Karete heyecanı için son 2 gün

40.Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası 8-10 Şubat tarihlerinde Konya'da yapılacak. Şampiyona için geri sayım başladı.

40.Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası 8-10 Şubat tarihlerinde Konya'da yapılacak. Şampiyona için geri sayım başladı. Şampiyonada mücadele edecek Karate Milli takımı 17 Ocak tarihinden buyana Rixos Otel'de hazırlıklarını sürdürüyor.
Karate Federasyonu başkan vekili Hikmet Yanartaş, yaptığı açıklamada, Konya'nın bu şampiyonada önemli bir sınav vereceğini, bunun için de sporseverlerin bu şampiyonaya ilgi göstermesini istedi. Yanartaş şöyle konuştu: “Konya olarak önemli bir sınav vereceğimiz şampiyonadan alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz. Bunun için de gerekli hazırlıkları tamamladık. Konya'da 800'e yakın sporcu mücadele edecek. Bu sayıya, görev yapacak hakemler, antrenörler ile federasyon başkanları, kafile başkanları, Avrupa yönetim kurulu ve diğer katılımcıları eklediğimiz zaman genel toplamda 1100 ile 1200 arası katılımın olacağını tahmin ediyoruz. 41 ülkenin katılımı bizleri son derece memnun etmekte, hatta birkaç ülkenin daha katılacağı tahmin edilmektedir. Organizasyonla ilgili olarak tüm hazırlıklarımızı tamamlamış olup, hatasız bir organizasyon için titizlikle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.  Amacımız, mükemmel bir organizasyon ile birlikte, katılan ülkelerin mutlu bir şekilde ilimizden ve ülkemizden ayrılmalarıdır” dedi.

BAŞÖRTÜSÜ SERBESTLİĞİ İLK DEFA UYGULANACAK

Karete Federasyonu Başkanı Esat Delihasan Uluslarası müsabakalarda baş örtüsü serbestliğinin 1 Ocak tarihinden itibaren uygulanmaya başlandığını ve ilk Avrupa Şampiyonasında sporcuların başörtüsü ile mücadele edebileceğini söyledi. Bu ilkin Konya'da yaşanmasının ise güzel bir tesadüf olduğunu ifade eden Delihasan, “Uluslar arası müsabakalarda başörtüsü serbetliği için İran ile birlikte Avrupa Karete federasyonuna başvuruda bulunduk. En son Paris'te yapılan toplantıda bu konu karara bağlanarak başörtüsü müsabakalarda serbest bırakıldı. Ancak baş örtüsü için belli kriterler olacak sporcularımız başlarını onagöre öretecekler. Mesela başörtüsünde iğne kullanılmayacak. Başörtüsü kulanan sporcularımız bu kriter ve şartları biliyorlar buna göre hareket ederek müsabakalara başörtülü bir şekilde çıkabilirler” diye konuştu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri