Kardeş şehir Şeki’den Meram’a sürpriz ziyaret

Meram’ın kardeş şehirlerinden biri olan Azerbaycan Şeki’nin Belediye Başkanı Elshad İbadov Meram Belediyesine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Meram’ı ilk defa gördüğünü ve kaldığını söyleyen İbadov, “İki belediye arasındaki dostluk, kardeşlik ve dayanışma ile ekonomik ve kültürel anlamda her türlü işbirliğinin artırılması için gayret gösteriyoruz” diye konuştu. Meram Belediye Başkan Vekili Fahri Eken’de kardeşlik bağlarımızı yaşattığımız sürece güçlü devletler olarak yaşamaya devam edeceğimizi söyledi.  Meram’a kardeş şehri Şeki’den sürpriz ziyaret. Şeki Belediye Başkanı Elshad İbadov Meram Belediyesini ziyaret etti. İbadov ve ailesi Meram Belediyesi Başkan Vekili Fahri Eken tarafından karşılandı. İbadov’u karşılamada Eken’e Meram Belediyesi Meclis Üyeleri de eşlik etti.

“MERAM’I İLK KEZ GÖRDÜM, HAYRAN KALDIM”

Konya’ya ilk defa geldiğini ve hayran kaldığını kaydeden  Şeki Belediye Başkanı Elshad İbadov  programında olmamasına rağmen görmeyi çok istediği için programını değiştirip Konya’yı ve Meram’ı da ziyaretine dahil ettiğini kaydetti.  Meram Belediyesi ile ‘Kardeş Şehir’ olmanın kendileri için mutluluk verici olduğunu kaydeden İbadov sözlerini şöyle sürdürdü; “Ailemle birlikte Ankara’daydık. Konya’yı görmeyi çok arzu ettik. Bu nedenle ani bir karar alarak rotamızı Konya’ya, Meram’a çevirdik. İlk defa gördük Konya’yı. Bende ailemde hayran kaldı hem Konya’ya hem de Meram’a. Biz Meram ile kardeş şehir olmaktan dolayı çok mutluyuz. Kardeşliğimizin daim olması ve bir millet iki devlet olarak Allah (C.C)’ın sonumuzu da hayretmesi en büyük duamızdır. İki belediye arasındaki dostluk, kardeşlik ve dayanışma ile ekonomik ve kültürel anlamda her türlü işbirliğinin artırılmasının gerekliliğine inanıyoruz. Ve bunun için çaba sarf etmeye hazırız. Türkiye-Azerbaycan dostluğu ve kardeşliği her zaman devam edecektir. Biz aynı soydan, kültürden gelen milletleriz. Bu yüzden Türkiye'ye ve Türk halkına olan desteğe her zaman devam edeceğiz. Belediyelerimizin kardeşlik gibi önemli bir değer altında olması bizi de gururlandırıyor”  

“ÖNCELİĞİMİZ KARDEŞLİĞİMİZİ DİRİ TUTMAK OLMALI”

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Meram Belediye Başkan Vekili Fahri Eken’de Şeki Belediye Başkanı Elshad İbadov  ve ailesini Meram’da ağırlamanın kendileri için onur verici olduğunu kaydetti. Azerbaycan ile Türkiye arasında kardeşlik hukukunun yanında gerçekleşen kardeş şehir mutabakatıyla Şeki halkıyla aralarındaki gönül bağının çok daha güçlendiğini kaydeden Eken, Azerbaycan ile ezeli bir kardeşliğimiz, tarih ve kültür bağımız olduğunu hatırlattı. Eken, “Bizler geçmişten gelen tarihi bağlarımızı daha güçlü tutarak, kardeşliğimizi pekiştirerek ve kültürel kodlarımızı canlı tutarak ancak daha güçlü olabileceğimizin farkındayız. Bunun için önceliğimiz bu kardeşliğin daha sıkı bağlarla güçlendirilmesi” diye konuştu.  Ziyaretin sonunda Fahri Eken misafiri Şeki Belediye Başkanı Elshad İbadov’a günün anısına plaket ve Türk Bayrağı hediye etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri