müslümanların zihinleri bu hurafelerle meşgul edilmiştir. İslam'a ve ehli beyte önemli hizmetleri olan ülkemiz ve toplumumuzda ne yazık ki kimi zaman bu uydurmaların tesiri altında kalmıştır. Bu acı bir durumdur." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri