Kardeş için fedakarlık

Babası öldükten sonra annesi tarafından terk edilen 17 yaşındaki genç, 4 yıldır haftada 3 gün diyalize giriyor.
Genç, kardeşinin eğitimi için hurda toplayarak para kazanmaya çalışıyor. 
Ali Taş (17) yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıl önce böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldığını, tedavinin bu hastanede yapılamaması üzerine Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiğini söyledi. 
Burada hastalığının tespit edildiğini ifade eden Taş, ''Böbreklerimde küçülme varmış. Zamanla bu rahatsızlığım ilerledi. 4 yıldır haftada 3 gün toplam 12 saat diyalize giriyorum. Organ nakli için uygun böbrek bekliyorum'' dedi. 
Babasının yaklaşık 7 yıl önce trafik kazasında öldüğünü, annesinin 4 yıl önce kendilerini terk ettiğini belirten Taş, ''Bunun üzerine 5 kardeşimle ortada kaldık. Bize amcalarım sahip çıkmaya çalışıyor. Amcalarımın da maddi durumu iyi değil. Şu anda yaşları 8-13 arasında değişen 3 kardeşim, yaklaşık bir yıl önce Konya Sosyal Hizmetler Yetiştirme Yurdu'na verildi. Ben ve 14 yaşındaki kardeşim yetiştirme yurdunda kalmak istemedik'' diye konuştu. 
KARDEŞLERİ İÇİN MÜCADELE EDİYOR
Yaşadığı olaylar nedeniyle rahatsızlığıyla ilgilenmeye fırsat bulamadığını ifade eden Taş, şunları kaydetti: 
''Yaşadığım acı olaylar karşısında çok üzüldüm. Ancak elimden bir şey gelmiyor. Kardeşlerim için dirençli kalmak zorunda olduğumu biliyorum. Şimdi birlikte kaldığım kardeşim İhsan'ın iyi eğitim görmesi için hurda toplayarak para kazanmaya çalışıyorum. Çok zorlanıyorum, bazen tıkanıyorum ama çalışmak zorundayım. Kardeşimin okul kıyafetini, kitabını devlet karşılıyor. Ben de harçlık vermeye, daha fazla destek olmaya çalışıyorum. Diğer masraflarını gideriyorum. Kardeşlerimin yanına giderken sürekli bir şeyler alıp götürmeye çalışıyorum.'' 
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde diyalize bağlanan Taş'ın böbreklerinin ikisinin de çalışmadığı, düzenli olarak diyalize bağlanmak zorunda olduğu öğrenildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri