'Kardeşliğe Can Feda' Etkinliği Farklı Kültürleri Buluşturdu

Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği (MEKADİM), Yıldırımhan Gülcihan Memiş Çocuk Akademisi ve Forum Alışveriş Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği Kardeşliğe Can Feda etkinliği farklı kültürleri bir araya getirdi. Forum Alışveriş...

Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği (MEKADİM), Yıldırımhan Gülcihan Memiş Çocuk Akademisi ve Forum Alışveriş Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği Kardeşliğe Can Feda etkinliği farklı kültürleri bir araya getirdi. Forum Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte miniklerin mehter gösterisi büyük ilgi görürken vatandaşlara temsili Nuh'un gemisi önünde aşure ikram edildi.

    Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında bu yıl 2. si düzenlenen etkinliğe Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur, Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı İlyas Yazırlıoğlu, Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roberto Ferrari, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam ile çok sayıda vatandaş katıldı. Teymur, Yazırlıoğlu ve Ferrari tarafından temsili Nuhun gemisi önünde katılımcılara aşure ikram edildi.

    Programda Yıldırımhan Gülcihan Memiş Çocuk Akademisi öğrencilerinin sergilemiş oldukları semazen gösterisi, koro, şemsiye şovu ve mehter takımı gösterisi ile çeşitli etkinlikler büyük ilgi gördü.

    Dostluk mesajlarının verildiği etkinlikte, MEKADİM Başkan Vekili Dr.Hasan Sarı yaptığı konuşmada, Muharrem ayını idrak ettiklerini ifade etti. Aşurenin geleneksel kültürlerinin yaşatılması adına önemli olduğunu vurgulayan Sarı, "Aşure farklı tatların bir araya gelmesi ile oluşan bir tatlı. Bizlerde burada farklı kültürlerden olan kişilerle, Mersin’in en yoğun alışveriş merkezi olan Forum AVM de tüm farklılıklarıyla insanlardan oluşan bir aşure yapmak istedik. Bizler hem insanlardan hem de farklı tatlardan oluşan iki türlü aşurenin sergilenmesinden dolayı çok mutluyuz. İlgi gösteren herkese teşekkürlerimi sunarım." diye konuştu.

    Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur ise cemaatlerini temsilen Muharrem ayı nedeniyle MEKADİM'in düzenlediği aşure ikramında birlikte olduklarını söyledi. Muharrem ayının İslam aleminin kutsal bir ayı olduğunu ifade eden Teymur, "Yüce Allah'ın bütün husumetleri, dargınlıkları, olumsuzlukları men ettiği kutsal bir aydır. Kerbela olayının cereyan ettiği kutsal bir aydır. Hem Müslüman kardeşlerimiz hem de Alevi kardeşlerimizin etkinliklerinde bulunmaktan son derece mutluyuz." şeklinde konuştu. Farklı bir inanca mensup oldukları halde Mersin'de Müslümanların her kesimi ile uzun yıllardır huzur içinde yaşamakta olduklarını ifade eden Teymur şöyle devam etti: "Bundan son derecede mutluyuz. Şu andaki bu görüntü çok güzel bir durum. Aslında bu Mersin’imizin gerçek dokusunu etnik ve dinsel dokusunu yansıtmaktadır. Mersin'de farklı kültürler farklı inançlar uzun yıllar bir arada sevgi ve barış içerisinde karşılıklı hoşgörü duyguları içerisinde kardeşçe yaşamaktadırlar. Bizler bu ortamın bu şekilde sürdürülmesinden yanayız. Elimizden gelen desteği sonuna kadar vermeye hazırız."

    Latin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roberto Ferrari ise aşure dağıtmanın güzel bir duygu olduğunu ifade ederek halkın gösterdiği teveccühten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri