Karınca İstilası Okulu Tatil Ettirdi

Almanya'nın kuzeyindeki bir ilkokulda karınca istilası yüzünden derslere geçici olarak ara verildi. Okul binasını basan karınca kolonisi elektrik tesisatına zarar verdi, sınıflarda ders yapılamadı. Uzmanlar olayın nedenini araştırıyor.Schleswig-Holstein.

Almanya'nın kuzeyindeki bir ilkokulda karınca istilası yüzünden derslere geçici olarak ara verildi. Okul binasını basan karınca kolonisi elektrik tesisatına zarar verdi, sınıflarda ders yapılamadı. Uzmanlar olayın nedenini araştırıyor.

Schleswig-Holstein eyaletinin Lütau kasabasında ormanlık alana yakın bir yerde bulunan okulu 20 milyon karınca istila etti. Okul binasına giren karıncalar sınıfları doldurdu, elektrik devrelerine ve trafoya zarar verdi.

Orman karıncaları grubuna girdiği belirtilen minik ziyaretçiler okul binasında 20 kadar yuva yaptı. Sınıfları dolduran karıncalar yüzünden derslere ara verilirken, okul müdürü Angela Harting sorunla baş edebilmek için uzmanları çağırdı.

Tabiat koruma kanunu kapsamında öldürülmeleri yasak olan orman karıncalarının okuldan uzaklaştırma konusunda için çaresiz kalan uzmanlar bölgedeki çiftçilerden de yardım istedi.

Elbirliği ile okuldaki karıncaların ormana taşınması işlemi sürerken, öğrencilerin bir süre okuldan uzak kalacağı ve ders yerine karıncaları toplamakla meşgul olacakları belirtildi.

Hamburg’dan böcek uzmanı Eberhard Bauer ve ekibi şimdi söz konusu karınca istilasının nedenini araştırıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri