Karma eğitim bitsin

247. Hafta basın açıklamasını yapan Muharrem Keskin, boşanma oranlarının hızla arttığını belirterek, bunda karma eğitimin önemli rolü olduğunu söyledi

Konyaİnanç Özgürlükleri Platformu'nun geleneksel hale getirdiği haftalık basın açıklamalarının bu hafta  247.'si yapıldı. Platform adına basın açıklamasını yapan Muharrem Keskin, 12 yıllık zorunlu eğitimde birçok eksikliğin bulunduğunu belirterek, başörtüsü sorunun yine çözülemediğini söyledi. Yeni eğitim sisteminin çözümsüzlüklerle dolu olduğunu belirten Muharrem Keskin, "12 yıllık zorunlu eğitimde başörtüsü meselesi içinden çıkılmaz hale gelecektir. İlk ve orta öğretime başlayan kızlarımız 6 yaşında girdikleri bu okullardan 18 yaşına mezun olabileceklerdir. Seçmeli olarak okutulacak olan Kur'an'ın örtünmek ile ilgili emirlerine ise riayet edemeyecekler. Eğitim zorunlu fakat örtüsüzlükte zorunlu olacaktır. Katmerlenen başörtüsü sorununu çözme vaadiyle insanlardan oy isteyen hükümetin ustalık döneminde bu sorunu daha geniş kitlelere şamil kılıyor olması gözlerden kaçmamaktadır. Bu uygulamanın hangi amaca yönelik olduğuna dair zihinlerdeki soru işaretleri de gün geçtikçe artmaktadır" dedi.

"Karma eğitim hem dinimize hem kültürümüze aykırı" diyen Keskin, "Karma eğitim gibi eğitim açısından ucube bir uygulama artık son bulmalıdır. İnsan yapısına muhalif olan bir uygulamayı hala devam ettirmekte olmak ve bu uygulamanın sonuçlarını toplumsal ahlakta görüyorken, bu karma eğitim 12 yıl uygulamaya kalkışmak hangi akılla izah edilebilir. Ülkemizin önemli sorunlarından biri de son yıllarda sıkça gündemde olan aile meselesidir. Boşanma oranlarının gün geçtikçe arttığı parçalanmış ailelerin sosyal bir gerçeklik haline dönüştüğü ülkemizde bu feci durumun etkenleri arasında karma eğitimin rolü de büyüktür" ifadelerini kullandı.

ZİNA MUTLAKA YASAKLANMALI

Son günlerde gündemdeki en önemli tartışma konularından birisi olan kürtaj meselesine de değinen Keskin, "Kürtajın sınırlandırılması talebi sınırların hak üzere olması kaydıyla doğru bir taleptir. Gel gelelim kürtaj olaylarının ana sebebi olan zina serbest değil midir? Zinayı serbest bırakıp kürtaj muhalifi olmak ve okullarda karma eğitimi devam ettirmek ateşle barutu yan yana koyup kenarda itfaiye bekletmeye karşı çıkmaya benzemez mi? Madem itfaiyenin durmasından rahatsızsınız o zaman ateşle barutu birbirinden ayırın. Madem ki kürtaja karşısınız o zaman zinaya daha fazla karşı olmalısınız. Sebebe izin verip sonuçtan rahatsız olmak akıl işi midir?" diye sordu. Belçika'daki peçe yasağına da tepki gösteren Keskin, "Batılın her türlüsünün işi dine ve dine olana karşı çıkmaktır. Dinden bir kısmını gündeme getirirse de bu öze muhalefet etmek içindir. Belçika hükümetinin dini bazı meselelerde yumuşak tutum takınması onların İslami örtüye karşı kin ve nefretlerini gidermemiştir. Peçeyi yasaklayan Belçika hükümeti peçelilere karşı zulüm uygulamaya başlamış onları yol ortasında tartaklayıp, hapsetme azgınlığı göstermiştir. Belçika hükümetinin nezdinde İslami örtüye düşmanlık besleyen tüm anlayışlar kişi, kurum ve kuruluşları telin ediyoruz" dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri