Kariyer günleri ile meslekler tanıtıldı

Cihanbeyli Rehberlik Ve Araştırma Merkezi tarafından Cihanbeyli ilçesinde 12. Sınıfta eğitim görmekte olan öğrencilere mesleklerin tanıtılarak meslek seçimlerine yardımcı olmak amacıyla 22-26 ekim tarihleri arasında “Kariyer günleri” düzenlendi.

Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Bahadır Veli Akman, Hakim Ebru Aslanbaş, İlçe Emniyet Müdürü, Veysel Er, İlçe Jandarma Komutanı Yasin Keskin, İlçe Sağlık Hizmetleri Müdürü Mehriban Eryavuz programlara katılarak meslekleri hakkında paylaşımda  bulundu. Ayrıca mimarlık, mühendislik, hemşirelik, veterinerlik, odyometrislik, psikologluk, sosyal hizmet uzmanlığı, okul öncesi ve zihinsel engelliler öğretmenliği, ilahiyat gibi bölümlerde alanında uzman kişiler mesleklerini tanıttı.

Kariyer günlerinde konuşan Cihanbeyli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Zeliha Kuzgun, “Öğrencilere kariyer günleri adı altında meslek tanıtımı yapılarak, öğrencilerimizin gelecekte seçmek istedikleri meslek hakkında, bilgi sahibi olmaları istedik. Bu kapsamda alanlarında uzman kişiler tarafından 5 günlük bir dizi program ile meslek tanıtımları yapıldı. Bundan sonra öğrencilerimiz hangi mesleğin kendilerine uygun olduğuna kendileri karar verecekler. Cihanbeyli Rehberlik Ve Araştırma Merkezi olarak bu tür eğitim ve faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi. Programlar sonrası Cihanbeyli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Zeliha Kuzgun tarafından katılımcılara plaket takdiminde bulunuldu.

HÂLİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri