Kargo firmaları mağdur ediyor

Online şikayet platformu Şikayetvar.com'dan derlenen verilere göre vatandaşların en fazla şikayetçi oldukları sektör kargo taşımacılığı. Sitede paylaşılan 100 şikayetten 21'ini kargo firmalarından kaynaklı sorunlar oluşturuyor

E-Ticaret ve online alışveriş payının artması ile sıkça kullanılmaya başlayan kargo firmaları müşterilerden en fazla şikayet alan iş dalı oldu. Türkiye'nin en büyük şikayet portalı olan Şikayetvar.com da Konyalı vatandaşların paylaştığı şikayetlere göre en fazla şikayet kargo firmalarına yapıldı. Sitede paylaşılan son 100 şikayetin 21'ini kargo-taşıma firmalarıyla yaşanan sorunlar oluşturuyor. Sıralamada 2 sırayı 15 şikayet ile ulaşım firmaları alırken, 3. ve 4. sıraları aynı sayıda şikayet ile Bankalar ve Belediyeler aldı. Konya Belediyeleri ve Banka firmaları son 100 şikayette 14'er şikayet aldı.

KARGO TESLİMATLARI GEÇ YAPILIYOR

İnternet üzerinden alışverişlerde mecburi olarak kullanılan kargo firmaları müşteriyi memnun edemiyor. Kargo firmaları en çok zamanında yapılmayan teslimatlardan dolayı şikayet aldı. Kargo firmalarının Konya şubelerindeki yavaşlık daha önce de şikayet konusu olmuştu. İstanbul'dan 1 günde gelen kargoların teslimi, firmaların Konya şubeleri tarafından 3-4 günü bulabiliyor. Vatandaşlar uzak bir mesafeden 1 günde kargo gelmesine rağmen şehir merkezinde bir yere neden uzun süre sonra teslimat yapılmasını eleştirdi. Hüseyin K. Isimli vatandaş, kargo firmasının 1 haftadır gargosunu almadığını belirterek, "Kargomu alması için firmadan kurye talep ettim. Gün içinde kargomun adresimden teslim alınacağını belirttiler. Ama aradan günler geçmesine rağmen gelen olmadı. Tekrar aradım, tamam dediler. İlerleyen saatlerde aradılar bugün alamayacaklarını yarın mutlaka aldıracaklarını belirttiler. Bende kargonun aciliyeti var 4 gündür bekliyorum yarın kesin değil mi dedim. Kesin yarın alacağız dediler. Ama bir hafta oldu hala kurye bekliyorum." şeklinde bir şikayette bulundu. Ramazan Ş. Isimli bir vatandaş da internet üzerinden vermiş olduğum siparişin eline geçmesinin 5 günü bulduğunu belirterek, "Kargo takip siteminden bakıyorum ürün şubeye gireli 2 gün olmuş arıyorum birazdan teslim edeceğiz diyorlar fakat ortada bir şey yok. Araya araya zor getirttim ve gelen eleman ukala ve sanki zorla çalıştırıyorlar" şeklinde konuştu.

ULAŞIM HİZMETLERİ AKSIYOR

Sitede en fazla şikayet edilen konulardan ikincisi ise ulaşım alanında oldu. Vatandaşlar hava ve kara yolu şirketlerinden kaynaklı sorunları sıkça şikayet etti. Konyalı vatandaşlar ulaşım alanında en çok havayolu şirketlerini şikayet etti. Muhammed Kemal I. Isimli bir vatandaş uçağın 7-8 saat rotarlı uçmasından dolayı mağdur olduğun belirterek, "11 Ocak 2015 tarihinde İstanbul'dan Konya'ya olan uçuşum 2 saat rötar yapmış ve bu durumdan Konya'da ki işim aksamıştır. Aynı günün akşamı 11 Konya İstanbul uçuşum 20:50'ye uzatılmış ve uçağa 20:50'de alındıktan kısa bir süre sonra uçaktan indirilip yarım saat daha rötar olduğu söylendi, daha sonra 00:30'da uçağın kalkacağı söylendi, daha sonra 02:30'da Konya'dan İstanbul'a uçağımız kalktı. Hemen hemen 7-8 saat arası bir bekleme süremizde hiç iyi bir davranış görmedik" şeklinde konuştu. Buğra A. Isimli bir vatandaş da otobüs ulaşımında yaşadığı bir sorundan bahsederek, "Konya'dan Seydişehir'e hareket eden ve bilette kalkış saati 15.00 yazan otobüs, tren garında tam 1 saat bekleyerek kalkış saatini 16.00'a kadar ertelemiştir. İnsanların işlerini güçlerini zamanlarını bu derece değersiz gören şirket personeli durumdan rahatsız olan yolculara sinirli bir şekilde konuşarak haksız oldukları konuda kendilerini haklı göstermeye çalışmıştır" şeklinde tepkisini gösterdi.

BELEDİYELER DE ULAŞIM ŞİKAYETİ ALDI

Şikayetvar.com'da Konya belediyelerinin aldığı en fazla şikayet yol ve ulaşımda oldu. Demet B. isimli vatandaş Sabah 7 buçuk 8 buçuk saatleri arasında normalde on dakikada bir gelmesi gereken 1 numaralı tıp otobüsünün 40 dakika boyunca gelmediğini belirterek, "İşe geç kaldığımız yetmezmiş gibi başka ulaşım yollarıyla gelmek zorunda kaldık. Devamlı tekrarlanıyor bu durum. Otobüslerin geliş zamanının tarifeyle alakası yok" şeklinde bir şikayette bulundu. İsmail B. isimli bir vatandaş da Selçuklu 500 Evler'de oturduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Kar yağışından dolayı belediye bu bölgeye ne kepçe yolladı nede tuzlama çalışması yaptı. Bu kadar insanı niye mağdur ediyorsunuz. Başkan 500 evlere çıkıp bir baksın ne demek istediğimi fazlasıyla anlar.”

HÂLİD ŞEN - merhabahaber.com  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri